duminică, 21 martie 2010

Cum să recunoşti un nativ din Taur

Am lasat la urma aceasta zodie, sub al carei semn s-a nascut tatal meu pt ca ,desi au trecut mai bine de 22 de ani de cand nu mai e printre noi inca imi mai lipseste, inca imi mai e e dor de el. Pentru mine a fost cel mai bun tata din lume, desi nu ne-a rasfatat peste masura. A stiut insa intotdeauna sa ne arate cat de mult ne iubeste, chiar cand eram la casa noastra si eu ii daruisem si nepoate tot spunea ca cel mai important pt un parinte este sa-si ajute copiii, ca nu are rost sa aiba el ceva daca nu imparte acel lucru sau acea bucurie si cu copiii lui. Dar sa ma fi ferit Dumnezeu sa-l supar! Era suficient sa ma intrebe "Esti nebuna?"ca imi venea sa intru in pamant de rusine.

Poate a fost mai bine ca s-a prapadit inainte de a face eu sau sora mea tratament si operatie pt cancer, pt ca a suferit f mult pt toate necazurile noastre, mai ales cand eu am luat foc la serviciu. Asta nu inseamna ca el a avut o sanatate de fier, s-a imbolnavit de TBC pe front si a trait 43 de ani cu un singur plaman, a suferit si el o operatie de carcino-adenom, avea si arterita, a facut de cateva ori pusee de hipertensiune de credea ca moare (avea TA 28 dupa ce i s-a "luat sange", o metoda f veche dar f eficace in cazullui), dar a trecut cu bine peste toate, reusind sa depaseasca 74 de ani.

Era un om vesel si bonom, caruia ii placea sa glumeasca dar si sa manance si sa bea bine, era corpolent spre obez (in privinta asta ii seman f bine), de un optimism si o dragoste de viata de invidiat. Era interesat de tot ce e nou (in privinta asta s-a potrivit bine cu mama mea) si f ingenios.
A avut tot felul de inovatii si de idei, din pacate multe dintre ele nu se inscriau pe linia partidului si nu a fost incurajat sa le promoveze, una din ele am recunoscut-o intr-o cuvantare a lui Ceausescu, dar nici aceleia nu i s-a dat curs de catre cei care aveau putere de decizie.

N-a urmat scoli inalte dar inteligenta si puterea de munca i-au fost apreciate de f multi oameni din Departamentul de care tinea IASul in care a lucrat multi ani. Unul din motivele mele de mandrie si bucurie in copilarie era faptul ca parintii mei, autodidacti, erau f inteligenti.

Cum să recunoşti un nativ din Taur

Cele mai bune locuri în care să cauţi un Taur ar fi la o fermă, o bancă sau o agenţie imobiliară, dar îl vei putea găsi "păscînd" şi pe alte terenuri. Ei pot fi ingineri, staruri de cinema, funcţionari, grădinari, regi şi regine, coşari, măcelari, brutari şi orice altceva. Poţi depista întotdeauna un Taur după atitudinea lui tăcută, plină de forţă. Pînă vei ajunge să-l cunoşti mai bine, cele mai lungi replici ale lui vor fi, probabil, de genul: "Mda", "Nu", "Mersi", "Pa" şi deseori "Nţţ", adică
tot un fel de "Nu".

Dacă are o puternică influenţă din Gemeni, Berbec sau Săgetător s-ar putea să fie puţin mai vorbăreţ şi pasul lui să aibă un ritm ceva mai săltat. Dar Taurul tipic preferă să se mişte cu precauţie şi să vorbească puţin. Ca şi stînca Gibraltarului, are picioarele bine înfipte în pămînt, e stabil şi nimic nu-i tulbură liniştea. Poţi să arunci apă pe el, să-i aprinzi chibrite între degetele de la picioare, să-l izbeşti cu pumnii în piept, să-l fixezi cu o privire hipnotică şi furioasă sau să urli la el din toţi plămînii. Taurul nu se va mişca nici un centimetru. O dată ce a luat o hotărîre, el îşi încrucişează braţele cu calm şi-şi propteşte călcîiele în pămînt. Îşi scoate în afară bărbia destul de proeminentă, îşi umflă nările, lasă urechile pe spate şi... s-a terminat. Taurul va da rareori năvală să te calce pe bătături. El nu vrea decît să fie lăsat în pace. Nu-l deranja şi va fi mulţumit.

Pisează-l la cap şi se va încăpăţîna într-ale lui. Îmbrînceşte-l de la spate, tachinează-l prea mult şi fii pregătit să-i suporţi furia violentă. Pot trece luni şi ani la rînd în care va da dovadă de perfectă stăpînire de sine şi control, mirosind panseluţele în timp ce ignoră agitaţia şi zgomotul din jur. Apoi, într-o zi ca oricare alta, cînd nimeni nu se mai aşteaptă la asta, vreun nesimţit va arunca în paharul lui ultima picătură, cea care-l va face să dea pe afară. Fugiţi din calea Taurului cît puteţi de repede dacă vreţi să scăpaţi cu viaţă! Temperamentul taurin e rareori scos la iveală, dar cînd o astfel de persoană se înfurie poate distruge totul în calea sa, chiar şi pe nativii din Scorpion. Poate că ar fi mai corect să spunem "demolează" în loc de "distruge". S-ar putea să treacă ceva timp pînă cînd norii de praf se vor risipi după un astfel de atac şi se va reinstaura liniştea.

Unii Tauri au un asemenea autocontrol încît nu au astfel de izbucniri decît o dată sau de două ori
în întreaga lor viaţă. Chiar şi cei mai temperamentali nu vor erupe decît cel mult o dată sau de două ori pe an. Totuşi, cel mai înţelept ar fi să ţineţi minte că Taurul nu se enervează şi nici nu se înfurie doar un pic. Dacă incidentul e suficient de important ca să-i zguduie emoţiile de obicei placide, aşteaptă-te la furie oarbă, nu la o mînie obişnuită. De aceea, înainte să faci cu ochiul unei femei, ar fi bine să afli care e ziua de naştere a bărbatului care o însoţeşte. Mulţi bărbaţi născuţi sub semnul Taurului pot semăna puţin cu un taur, iar femeile născute în acest semn vor avea un vag, intangibil aer bovin.

Privirea femeii Taur e senină şi umedă, dar clară. Se mişcă graţios, indolent, dar mişcările ei vor sugera o forţă ascunsă. La bărbaţi, gîtul e deseori gros, musculos, umerii, pieptul, spatele sau toate trei sînt late şi puternice. Tot trupul acestor persoane e bine proporţionat, fie el scund sau
înalt. Urechile sînt de obicei mici şi apropiate de cap. Cînd mănîncă, mestecă încet şi de obicei au digestie excelentă. Nu e cazul tuturor, dar mulţi Tauri au părul creţ sau ondulat, de obicei închis la culoare, ca şi pielea şi ochii lor. Chiar şi excepţiile blonde, cu ochi albaştri şi piele albă, nu vor sugera privitorului fragilitate, nici fizică, nici de caracter.

Bineînţeles, nu te poţi aştepta ca toţi aceşti oameni să arate ca taurul Ferdinand sau văcuţa Elsie. E adevărat că deseori au corpuri mari, generoase, cu dimensiuni variind de la musculos la dolofan sau chiar gras. Dar e bine să ştii să-i recunoşti şi pe cei slabi, precum Fred Astaire, Bing Crosby sau Gary Cooper. Nu te lăsa indus în eroare de picioarele zburătoare ale lui Astaire, sau de farmecul lui aerian, ca de Geamăn. Oricine a fost apropiat al marelui dansator spune că era imposibil să-l convingi să meargă unde nu voia, sau să facă ceva ce nu avea chef să facă. Taurul e puternic atras de sexul opus, dar nu e genul care să vîneze plăcerile, de orice fel ar fi ele. Preferă să atragă oamenii către el. De ce şi-ar risipi el energia alergînd după ei pe cîmpii? Pasivitatea e
comportamentul lor tipic. Ei preferă de o mie de ori să primească plini de ospitalitate musafiri la ei acasă, decît să se deranjeze să facă vizite.

Efortul necesar pentru obţinerea unei popularităţi sclipitoare nu îi stă în fire Taurului. Dacă vrei, poţi să-l suni oricînd, el îţi va fi întotdeauna la dispoziţie. Fă primul pas într-o idilă sau prietenie şi el ţi se va alătura, dacă îl interesează subiectul. În plus, va şti să se poarte cu tine în ambele cazuri, ceea ce e rareori adevărat la zodiile mai vivace şi gregare. Taurul îşi face rareori griji şi nu e genul
care să se dea cu capul de pereţi sau să-şi roadă unghiile. Uneori se mai bosumflă sau devine mohorît cînd nu-i convine ceva, dar nu e genul nervos, stresat. Prin natura lui e un stoic şi nimic nu-l va face să se abată de la ritmul lui.

Nativii acestei zodii sînt oameni de casă. Nu prea există Taur care să nu adore să se răsfeţe în propria lui casă şi să se relaxeze într-un mediu confortabil, familiar. Schimbările îl supără (cu excepţia cazului în care are ascendent în Gemeni,Săgetător sau Vărsător). Dacă Taurul pe care îl cunoşti nu are propria lui locuinţă,poţi fi sigur că visează să aibă una cît de curînd. E o personalitate terestră, iar dragostea de pămînt se va manifesta mai devreme sau mai tîrziu.

Dacă e nevoit să trăiască într-un apartament de bloc va avea probabil lădiţe la geamuri, pline cu
flori şi verdeaţă. Cînd larma oraşului ameninţă să îi invadeze spaţiul personal, nativul înşfacă rapid undiţa şi pleacă spre un loc pastoral, liniştit, unde se va relaxa pînă cînd lumea nu i se va mai părea aşa dezlănţuită. Dacă nu are nici lădiţe cu flori, nici undiţă, se va ocupa de afaceri imobiliare, ceea ce îi va da ocazia să mai iasă din cînd în cînd spre verdele periferiilor. El are întotdeauna o legătură cu pămîntul, oricît de îndepărtată, fie că pierde vremea pe lîngă pistele
de atletism, fie că iese duminica în parc, fie că stă la o bere în natură.

Taurul are în general o sănătate perfectă şi o constituţie puternică. Nu poate fi trîntit la pat
cu una cu două, dar cînd asta se întîmplă îşi revine greu, mai ales din cauza refuzului lui încăpăţînat de a asculta sfaturile doctorului. Nu-l ajută prea mult nici neîncrederea lui înnăscută faţă de optimism şi optimişti. Zonele sensibile la accidente şi infecţii sînt: gîtul, picioarele, gleznele, organele de reproducere, spatele şi şira spinării. Răcelile banale degenerează deseori în laringite şi faringite, iar pasiunea taurină pentru băutură, dar mai ales mîncare, poate provoca probleme cardiace, circulatorii, poate cauza apariţia varicelor şi a altor afecţiuni cronice. Totuşi, majoritatea nativilor pot rămîne în timp mult mai sănătoşi decît noi, ceilalţi, dacă evită obezitatea, letargia şi infecţiile renale. Una dintre principalele cauze ale maladiilor de care ar putea suferi un Taur e lipsa aerului curat şi a mişcării, lucru pe care îl va nega deseori cu încăpăţînare.

Şi dacă tot vorbim despre încăpăţînare, ar fi bine să ştii că n-are nici un rost să-i spui unui
nativ din Taur că e încăpăţînat. În mintea lui nu se crede deloc îndărătnic, ci răbdător. Nu e căpos, ci raţional şi ferm. Nici în ruptul capului nu poate înţelege de ce îl judecă oamenii atît de nedrept. Adevărul e că acest personaj e cît poate fi un om de încăpăţînat fără a se transforma într-un bloc de piatră. Atît bărbaţii cît şi femeile ţin la fel de mult la locurile lor pe cît ţin la opiniile lor. Un soţ Taur va refuza să-şi însoţească nevasta în vizită la un prieten, dacă acesta nu are scaune confortabile. Poate ea să stea şi-n cap, el nu va merge. O femeie Taur căreia nu-i plac amicii soţului pur şi simplu nu va vorbi cu ei.

Totuşi, mîndria cu care vorbesc aceşti nativi despre răbdarea lor e pe deplin justificată. Mulţi poartă poveri emoţionale şi fizice ani în şir, fără să se plîngă. Cu cît se acumulează mai multe
necazuri, cu atît mai multă forţă găseşte Taurul în interiorul său pentru a putea suporta. Loialitatea şi devotamentul faţă de familie şi prieteni depăşesc deseori orice înţelegere. Mulţi bărbaţi şi femei născuţi sub acest semn ar merita medalii pentru curajul sub lovituri ale soartei care ar fi doborît demult pe alţii, născuţi sub alte semne. Trebuie deci să recunoaştem tăria de caracter a Taurului. Dar tot încăpăţînat e!

Foarte puţine lucruri îi pot tulbura apetitul. Taurul poate mînca orice, de la ardei iuţi la prăjitură cu ciocolată şi frişcă, murături şi napi, toate în decursul aceleiaşi mese, fără să dea semne de jenă stomacală. Fripturile sînt favoritele lui şi adoră să mănînce rămăşiţele de la mesele anterioare. Dacă-i mai pui şi o cană cu vin în mînă, parcă-l vezi pe regele Henric al VIII-lea înfulecînd
fericit la banchetele lui îmbelşugate. Desigur, un ascendent în Fecioară îl poate trece pe Taur pe o dietă de morcovi cruzi, salată verde şi suc de prune.

Umorul celor născuţi în această zodie e axat mai mult pe comedia burlescă, gagurile fizice. Mulţi dintre ei nu gustă satira subtilă, dar rîd cu lacrimi cînd cineva alunecă pe o coajă de banană sau primeşte o plăcintă cu frişcă în faţă. Simţul umorului este la ei cald, terestru, jucăuş, generos, amintind de Falstaff. Aceşti oameni sînt extrem de rar capabili să fie răzbunători sau cruzi. Un fapt interesant e că mulţi tauri cruzi aveau la naştere multe planete în Berbec. Cele două semne nu par să dea o combinaţie prea plăcută, iar Hitler e un exemplu grăitor în acest sens. În legătură cu situaţia financiară, Taurul se desparte rareori de banii lui. Nu fiecare nativ e milionar, dar nu vei vedea prea mulţi dintre ei stînd la coadă pentru supă la cantina săracilor. Nativului îi place să construiască imperii încet, dar sigur. În mod bizar, Taurului îi place să acumuleze şi putere, nu numai bani, dar numai pentru plăcerea senzuală de a o deţine. De multe ori, ei înmînează frîiele
conducerii subordonaţilor. De ce şi-ar bate el capul să tragă toate sforile? Sînt destui Capricorni şi Raci care să facă asta, în timp ce el trage un pui de somn, adulmecă margaretele sau soarbe din ochi fetele. Îi e suficient să ştie că toată lumea e conştientă cine e stăpînul păşunii. Mai devreme sau mai tîrziu, banii vor veni către Taur şi acolo vor rămîne. El îşi preţuieşte banii şi familia, dar nu e zgîrcit. Inima lui generoasă şi buzunarele sînt larg deschise pentru prietenii adevăraţi aflaţi la necaz.

Niciun comentariu: