joi, 11 martie 2010

Bărbatul din zodia Fecioarei

Daca vreo aspiranta la casatorie stie ca iubitul ei este nascut in zodia Fecioarei s-ar putea ca cele de mai jos sa o ajute sa inteleaga mai bine ce o asteapta. Sunt sigura ca exista si pe internet date despre compatibilitatea dintre zodii. Dar sa nu le luati drept litera de lege.

Berbecul si Pestele, teoretic, nu au nimic in comun. Ba chiar am gasit intr-o carticica scris ca ce e important si interesant pt unul e complet lipsitde sens pt celalt si vitavercea (am inteles dupa multi ani ca acesta e adevarul adevarat, asta nu ne-a impiedicat sa fim impreuna si acum, dupa aproape 40 de ani de cand am aflat fiecare de existenta celuilalt). Cat despre sora mea, nascuta tot sub semnul Bebecelui, in carticica scria ca Fecioara si Berbecele nicimacar nu se baga in seama, nici vorba de vreo idila sau casatorie. In ziua in care s-au casatorit carticica sfatuia pe nativii din Berbec sa mearga la cules de ciuperci. Eu si sotul meu am mers impreuna cu fetele noastre la cules de premii pt ca era serbarea de sfarsit de an, dar am onorat si invitatia la cununia civila si petrecerea ce a urmat.

Iar in legatura cu ultima afirmatie din caracterizare, aceea cu scapatul untului in poala, imi amintesc si acum oarecum amuzata cum, fiind invitati la un local mai de lux sa serbam nunta unei tinere perechi si stand la masa cu un barbat din Fecioara acesta s-a straduit sa nu se enerveze prea tare atunci cand chelnerul i-a turnat in poala sosul de unt destinat pestelui de pe farfuria mea. Ceilalti comeseni au sustinut ca pestele era f gustos servit cu sosul de unt.

Bărbatul din zodia Fecioarei

Ar fi bine să spunem lucrurilor pe nume de la început. Nu-ţi face speranţe în legătură cu un bărbat din Fecioară dacă inima ta tânjeşte după vise romantice şi basme cu zîne. O relaţie amoroasă cu un bărbat din această zodie poate tăia creanga de sub picioare unei femei sentimentale, iar căderea pe pămîntul rece poate fi dureroasă.

Acest bărbat trăieşte aproape total la un nivel practic, material şi nu are ce face cu abstracţiunile unei idile ca-n poveşti. Desigur, toată problema poate rămîne doar la nivel teoretic, căci e nevoie de foarte mult efort pentru a-l aduce pe acest om în pragul unei relaţii cu o femeie. Nu e genul care să-ţi facă serenade sub fereastră. Vei avea mult de aăteptat singură, în balconul luminat de lună pînă cînd va începe el să se caţăre spre tine pe scara de incendiu.

De fapt, nativii cunosc dragostea încă din cea mai fragedă copilărie, dar nu dragostea gen Romeo şi Julieta. Principala lui modalitate de a-şi exprima acest sentiment este prin grija şi devotamentul altruist faţă de familie, prieteni şi de cei mai slabi sau mai dezorganizaţi decît el. Nativul s-a născut cu o dragoste instinctivă pentru muncă, pentru datorie şi disciplină şi devotament faţă de cei neajutoraţi. Chiar şi mercurianul cel mai puţin manifestat, care nu ajunge chiar la aceste sentimente, se simte uşor vinovat în sinea lui pentru că nu reuşeşte să se ridice la înălţimea unui ideal altruist.

Genul de iubire care se manifestă dramatic, prin promisiuni sentimentale, declaraţii înlăcrimate şi afecţiune siropoasă, nu numai că lasă nativul complet rece, dar îl poate speria în asemenea hal, încît să fugă din oraş cu primul autobuz sau tren (avionul e prea rapid şi prea scump pentru el şi recurge la el numai în cazuri disperate). Dar răceala acestui bărbat poate fi topită dacă temperatura e exact aşa cum trebuie, chiar dacă pare făcut dintr-o combinaţie de oţel şi ghiaţă.
Există cu siguranţă căi spre inima bărbatului din Fecioară. Căi secrete. Iar urmărirea agresivă nu e una dintre ele. Nici cochetăria sau sexualitatea, după cum au aflat multe vampe şi sirene maestre în flirt, spre surprinderea şi dezamăgirea lor.

În dragoste, Fecioarele caută calitate şi nu cantitate. De aceea, nativii au foarte puţine legături sentimentale adevărate, iar acelea, aşa puţine cum sînt, au finaluri triste sau sînt urmărite de ghinion, într-un fel sau altul. Reacţia nativului la o asemenea dezamăgire este să se îngroape în cea mai grea muncă pe care o găseşte, să se distanţeze de societate, în general, şi să fie de două ori mai precaut la următoarea ocazie. După cum vezi, va trebui să ai o strategie bine pusă la punct şi o răbdare de fier. Tendinţa de bază a mercurianului e castitatea şi o ignoră doar pentru un motiv foarte întemeiat sau o femeie excepţională. Multe Fecioare (dar nu toate) pot trăi fără o viaţă sexuală mult mai uşor decît orice alt semn din zodiac, aşa cum se supun unor reguli de disciplină pe care nu le înţeleg doar pentru că supunerea fără proteste în faţa sorţii este petnru ei ceva firesc.

Dacă soarta decide că va trăi toată viaţa singur, mercurianul e pregătit să accepte acest lucru fără regrete prea mari sau traume emoţionale, aşa că în lume sînt mulţi burlaci născuţi în Fecioară, dar totuşi, în stilul lor liniştit, pot avea unele legături amoroase foarte poetice, chiar dacă sînt fragile.

Deşi nu e niciodată ostentativ, mercurianul poate fi un maestru în arta seducţiei subtile. E un amestec de intelect ascuţit şi realism solid. Poate fi destul de detaşat ca să frîngă numeroase inimi cu felul lui distant de a flirta, dar simţul lui critic şi analitic va permite rareori ca aceste rătăciri să părăsească tărîmul platonic. Pudoarea şi selectivitatea mercurianului împiedică orice cădere în promiscuitate.

Desigur, poate avea uneori o experienţă senzuală, pur fizică, dar asemenea indiscreţii sînt excepţiile care confirmă regula. Iar regula este interesul distant. Desigur, bărbatul e bărbat şi puţini nativi rămîn virgini la propriu, dar îşi păstrează concepţiile pure. Există în mod invariabil ceva curat şi cast în iubirea unui astfel de bărbat, care nu are voie să fie murdărită, chiar şi în focul pasiunii, indiferent de circumstanţele nefericite care ar putea-o face să pară doar o aventură.

Mercurianul nu se va grăbi deloc să-şi găsească un obiect al afecţiunii, ci o va face pe îndelete, pentru că e foarte critic şi meticulos în alegerea unei femei, aşa cum e în tot ce face, de la mîncare pînă la muncă. Nu încerca să-l păcăleşti sau să-l minţi. Iubitul tău din Fecioară nu îşi face nici un fel de iluzii. El vrea o relaţie, sinceră, sănătoasă şi adevărată. Ştie foarte bine cît de mici sînt şansele de a găsi o astfel de femeie. dar nu se va mulţumi cu nimic altceva. Dacă împrejurările îl
implică într-o legătură sordidă, poţi să fii sigură că nu va dura prea mult. E un bărbat ale cărui emoţii sînt foarte greu de stîrnit. Poate trăi mult timp fără să simtă nevoia arzătoare de a avea o parteneră permanentă şi asta e destul ca să te facă să plîngi dacă te-ai îndrăgostit de el. Te vei întreba dacă e făcut din marmură sau s-a născut fără inimă. Nici una nici alta. Ai răbdare. Succesul va fi în cele din urmă al celei care aşteaptă.

Din cînd în cînd, un mercurian curios poate încerca în mod deliberat să se comporte promiscuu, numai ca să vadă dacă e la fel de masculin ca ceilalţi bărbaţi. Bineînţeles că este şi de îndată ce va descoperi asta nu va mai căuta experienţe artificiale ca să-şi dovedească de ce e în stare. Nici un bărbat născut în Fecioară, oricît de rece şi raţional, nu va putea rămîne imun pentru totdeauna la
chemările firii umane, dar cînd va ceda, în sfîrşit, se va sfii să o recunoască. Cînd va fi pe punctul de a ceda în faţa iubirii îşi va ascunde adevăratele sentimente sub masca nepăsării elaborate. In fiecare nativ există o doză bună de talent actoricesc extrem de rafinat. Se va preface a fi dezinteresat, aşa cum se preface că îi e rău cînd nu se distrează la o petrecere. Nu te aştepta ca el să reacţioneze afişînd cine ştie ce mare extaz, chiar şi după ce a cedat în faţa sentimentelor.

Cît timp încă nu s-a decis dacă tu eşti cea pentru care va renunţa la statutul său de bărbat singur,
va face în continuare pe distantul. Insă, o dată ce a hotărît că relaţia e profundă şi reală, îşi va declara sentimentele şi intenţiile cu o simplitate mişcătoare. Iubirea lui va arde cu o flacără constantă, fără fluctuaţii, şi te va încălzi ani în şir, dîndu-ţi un minunat sentiment de încredere şi siguranţă. Ce e rău în asta? Singura trăsătură a unei idile de basm manifestată de nativ e aceea că, dacă e îndrăgostit cu adevărat, va aştepta ani la rînd pentru a pune mîna pe partenera dorită, sau va merge pînă la capătul pămîntului pentru a o aduce acasă, lîngă şemineul lui. E capabil de sacrificii enorme pentru a ajunge la acel picioruş delicat despre care e convins că se potriveşte perfect în pantoful de cristal al Cenuşăresei la care visează. O dată aprinsă, flacăra e fără îndoială, foarte puternică.

E aproape imposibil de stins. Vei fi la fel de etern adorată ca însăşi Cenuşăreasa. Problema e, cum faci să aprinzi acea flacără. E greu să găseşti un picior căruia să-i vină pantoful de cristal, mai ales că mercurianul e extraordinar de pretenţios. După ce ai pus mîna pe el, nu-ţi va da aproape niciodată motive de gelozie şi va fi decis să depăşească alături de tine orice probleme provocate de dificultăţi financiare, rude sau factori externi. Va da dovadă de o putere incredibilă în perioade de greutăţi emoţionale sau financiare, atîta timp cît îi eşti alături. Nu există partener mai tandru, mai blînd decît mercurianul, atunci cînd lumea rea ţi-a frînt inima sau cînd eşti bolnavă. Nu te va îngropa în bani, dar vei avea absolut tot ce îţi trebuie şi te va copleşi cu respect şi atenţie.

Un bărbat născut în zodia Fecioarei este totdeauna înţelegător şi atent la toate acele mici lucruri care contează pentru o femeie. Are o memorie impecabilă şi probabil că nu va uita datele speciale pentru tine, deşi s-ar putea să nu prea priceapă de ce sînt atît de importante. Nu va fi nebuneşte de gelos, dar bărbaţii din fecioară sînt extrem de posesivi. Pare să fie acelaşi lucru, dar nu e. Chiar dacă nu face scene de gelozie din cauza atenţiei pe care ţi-o acordă alţi bărbaţi, simţul proprietăţii, adînc înrădăcinat la el, ar trebui să te prevină că, doar pentru că îţi acordă libertate, nu trebuie să profiţi de ea. Dacă soţia unui nativ rătăceşte prea departe de focul căminului, de prea multe ori, s-ar putea să rămînă fără un soţ la care să se întoarcă.

Mercurienii sînt profund loiali şi detestă să distrugă legăturile familiale, dar cînd bunul lor simţ a fost în sfîrşit ultragiat, nu vor ezita să desfacă rapid o căsnicie. Ei nu sînt genul care să accepte tergiversări şi separări de încercare, sau divorţuri urîte. Cînd s-a terminat, s-a terminat. Adio şi mult noroc! Nici chiar memoria lor excepţională nu ţi va face să verse lacrimi în dorul trecutului, pentru că e capabil să-şi controleze memoria la fel de bine cum îşi controlează emoţiile.

Autodisciplina face parte intrinsecă din natura lui. Acest bărbat, o dată ce a luat o hotărîre, îşi va vedea de drum şi, o dată ce a făcut asta, toate lacrimile şi scuzele tale nu-l mai pot face să se răzgîndească. Nu va cădea niciodată victimă iluziei că, lipind bucăţile la loc, va recrea ceva ce a fost cîndva perfect, dar apoi a fost distrus.

Dacă ai pus ochii pe un bărbat din Fecioară ai face bine să-ţi lustruieşti materia cenuşie şi s-o pui la treabă cînd e prin preajmă. Aceşti bărbaţi detestă ignoranţa, prostia şi gîndirea superficială aproape la fel de mult pe cît detestă mizeria şi vulgaritatea. Fata care rîvneşte la inima unui mercurian trebuie să se îmbrace elegant şi să aibă un creier de dimensiuni considerabile sub coafura îngrijită. Ai grijă! Am spus "îngrijită"! Nativii caută femei dichisite la minte şi la trup, care se îmbtracă bine, dar fără să cadă în extremele ostentative ale modei.

Nu va trebui să fii maestră în bucătărie, dar, pentru Dumnezeu! nu fi atît de naivă încît să-ţi închipui că poţi hrăni un soţ-Fecioară numai cu conserve. O femeie ahtiată după plăceri, egoistă şi cu mintea leneşă nu va avea trai alături de un astel de bărbat, chiar dacă emană sex-appeal prin fiecare por al trupului ei. Acesta e ultimul bărbat din lume pe care ai să-l vezi fugind în lume cu o
dansatoare topless, deşi probabil că i-ar împrumuta acesteia haina lui, ca să nu răcească. Adevărul adevărat e că el caută o nevastă, nu o metresă.

De regulă, nativii nu tînjesc foarte tare să devină taţi. Personalitatea lor nu pare să aibă nevoie de sentimente paterne pentru a se simţi împlinită emoţional, aşa că bărbaţii-Fecioară tind să aibă familii restrînse. Totuşi, o dată născut un copil, ei sînt părinţi deosebit de conştiincioşi şi îşi iau foarte în serios responsabilităţile.

Nativul va petrece multe ore învăţîndu-l pe cel mic tot felul de lucruri şi transmiţîndu-i propriile lui standarde înalte de comportament. Va accepta bucuros să-i ajute pe copii la temele pentru acasă şi va face orice sacrificiu pentru hobbiurile lor, pentru lecţiile lor de muzică, pentru a-i trimite în tabere şi, mai ales, la facultate. Un tată născut în Fecioară va pune mare accent pe intelect şi îşi va educa progeniturile cu rigiditate în probleme de etică, politeţe şi simţ civic. Chiar
şi nativul divorţat se va îngriji într-un fel sau altul ca urmaşii lui să fie bine îngrijiţi, oriunde ar fi, şi ca ei să primească o bună educaţie.

Copiii unor astfel de bărbaţi dobîndesc dragoste şi respect pentru cărţi şi învăţătură. Rareori vei vedea un părinte din Fecioară care să-şi răsfeţe copiii şi aceştia vor avea parte mereu de disciplina necesară. Toate bune şi frumoase, dar s-ar putea ca cei mici să ducă lipsa unor manifestări fizice de afecţiune din partea tatălui, căci afecţiunea nu e ceva foarte firesc pentru el. Dacă nu face eforturi serioase încă de la naşterea copiilor, s-ar putea ca într-o zi să-şi dea seama că între el şi copiii pe care-i iubeşte atît de mult a apărut o barieră insurmontabilă. în plus, aceşti taţi au tendinţa de a fi prea critici, de a aştepta prea mult prea repede şi de a fi prea severi.

Mercurianul îţi va pretinde să-ţi baţi capul cu sănătatea lui, dar şi el te va îngriji cînd vei fi bolnavă şi îţi va permite să faci pe dama cu camelii fără să-ţi reproşeze nimic. E posibil ca din cînd în cînd, poate chiar destul de des, să aibă toane şi să fie iritabil, dar un lucru e sigur. Dacă-l laşi în pace nu-ţi va căuta ceartă. Lasă-l să-i treacă pasa proastă şi te va surprinde cu tandreţea cu care te va trata pentru a compensa nervozitatea din trecut. Lasă-l să-şi facă griji. Ii prieşte. Pentru el e ca
un fel de exerciţiu mintal. Dar dacă vezi că îi afectează sănătatea fizică, scoate-l dintr-ale lui sugerîndu-i o activitate interesantă sau nouă.

Acum că ştii ce te aşteaptă, dacă încă mai eşti îndrăgostită de bărbatul tău din Fecioară, poţi să te aştepţi la un viitor plin de mulţumire. Vei avea un soţ vivace şi bine informat, care nu-ţi pretinde să îl serveşti ca o sclavă şi nici să circuli prin casă arătînd tot timpul sexi, cu un strop de parfum după ureche şi un trandafir în dinţi. Va fi de încredere şi plăcut dacă manifeşti tact faţă de defectele lui. Oricum nu va avea prea multe, dacă nu ei în calcul mici obiceiuri cum ar fi cel de a-şi
trece în fiecare seară degetul pe mobilă ca să vadă dacă ai şters praful.

Orice ar face, încearcă să nu-l cicăleşti. Nu uita că el nu e făcut să rabde genul de analiză critică pe care o aplică el celorlalţi. Obişnuieşte-te cu obiceiul lui de a te critica şi trece peste el rîzînd, căci pur şi simplu nu se poate abţine să nu despice firul în patru. O dată ce îndepărtezi aceste posibile resentimente, poţi să te relaxezi şi să savurezi viaţa alături de inteligentul şi loialul tău bărbat din Fecioară. Nu e un înger, dar multe femei te vor invidia. La urma urmelor, cîte dintre ele sînt
căsătorite cu un bărbat muncitor, frumos, ordonat şi curat, care nu uită nici o aniversare şi face minuni cu carnetul lui de cecuri? Cîte au un soţ deştept, care se îmbracă elegant, nu iese cu băieţii decît foarte rar şi nu face ochi dulci altor femei şi, în plus, e blînd şi atent? Ia uite-te mai atent! Aia e reflecţia felinarului de pe stradă în jurul capului lui, sau... Nu! Nu poate fi un halou! Nu după halul în care te-a repezit la restaurant cînd i-ai scăpat untul în poală. Sigur că nu. Totuşi..

Niciun comentariu: