duminică, 14 martie 2010

Femeia din zodia Leului

Ei, daca tatal meu ar fi citit cele de mai jos... Dar atunci poate nu mai apaream pe lume. Cel de sus stie cel mai bine ce e mai potrivit pt supusii sai.

Dar sa-i dam din nou cuvantul Lindei Goodman, prin intermediul traducerii Cameliei Gioc.

Femeia din zodia Leului

Există un lucru care cu siguranţă n-o să-ţi placă la femeia din zodia Leului: faptul că păstrează un album cu fotografii şi amintiri de la toţi foştii ei iubiţi. N-are rost să încerci să o convingi să-l ardă, pentru că Leoaica e sentimentală. Ea nu e o floare de seră, e o floare a soarelui. Probabil că e jenant de populară şi vei avea o groază de rivali dacă vrei să o faci să accepte să-ţi poarte numele pentru tot restul vieţii. Vei avea un avans mare în cursă dacă te numeşti Caragea sau Raţiu sau Ghica sau Bibescu sau orice alt nume care să sune princiar, ori important. Pur şi simplu nu-mi pot imagina o femeie din Leu care să se mărite cu cineva pe nume Măcelaru! E posibil, totuşi. Orice e posibil. Dar probabil că-l va schimba în Măcărescu.

Aproape sigur va fi liderul social al grupului ei, domnind peste celelalte femei ca o regină, dar cu o căldură atît de dezarmantă şi cu un surîs atît defrumos încît nimeni nu se va supăra. Poate că celelalte fete simt că a fost născută să conducă şi să impună stiluri, obiceiuri şi maniere. Oricum, nu ar avea nici un rost să încerci să-i subminezi autoritatea.

Natura pare să fi fost părtinitoare cînd a înzestrat-o pe Leoaică cu vivacitate, inteligenţă, graţie, frumuseţe şi senzualitate cît pentru trei femei şi ceva pe deasupra. Dacă ai complexe de inferioritate, ai face bine să-ţi muţi gîndul spre o pasăre cu pene mai puţin colorate. Nu-ţi închipui că ai s-o îmblînzeşti, transformînd-o într-o fătucă ce-ţi soarbe cuvintele de pe buze. Bărbatul care se aşteaptă ca fata din Leu să-i cadă la picioare plină de adoraţie trăieşte pe altă lume. Consideră-te norocos dacă te priveşte ca pe un egal, te respectă, e dispusă să-ţi fie parteneră şi-ţi permite să o stăpîneşti din punct de vedere emoţional. Ce Dumnezeu! Simplul fapt că îţi dă voie să o iubeşti te-a ridicat la rang de cavaler!Leoaica e o femeie şi jumătate. E un produs de lux, pe care nu-l găseşti la orice talcioc sau magazin ieftin.

Nu strică să ţii minte că această femeie este o actriţă excepţională, prefăcîndu-se că e dulce şi inofensivă ca vata de zahăr. Va avea o voce şoptită, comportament blînd şi amabil şi ochi mari, calzi, care sclipesc încîntător cînd bate din gene. O femeie din această zodie poate părea placidă şi calmă ca apa unui lac. Ai grijă! E doar un rol pe care-l joacă pentru că dă bine în ochii criticilor.

Dar încearcă să o îndepărtezi din rolul principal ocupat în inima ta şi s-o pui pe locul doi şi vei afla curînd că nu e deloc timidă şi supusă. Desigur, majoritatea femeilor dominate de Soare îţi vor da de înţeles foarte clar de la început că sînt prea mîndre şi demne ca să accepte mizerii din partea ta. Dar n-aş vrea să te văd dînd cu stîngul în dreptul în caz că eşti într-o relaţie cu celălalt fel de Leoaică, cea care-şi ascunde ghearele dar le ascute în fiecare zi pentru orice eventualitate.

Primul pas pe care trebuie să-l faci cînd curtezi această femeie este să te duci la ea cu daruri. Nu contează ce-i dăruieşti, atîta timp cît sînt cadouri scumpe, de cel mai bun gust, iar tu eşti îmbrăcat cum trebuie cînd i le oferi. Apoi, pregăteşte-ţi un arsenal de complimente cît mai diverse. Fii original şi creativ. Cu texte de genul "Ce tare eşti, gagico" şi "Eşti mişto, păpuşă" vei ajunge să fi azvîrlit din palat direct în stradă, înapoi printre ţărani.

Vulgaritatea şi argoul o lasă absolut rece ca gheaţa. Nu uita, faci curte unei femei cu sînge albastru! Ea nu poate trăi fără flatări, dar ţine minte că ea îţi admiră masculinitatea şi nu vrea sub nici o formă să te transforme într-o cîrpă de care poate să-şi şteargă picioarele. O femeie solară nu te-ar putea iubi dacă nu ai fi puternic. Însă nu-ţi va permite să o insulţi adoptînd o atitudine condescendentă faţă de ea. După standardele ei, nu e în nici un caz o reprezentată a "sexului slab".

Multe fete din Leu sînt atletice şi iubesc sportul, dar ai face bine să îţi duci Leoaica la teatru şi nu la stadion. Scena şi reflectoarele o vor transfigura şi fascina de fiecare dată. Alege o piesă în care eroina se poartă aşa cum ţi-ai dori tu să sepoarte ea în seara respectivă şi ai toate şansele ca ea să-şi asume rolul în mod inconştient şi să-l joace perfect, fără să rateze o inflexiune de voce. După ce se termină spectacolul nu o duce la un chioşc cu hamburgeri şi nu te aştepta ca ea să stea la tejghea molfăind fericită cartofi prăjiţi numai pentru că e atît de îndrăgostită de tine.

Mai bine o scoţi mai rar în oraş, dar o duci în locuri mai luxoase. Asta nu înseamnă neapărat că femeia acestei zodii e o vînătoare de comori. De fapt, e de obicei foarte generoasă: nu o va deranja să-şi plătească deseori singură consumaţia sau biletele la teatru şi te va copleşi cu aproape tot atîtea daruri cîte îi vei da tu. Dar pur şi simplu nu se simte în largul ei într-un decor ponosit, de mîna a doua. Cea mai săracă femeie Leu din lume va strînge destui bani ca să-şi cumpere draperii pentru ferestre, inele pentru degete şi haine de bună calitate. E posibil ca din cînd în cînd să facă de curiozitate incursiuni în"lumea a doua", dar numai ca spectator, păstrînd distanţa faţă de mulţime. Sărăcia o deprimă şi îi face rău, fizic. Dacă te îmbraci ca un îngălat şi îi oferi drept locuinţă o cocioabă, n-ai nici o şansă.

Nu o acuza pe Leoaică pentru aroganţa şi vanitatea ei. Aşa e ea făcută: să se simtă deasupra maselor. Oamenii au rareori resentimente din cauza asta,pentru că, atunci cînd e iubită şi respectată, nativa poate fi cea mai bună şi mai generoasă dintre femei, plină de compasiune feminină pentru copii şi toţi cei neajutoraţi şi uitaţi de lume. Nu poţi să-i ceri să renunţe la tronul care i se cuvine prin naştere. Dacă e o solară tipică, e atît de amabilă şi strălucitoare încît majoritatea oamenilor acceptă bucuroşi faptul că e o fiinţă ieşită din comun. La drept vorbind, aşa şi este. E inteligentă, puternică, spirituală, capabilă şi totuşi delicios de feminină. Nimeni întreg la minte nu ar spune că acestea sînt calităţi oarecare.

Cu puţină flatare obţii ce vrei de la femeia ta felină. Deja ştii că aceasta e marea ei slăbiciune ascunsă. Îţi mai spun un secret, pentru cazul în care vrei să te însori cu ea: în cele din urmă se va sătura de colivia ei de aur şi va dori să cutreiere jungla ca să vadă ce mai pun la cale celelalte vieţuitoare. Dacă o ţii închisă între patru pereţi rişti să-i stingi flacăra interioară. Las-o să-şi construiască o carieră. Se va usca pe picioare dacă o obligi să fie doar o gospodină, cu excepţia cazului în care ai destui bani ca să-şi permită să primească mereu musafiri, să dea petreceri şi să redecoreze casa de cîte ori îi vine.

Femeia solară este de obicei un giuvaer de nevastă. Nu prea ai s-o vezi îmbrăcată şleampăt, în capoate uzate, cu bigudiuri în cap şi cremă anti-rid pe faţă. Şi asta nu pentru că ar omite vreun tratament cosmetic. Leoaica tipică petrece ore în şir în faţa oglinzii şi cheltuieşte o avere pe cosmeticale, dar vrea ca tu să vezi rezultatele, nu strategia. S-ar putea să ai uneori impresia că întreţii toată familia coafezei ei. Mulţi soţi de femei solare ajung să le întrebe disperaţi: "Iubito, chiar trebuie să cheltuieşti atît de mult la coafor?". Dar Leoaicelor nu le place să-şi aranjeze singure părul. Un şamponat şi nişte bigudiuri o fac să se simtă răsfăţată, şi asta contează enorm pentru starea lor de spirit.

Dacă nu are ascendent în Rac, Fecioară sau Capricorn, va trebui să stai cuochii pe carnetul ei de cecuri. Cînd vine vorba să cumpere haine luxoase, lucruri pentru casă şi cadouri pentru prieteni, nativa acestei zodii tinde să sară calul şi să se lase dusă de val. Garderoba ei poate fi destul de vastă. Poate arăta splendid în rochii de seară, sclipind de strassuri, cu decolteuri adînci, dar probabil va prefera hainele sport, comode. Îi plac croielile elegante şi materialele fine, dar nu neapărat zorzoanele şi ornamentele. Caşmirul moale, tricotajele italiene şi stofele englezeşti sînt favoritele ei. Gusturile ei sînt de obicei desăvîrşite, chiar dacă sînt costisitoare. Există cîte o femeie din Leu care sare calul şi îşi îngroapă simţul estetic în ţinute încărcate, şocante, dar aceasta e excepţia de la regula generală a simţului excepţional al modei pe care-l posedă orice Leoaică.

Vei descoperi că e o gazdă excelentă cînd îţi vei invita şeful la cină la tine acasă. Acesta te va considera un geniu pentru că ai cîştigat mîna unei asemenea femei. Probabil că felina ta o va cuceri instantaneu şi pe soţia şefului, căci nativele acestei zodii au succes atît la femei cît şi la bărbaţi şi fiecare sex primeşte în mod egal surîsul ei prietenos şi vivacitatea ei amabilă. Oricine ajunge în apropierea ei îi simte căldura. Leii nu prea aruncă umbre.

Ca mamă, va revărsa o cascadă de iubire asupra copiilor ei şi îi va învălui cu afecţiune. Nu îi va fi uşor să le vadă defectele, dar cînd acest lucru se va întîmpla, va fi foarte severă. Pentru că nu suportă să fie luată de bună, dacă progeniturile nu o respectă se va închide într-o regală tăcere ofensată. Multe mame din Leu au un mod bizar de a-şi răsfăţa copiii fără să se zgîrcească la mustrări, ceea ce parea fi o contradicţie. Ea se va hîrjoni cu copiii, va purta discuţii lungi şi amicale cu ei, dar în acelaşi timp îi va învăţa să ia poziţie de drepţi la o simplă privire a ei, să se poarte impecabil şi să-i asculte pe adulţi.

Există însă pericolul ca ea să le dea un pic prea mulţi bani de cheltuială şi să cedeze în faţa rugăminţilor lor de a le cumpăra lucruri nenecesare. Într-un fel, se poate spune că îşi tratează copiii ca penişte membri alintaţi ai familiei regale, care sînt profund iubiţi, dar de la care aşteaptă să se comporte desăvîrşit, mai ales în public. Leoaica va fi teribil de mîndră de realizările puilor ei şi Dumnezeu să-l ajute pe nepoftitul care încearcăsă le facă rău sau să îi judece nedrept. Ea nu îi va sufoca pe cei mici cu atenţia ei. E prea independentă ca să stea tot timpul cu ochii pe ei. Îşi va vedea de viaţa ei, păzindu-şi în acelaşi timp puii de la distanţă. Chiar dacă are o carieră, copiii ei nu vor duce lipsă de afecţiune sau atenţie. Nativele care au carieră reuşesc de obicei să echilibreze perfect viaţa profesională cu maternitatea.

Sînt momente în care îşi pierde demnitatea şi stăpînirea de sine, transformîndu-se într-o felină jucăuşă, cu înclinaţie pentru comedia bufă. Ea poate rîde în hohote sonore, ca un animal sănătos, dar cînd momentul a trecut, apar din nou vocea satinată şi ţinuta regală. Nimeni nu poate zdrobi o remarcă obraznică sau o întrebare necioplită cu atîta dispreţ glacial ca femeia din Leu. Nu gustă deloc familiaritatea străinilor. Deşi se va prosti şi va fi uimitor de destinsă cu ceiapropiaţi, cei din afară sînt poftiţi să stea în banca lor.

În privinţa fidelităţii, Leoaica îţi poate aminti de vechiul toast: "Să bem pentru noi doi, pentru dragoste şi rîs. Îţi voi fi fidelă atîta timp cît şi tu îmi vei fi fidel, nici un minut în plus". Cam atît la acest capitol. Nu fi gelos pe darul ei de a fi centrul atenţiei într-o încăpere plină de bărbaţi topiţi de admiraţie. Întotdeauna se întorc capete cînd Leoaica trece cu mers felin.

Ea consideră că e firesc ca bărbaţii să o curteze. Poate că va încuraja complimentele din partea bărbaţilor şi se va deda la flirturi uşoare, nevinovate, pentru că nevoia ei profundă de a fi aplaudată şi adorată ascunde o ciudată teamă că nu e destul de feminină şi atunci trebuie să îşi confirme mereu că e seducătoare. Doar pentru că îi zîmbeşte celui mai bun prieten al tău şi îi spune că adoră noua lui jachetă nu înseamnă că nu mai eîndrăgostită de tine. Dar nu încerca să îi spui şi tu celei mai bune prietene a ei că îţi place noua ei fustă. Asta e cu totul altceva! Dacă te aude că-i spui secretarei tale altfel decît "duduia nu-ştiu-cum" s-ar putea să te alegi cu ceva zgîrieturi de la pisicuţa ta.

Sigur că nu e cinstit. Dar dacă vrei să fii mîndrul posesor al acelui penaj superb colorat, trebuie să faci cîteva concesii. La urma urmelor, să ai la casa ta un păun e cu totul altceva decît să ai un cuc sau un porumbel cenuşiu. Cîntă în strună vanităţii ei. Probabil că va fi o persoană importantă prin forţe proprii, pentru că puţine Leoaice pot rezista să nu concureze cu bărbaţii pentru prestigiu, dacă nu şi pentru venit. Femeia ta poate fi orice, de la actriţă la chirurg. Aceasta e cheia unei relaţii armonioase cu femeia ta din Leu: nu o lăsa să tepună în umbră, dar nici nu încerca să o întreci. Recunoaşte-i rolul de vedetă în viaţa ta şi ţine-te bine de mîndrie! În fond, trebuie să fii un bărbat şi jumătate dacă ai reuşit să cîştigi mîna mîndrei Leoaice!

Niciun comentariu: