joi, 11 martie 2010

Femeia din zodia Fecioarei

Una dintre fostele colege ale mele e nascuta in zodia Fecioarei. Sarmana de ea nu a avut o casnicie prea fericita si a fost nevoita sa divorteze (un rol foarte insemnat l-a jucat, ca in atatea situatii asemenetoare, faptul ca au fost nevoiti sa locuiasca impreuna cu mama lui) Din pacate am aflat ca nu a gasit pe altcineva sa fie tata pt copilul ei si, colac peste pupaza, fostul sot a decedat.

Nu stiu cat din cele ce i s-au intamplat putea fi prevenit daca citea cu atentie caracterizarea de mai jos, desi buna doamna Goodman s-a gandit mai degraba la barbatii indragostiti de femeile din Fecioara cand a scris cele de mai jos (care din fericire nu au fost traduse de Camelia Ghioc cu Google Translate)

Femeia din zodia Fecioarei

Îţi închipui femeia din zodia Fecioarei ca pe o creatură virginală, pură ca zăpada neatinsă? Iluziile tale sînt pe cale de a fi spulberate. Nu e deloc o nimfă în tunică diafană, îngenunchind lîngă izvor.

O astfel de femeie îşi poate părăsi soţul pentru un bărbat pe care l-a cunoscut pe malul vreunui ocean îndepărtat, poate naşte copilul iubitului ei fără să fie căsătorită cu el şi poate înfrunta lumea ostilă cu fruntea sus. Sînt multe de învăţat despre acest simbol vulnerabil şi fragil al feminităţii nepătate. În primul rînd, coloana ei vertebrală e făcută din oţel inoxidabil.

E adevărat ca e fundamental timidă. Fără îndoială. Fecioarele nu se caţără pe lădiţe de lemn ca să ţină discursuri înflăcărate, agresive, înflăcărate, nu sînt arestate pentru conducere sub influenţa alcoolului şi dacă găseşti vreuna care să joace într-un spectacol burlesc, fă-ţi o cruce mare! Dar e puţin probabil. Dar o femeie din Fecioară e, totuşi, o femeie. Are toate vicleniile şi armele necesare, inclusiv hotărîrea de a-şi căuta fericirea, oriunde s-ar afla aceasta. Dacă pe acest drum se întîmplă să dea peste ceva spini, nu va leşina şi nici nu va striga după ajutor.

Cînd auzi de o nativă care a indignat societatea pentru că i-a încălcat legile, citeşte printre rînduri. Mintea ei e fundamental curată, pură, ca şi iubirea adevărată, singurul fel de iubire pe care-l va accepta. Va escalada cel mai înalt munte şi va traversa oceane furtunoase doar în galoşi şi jachetă o dată stîrnit spiritul ei mercurian, fapt ce poate schimba profund acea imagine feciorelnică,
fragilă a ei. O Fecioară care îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte o iubire care i se pare fără cusur, nu va ezita să taie legăturile vechi. Cînd va folosi cuţitul va fi la fel de calmă şi precisă ca un chirurg. Oricît ar detesta să rupă legăturile de familie, ea detestă şi mai mult ipocrizia.

O dată ce a văzut că o iubire e adevărată şi ideală, puritatea conceptului ei despre o legătură sentimentală e mai presus de orice document legal din lume. Ea e singura femeie din zodiac care poate fi mortal de practică şi divin de romantică în acelaşi timp. Acea aventură romantică petrecută la malul unui ocean îndepărtat poate părea superficială şi imorală. de fapt, e un exemplu previzibil de fecioară care se comportă cum îi dictează firea atunci cînd ajunge într-o situaţie dificilă. Va agoniza de ruşine din cauza condamnării din partea societăţii în cazul unei astfel de legături ilicite, dar aceasta nu îi va schimba cursul acţiunilor, aşa cum nu va schimba nici puritatea motivelor acestei femei. Iubirea unei Fecioare poate arde cu o asemenea incandescenţă, încît să facă de rîs pasiunea altor zodii prin intensitatea şi hotărîrea ei. Însă aprinderea acestui foc poate dura cîtva timp.

Trebuie să recunosc faptul că aspectul fizic, animalic al iubirii poate fi oarecum diminuat la femeia tipică din Fecioară, dar ea are o calitate misterioasă, tăcută si răbdătoare, iar "pasiunea spiritului" este un substitut extrem de satisfăcător pentru bărbaţii care preferă delicateţea într-o relaţie amoroasă.

Nativa e o perfecţionistă, dar asta nu înseamnă că ea e perfectă. Are şi ea trăsăturile ei negative şi acestea pot pune omul la grele încercări. În primul rînd, aceste femei au convingerea nestrămutată că nimeni nu poate face lucrurile atît de ordonat şi eficient ca ele. Ceea ce te scoate din minţi e faptul că, de obicei, au dreptate! În plus, ţin enorm la promptitudine. Ai făcut vreodată o Fecioară să te aştepte la o înrîlnire? Cînd e supărată sau prost dispusă, nu va face scene
furtunoase şi nici nu-ţi va da cu sticle în cap, dar poate fi o adevărată scorpie plină de venin cînd o enervezi. Poţi să te aştepţi liniştit să te facă cu ou şi cu oţet fără menajamente. Du-i flori, recunoaşte că ai greşit şi nu o contrazice. Nu vei rezolva nimic, căci într-o ceartă cu o Fecioară nu ai cum să cîştigi. Pămîntul e elementul ei, aşa că apreciază creaţiile naturii. Prin urmare, florile o vor mai îmblînzi. Cît despre scuze, fii scurt şi sincer. Fecioara nu e deloc proastă. Mintea ei limpede va descoperi imediat o minciună elaborată, chiar şi spusă de cel mai rafinat orator, şi va vedea şi cea mai mică pată de ruj de pe gulerul cămăşii tale. O fi ea o minte pură, dar categoric nu e naivă.

Nu vreau să spun că-ţi va percheziţiona coşul cu rufe murdare, cel puţin nu pînă la căsătorie. După aceea, rufele vor fi în casa ei şi ea nu se va mai simţi atît de vinovată cînd le va studia.

Această femeie are un blocaj mintal cînd e vorba să recunoască faptul că a greşit, aşa că ai face bine să-ţi asumi vinovăţia din start. Oricît de tare te-ar irita acest lucru, de cele mai multe ori ea va avea dreptate. Aşa că, de ce să te opui? Cînd reuşeşti să o aduci din nou la starea ei normală, e o fiinţă atît de încîntătoare încît nu va mai conta cine a cîştigat cearta.

Dacă orgoliul tău masculin poate să suporte, nu ţi-ar strica să o consulţi în problemele financiare sau să o laşi pe ea să administreze bugetul. E concisă şi practică şi va descoperi cele mai mic erori, pe care nici un expert contabil nu le-ar detecta imediat. Asta doar în cazul în care harta ei natală nu are influenţe puternice din alte părţi sau nu are un ascendent impulsiv.

Revizuieşte-ţi manierele şi gramatica dacă ai o iubită din Fecioară. Nu va suporta greşelile de limbaj, înjurăturile sau faptul că bei apa din castronelul pentru spălat pe mîini. Nu mesteca ţelină lîngă urevhea ei şi nu comanda un pui fript întreg. E destul de greu să-l mănînci elegant în faţa ei. Mai bine spune-i chelnerului să-ţi aducă şniţel de piept dezosat, e mai sigur. Nici cu imbrăcămintea neglijentă nu vei avea mare trecere în faţa ei. Dacă te-ai îndrăgostit de o fecioară, resemnează-te să te bărbiereşti şi să faci duş de două ori pe zi. Dă-ţi cu after shave, aranjează-ţi
părul, pune-ţi o cămaşă curată, ai grijă cum te comporţi şi lustruieşte-ţi pantofii înainte să porneşti la cucerirea acestei fete.

Si uite un pont foarte valoros: data viitoare cînd întîrzii, prefă-te că nu-ţi dai seama cît e ceasul. Intră pe uşa ei furios. cînd te întreabă ce s-a întîmplat, spune-i că biblioteca aceea nenorocită, afurisită (mai urît de-atît să nu-ndrăzneşti să te exprimi!) se tot închide cu cinci minute maidevreme decît scrie în program. Asta n-ar fi aşa de rău, dacă s-ar întîmpla doar din cînd în cînd, dar ei trag de tine să te dea afară în fiecare seara, cînd tu trebuie să pui la loc toate colecţiile alea de reviste ştiinţifice cu care lucrezi. Va uita complet de întîrzierea ta.

N-o duce la curse ca să te vadă aruncînd dintr-un foc trei sute de mii pe un pariu, păstrează-ţi povestioarele fără perdea pentru pauza de masă cu băieţii de la muncă şi spune-i tot timpul cît de bine îţi pare că nu e genul superficial. Aşa şi e, nu? Nu e nici genul sufocant. Fecioarele nu alunecă spre extreme. Ele pot foarte bine să-şi poarte singure de grijă, dar nu au nevoie să se comporte bărbăteşte pentru asta.

Nu o copleşi scoţîndu-ţi în evidenţă farmecele fizice, nu o strînge în braţe de să-i rupi coastele în metrou şi nici nu te grăbi să o săruţi de noapte bună de la prima sau chiar de la a zecea întîlnire. Aşteaptă şi vei primi ceva mai bun. În general, nu face mare caz din relaţia voastră. Mişcă-te încet, cu graţie şi bun gust, sau vei rămîne fără iubita ta din Fecioară. Probabil că-i va plăcea la nebunie teatrul şi chiar paradele. Pompa şi costumaţiile, emoţia dramatică ii oferă o supapă pentru propriile ei emoţii ţinute strîns sub control. În plus, e un critic excepţional. Intelectul ei înalt combinat cu gustul artistic îi oferă o percepîie extrem de ascuţită.

O Femeie din Fecioară va şti exact ce vor scrie criticii în recenzii înainte ca acestea să apară. Iubeşte piesele de teatru, concertele şi cărţile, dar le critică fără milă conţinutul. La fel de critică e şi cu cravata, tunsoarea, vorbele şi faptele tale. Pentru ea, a critica e la fel de firesc ca şi a respira. E eterna perfecţionistă şi fără ea, toţi am fi cam neglijenţi şi delăsători. Însă, ai grijă, nu o critica şi tu! Asta e împotriva regulilor. Aici nu merge să-i faci şi tu ce-ţi face ea. Gîndirea ei limpedeprecum cristalul îi permite să-şi vadă în taină rpopriile imperfecţiuni la fel de clar cum le vede şi pe ale tale şi se judecă deseori cu multă asprime. De aceea consideră că nu e cazul să o faci şi tu. Despre ea se poate spune cu adevărat că e cel mai aspru critic al propriei persoane.

Unul dintre lucrurile plăcute în relaţia cu o femeie din Fecioară e faptul că ea îşi va bate capul cu toate, îngrijorîndu-se pentru orice şi făcîndu-i chiar plăcere. Te va ţine pe linia dreaptă fără să-ţi răpească masculinitatea, artă pe care femeile din alte semne ar face bine să o deprindă de la ea.

Cît despre problema fidelităţii, s-ar putea să auzi de vreo nativă care, din cine ştie ce motive inimaginabile, s-a hotărît să-şi arunce pe fereastră virtutea, aruncînduse într-un vîrtej de aventuri, dar de obicei asta se întîmplă din dorinţa de a-şi dovedi ceva şi această rătăcire nu va dura prea mult. Fecioarele care se abat uneori pe drumul promiscuităţii sînt destul de deştepte ca să-şi ascundă scăparea şi asemenea comportament este, oricum, o excepţie de la regulile lor. În mod
normal, dacă te iubeşte cu adevărat, poţi să stai liniştit chiar dacă femeia ta rămîne singură timp de o lună pe o insulă pustie cu cel mai sexi bărbat din lume. Dar două luni? Păi, Fecioarele sînt şi ele oameni, ştii? Nu sînt computere. Au inimi mai calde decît cred cei din jur şi emoţii care pot fulgera de intensitate, chiar dacă nu simt nevoia să închirieze un panou ca să facă reclamă acestui lucru.

Latura emoţională a nativelor este controlată, dar nu inexistentă. Nu uita asta! Femeia acestei zodii e enervant de meticuloasă în chestiuni mărunte, dar poate fi cea mai bun, generoasă şi afectuoasă creatură din lume. Gîndeşte-te la perfecţionismul ei ca la o virtute în loc de un defect. În lumea asta măturată de impulsivitate ce ne-am face fără mintea şi privirea ascuţită a Fecioarei? Chiar şi în timp ce te scoate din sărite cu critcile ei, are ceva adorabil şi de-a dreptul
irezistibil. Dar, desigur, ai descoperit asta deja, altfel nu te-ai bărbieri de două ori pe zi şi nu te-ai duce în fiecare seară la bibliotecă. Comportamentul ei liniştit şi ochii blînzi, limpezi, şi-au făcut treaba şi te-au prins în mreje. Probabil că ai aflat chiar şi cît poate fi de amuzantă cînd oamenii nu se iau de ea şi ce spirit sclipitor zace în căpşorul acela drăgălaş. E ciudat şi fermecător, dar, în general, rîsul femeilor din Fecioară sună ca nişte clopoţei.

Ea nu-şi face iluzii, aşa că nu încerca să-i vinzi cine ştie ce idei de doi lei. Pentru ea, adevărul e frumuseţe şi frumuseţea e adevăr. Obişnuieşte-te s-o vezi golind scrumirele din trei în trei secunde, fii bun cu pisoii adunaţi de ea de pe străzi şi ea va accepta cu graţie feminină rolul de soţie supusă, care-ţi aduce pipa şi papucii. Îşi va împărţi viaţa numai cu un om în care are încredere, iar lucrurile mărunte înseamnă enorm pentru ea. În ciuda modestiei şi timidităţii ei naturale, e destul de puternică pentru ca alţii să găsească sprijin în ea în momente grele. Curajul
tăcut şi simţul responsabilităţii înnăscute la femeile din Fecioară acţionează deseori ca un liant magic care ţine la un loc o familie numeroasă. Probabil că va fi o bucătăreasă bună şi nu te va otrăvi cu supa. Casa voastră va fi curată şi plăcută, iar castronelul de pe măsuţ de cafea va fi plin cu mere în loc de bomboane de ciocolată, care strică dinţii şi nu sînt bune pentru sănătate.

Probabil că n-ai să-ţi vezi niciodată progeniturile alergînd prin cartier cu lumînări neşterse sub nas, mînjite de dulceaţă pe faţă şi tenişi rupţi. Nici n-ai să-i găseşti pe cei mici cu degetele băgate în tutunul tău de pipă sau colorîndu-ţi documentele de serviciu. Fecioara ta îi va disciplina cu fermitate. Nativele au rareori mai mult de unul sau doi copii şi nu par să aibă neapărată nevoie să fie mame pentru a se simţi femei. Însă o dată apărut copilul în viaţa unei astfel de femei, nu îi va neglija niciodată nevoile fizice, morale sau educaţionale. Poate că nu-i va satisface la fel de uşor nevoile emoţionale, dar dacă e sigură de dragostea ta pentru ea şi se ştie apreciată se va relaxa şi va dărui copiilor ei caldă afecţiune din belşug. Cei mici le găsesc deseori pe mamele din Fecioară încîntător de amuzante şi bune. Acestea sînt ferme şi încearcă să le inducă obiceiuri sănătoase,
dar au o blîndeţe care face copilul să se simtă iubit şi în siguranţă.

Dacă ai drept nevastă o Fecioară tipică, probabil că vei veni de la serviciu şi îţi vei găsi casa mirosind a flori proaspete şi pîine rumenindu-se în cuptor. Ea îţi va şterge de praf vechile visuri şi le va face să strălucească din nou, nu-ţi va împrumuta niciodată aparatul de ras şi nici nu-ţi va folosi periuţa de dinţi ca să se dea cu rimel. Te va îngriji ca un înger cînd vei fi bolnav şi nu te va pune în situaţii jenante flirtînd cu cel mai bun prieten al tău. Se va îmbrăca îngrijit şi vei putea
discuta u ea o groază de subiecte, nu numai despre scutece şi bîrfe de la coafor.

Nu va face crize de gelozie sau de nervi şi nici nu va arunca banii pe fereastră. Îţi va păstra cu sfinţenie secretele, te va ajuta să-ţi organizezi munca şi probabil că nu va face riduri cînd va fi de vîrstă mijlocie. Spune drept, pentru toate astea nu merită să-ţi revizuieşti comportamentul şi să-ţi îngrijeşti unghiile? Ochii ei sînt lacuri limpezi de iubire pură, iar cînd zîmbeşte poate lumina o cameră întreagă. Păstreaz-o! S-ar putea să nu mai ai un asemenea noroc tot restul vieţii.

3 comentarii:

Iosif spunea...

Saraca femeie prin cate a trecut....pacat ca unii trebuie sa sufere atata....defapt fiecare suferim in felul nostru ..
Felicitari pentru postare si pentru blogul frumos !
Salutari cu respect !

Pablo (yo) spunea...

Great blog!
Si vous le souhaitez, de revenir et mine de visite: http://albumdeestampillas.blogspot.com
Merci,

Pablo de l'Argentine

Viorica spunea...

Draga Iosif iti multumesc pt cuvintele bune. Cui nu-i place sa fie laudat?
Dar sa fie laudat pe bune, nu cum se intampla in comentariul de mai sus, al lui Pablo. O fi folosit Google translator? Pt ca numele si tara sugereaza alta limba latina, nu frangleza.