joi, 11 martie 2010

Cum să recunoşti un nativ din Fecioară

N-am uitat de cei care si-au exprimat curiozitatea de a afla cum se recunosc nativii dupa zodia in care se nasc. Am asteptat cereri concrete si le-am onorat, dupa cum s-a vazut. Fecioara nu parea sa fie prea interesanta, pt ca persoana care a pomenit-o intr-un email, si anume Bianca, se pare ca are cunostinte solide despre nativa care s-a nascut sub acest semn.

In caracterizarea Fecioarei veti vedea ca apare destul de des cuvantul mercurian. Da, si Fecioara e patronata de Mercur,dar sa nu credem ca din acest motiv e suficient sa citim ce scrie la Gemeni si gata,am rezolvat misterul. Din "Misterele horoscopului egiptean" de Ely Star (presupun ca e un pseudonim) publicata de Editura Orizonturi in 1993 am aflat ca Mercur se afla pe "tron nocturn" in Fecioara. In plus exista si diferente intre elementul care caracterizeaza aceste doua zodii, in timp ce Gemenii sunt semn de aer Fecioara e semn de pamant.

Horoscopul despre care era vorba in carte nu este unul obisnuit, au trebuit sa treaca destul de multi ani pana sa inteleg asta. E o diagrama care se intocmeste folosind atat notiuni de astrologie (zodii sau semne, planete, aspecte, case, elemente,etc) cat si notiuni de numerologie si tarot. Mie mi s-a parut cam ciudat pt ca incercand sa inteleg despre ce e vorba am constatat ca toate persoanele nascute in deceniul al cincilea, adica acelea care au anii de nastere incepand cu 1940, de ex, toate sunt marcate de prezenta in horoscop a unui semn malefic, arcana XIII, Scheletul Secerator sau mai simplu Moartea, in alte pachete de carti de tarot. Am observat si ca imaginile cartilor de tarot seamana f bine cu cele ale Tarotului de Marsilia, autorul pretinzand ca acestea provin dintr-un templu egiptean.

Pe scurt am inceput sa torn din ce in ce mai multa sare peste cunostintele furnizate de astfel de carti. Asa cum am mai spus, scopul pt care public aceste caracterizari este ca sa ajut pe cititori sa se introspecteze si astfel sa se cunoasca mai bine. Mai multa incredere am in teoria bioritmurilor.

Daca nu ma inseala memoria Crin Antonescu este nascut in zodia Fecioarei. Astept glumele obisnuite pe seama zodiei, dar si a infatisarii sale feciorelnice.

Cum să recunoşti un nativ din Fecioară

Fecioara e semnul virginităţii, dar acest simbolism nu trebuie luat la propriu. Deşi mulţi nativi şi native rămîn toată viaţa necăsătoriţi, există la fel de mulţi care se aşează în final la casa lor. Poate că n-o vor face dintr-o izbucnire pasională, pentru că mariajul nu este este o stare firească pentru cei din Fecioară, dar e surprinzător cîţi dintre ei reuşesc să se acomodeze spiritului de echipă al căsniciei şi sînt aproape întotdeauna devotaţi familiei.

Căsătorit sau nu, e destul de simplu să depistezi un nativ din Fecioară în mulţime. In primul rînd, nu va fi foarte zgomotos. Nu e o persoană tocmai gregară şi va ieşi în evidenţă ca fiind un singuratic. Vezi tipul ăla liniştit şi atrăgător din colţ, cu un dicţionar sub braţ? Cel cu mintea precisă ca un ceasornic elveţian, cel care observă metodic şi organizat fiecare ditaliu, cît de mic? Dacă te uiţi mai atent vei observa cum cîntăreşte atent fiecare minut care trece. Acel bărbat e născut în zodia Fecioarei. vezi fata aceea tăcută, cu ochi frumoşi şi blînzi, care aşteaptă autobuzul? Uită-te la mănuşile ei imaculat de albe, la atitudinea ei calmă şi rezervată. Ea va avea bani exacţi pentru bilet gata pregătiţi în mînă. Nici prin cap nu i-ar trece să ceară casieriţei să-i schimbe o bancnotă de cincizeci de mii. Ea e o Fecioară.

Evenimentele sociale nu sînt cel mai bun loc ca să-i cauţi pe aceşti perfecţionişti. Ai mai multe şanse să-i găseşti la birou, lucrînd după program, decît la vreo petrecere. Nu e uşor pentru Fecioară să se relaxeze suficient de mult ca să se distreze în societate, pentru că aceşti nativi nu se simt în largul lor în mulţime. Uneori fac eforturi ca să participe la petreceri şi să se integreze, dar simţul datoriei e prea intens ca să le permită să fie prea frivoli. Uneori, Fecioarele îi fac pe Capricorni să pară prin comparaţie nişte cheflii plini de voioşie şi asta spune foarte multe. Rareori ai să vezi aceşti nativi făcînd baloane de săpun, sau construind castele de nisip. Fecioarele sînt prea ocupate ca să viseze cu ochii deschişi şi seara sînt prea obosite ca să admire stelele.

Primul lucru pe care îl vei observa la nativul tipic din Fecioară e impresia clară pe care o dă că e preocupat de rezolvarea unei probleme grave, sau că e îngrijorat în sinea lui de ceva.Probabil că aşa şi e. Pentru el îngrijorarea e ceva firesc. Aproape că poţi spune că e un obicei de care se simte ataşat şi pentru care are o adevărată afecţiune. E o chestie intangibilă şi greu de sesizat, dar zîmbetul lui încîntător pare să ascundă întotdeauna cine ştie ce mare problemă.

Deşi ascendentul şi alte modificări din harta lui astrală pot provoca modificări în aspectul general, de obicei poţi să te uiţi după o personaă cu trup subţire şi ochi neobişnuit de frumoşi. Ochii nativilor sînt în general atît de uluitor de limpezi încît aproape că-ţi poţi vedea reflexia în ei. în plus, strălucesc de inteligenţă şi limpezime a minţii. Chipul nativilor poartă o expresie de puritate şi linişte, care pare să nege existenţa acelor griji secrete. Majoritatea celor născuţi în Fecioară sînt extraordinar de atrăgători, cu nasuri, urechi şi guri delicate. Cu siguranţă nu duc lipsă de graţie şi farmec şi uneori aceste calităţi îi fac să fie puţin vanitoşi. Nativii sînt extrem de critici cînd e vorba de propiile lor fotografii şi îngrozitor de preocupaţi de felul în care arată, atît pe peliculă cît şi în realitate. Dacă eşti atent, îi vei surprinde aranjîndu-se în faţa oglinzii cînd cred că nu-i vede nimeni. In general, se îmbracă bine, meticulos, dar conservator.

Fecioara e de obicei mică de statură, nu ajunge la înălţimi peste medie, dar e musculoasă şi are mult mai multă forţă decît dă impresia înfăţişarea ei fragilă. Aceşti oameni pot munci mult mai mult pe o perioadă mult mai mare de timp decît orice alîi nativi ai altor zodii, chiar şi decît cei mai duri şi mai masivi, cu condiţia să nu facă o cădere nervoasă pe parcurs. Deşi pe dinafară par foarte capabili şi calmi, anxietăţile interioare îi macină, deranjîndu-le procesele digestive şi echilibrul emoţional. Asumarea mai multor sarcini decît pot duce fără a-şi primejdui sănătatea şi efortul inuman pe care-l fac pentru a le duce la îndeplinire sînt motivele pentru care mutlţi nativi au nervii întinşi la maxim. Insă ei sînt făcuţi să fie calmi şi liniştiţi cînd mecanismele lor complicate şi delicate funcţionează perfect şi nu sînt tulburate de oboseală intelectuală.

Fecioarele sînt de încredere şi sincere, fără îndoială, dar sînt capabile să se prefacă a fi bolnave atunci cînd nu vor să meargă undeva sau să facă ceva. In acele momente, talentul latent pentru actorie al celor născuţi sub semnul lui Mercur iese la iveală. Mulţi reuşesc să se convingă pe ei înşişi că sînt bolnavi, însă aceste episoade sînt de scurtă durată, datorită minţii lor limpezi. Ei sînt exacţi şi meticuloşi în toate, de la felul în care se îngrijesc, pînă la muncă şi iubire.

Prietenul tău din Fecioară care arată mereu de parcă tocmai a ieşit din duş probabil că tocmai a făcut asta. Mercurienii fac mai multe băi şi duşuri decît patru oameni la un loc, au idei foarte clare în ce priveşte sănătatea, nu au răbdare cu leneşii şi nu-şi prea fac iluzii în legătură cu viaţa şi oamenii, nici măcar atunci cînd sînt îndrăgostiţi. Bărbat sau femeie, nativul din Fecioară nu e nicodată atît de orbit de dragoste încît să nu vadă defectele celui iubit sau problemele din relaţia lor. El ştie întotdeauna "pe ce picior dansează", ca să spunem aşa, deşi nativul detestă limbajul argotic.

Desigur, nu trebuie să ai impresia că toţi cei născuţi în această zodie sînt preţioşi şi dogmatici. Mulţi nativi au un simţ al umorului sclipitor şi inteligent (dacă le prinzi remarcile făcute cu voce scăzută) şi emană un farmec irezistibil. S-ar putea să întîlneşti o Fecioară atît de preocupată să-şi păstreze ordinea şi organizarea în cele mai mici colţişoare ale minţii încît îşi neglijează aspectul sau împrejurimile. Dar ai puţină răbdare şi, după ce va trece acea perioadă, vei vedea acesta nativ
culegînd o scamă de pe covor, aranjîndu-şi părul sau scuturînd un fir de aţă de pe haină.

Deşi au foarte puţine vise neralizabile, mercurienii arată deseori ca nişte visători adorabili, ca şi cum ar fi învăluiţi în exact acele curcubee în care mintea lor logică refuză să creadă.

Cînd sînt iritaţi de vulgaritate, prostie sau neglijenţă, nativii pot deveni brusc nervoşi, nesuferiţi şi răi de gură. Dar în majoritatea timpului sînt oameni blînzi şi plăcuţi. Unele dintre cele mai bune asistente medicale sînt născute la începutul lui septembrie, cele pline de compasiune eficientă şi capabile ca un bisturiu bine mînuit. Cînd te doare capul prietenul tău mercurian e probabil cel care va da fuga la farmacie. Dacă eşti la el acasă, nu va trebui să meargă prea departe, pentru că
va avea o mică faramcie chiar la el în apartament. Dulăpiorul din baie e cu siguranţă plin de medicamente pentru dureri de stomac, constipaţie, probleme hepatice sau indigestie acidă. Nu va lua nicodată un medicament decît dacă ştie exact fiecare ingredient din el şi efectul acestuia, aşa că va fi un adevărat expert şi-ţi va spune care e cel mai bun remediu pentru durerea ta de cap, în funcţie de cauza ei. Nativii care călătoresc mult îşi vor lua cu ei farmaciile portabile, probabilîntr-o geantă separată, specială petnru pilule şi sticluţe. Dacă sînt obişnuiţi să folosească o anume marcă de săpun sau loţiune, probabil că îşi vor lua cu ei şi aceste obiecte. Ar fi un dezastru să ajungă într-un orăşel unde nu se găseşte ceea ce obişnuiesc ei să folosească. Uneori, mercurianul îşi ia cu el şi apă de acasă. Nu rîde! Ştii ce efecte pot avea supra stomacului anumite corpuri străine din apa de băut cu care nu eşti obişnuit? Fecioara îţi va răspunde exact la această întrebare.

Cînd aceşti oameni îşi formează un tabiet, păi îşi formează un tabiet şi o vacanţă sau o delegaţie nu consituie o scuză ca să-şi încalce aceste tabieturi. Dacă e obişnuit să-şi ţină şosetele în al doilea sertar din stînga al comodei, acolo şi le va pune şi în camera de hotel. Dacă respectiva cameră are o comodă cu doar un sertar la mijloc, asta îl va da peste cap şi chiar îl va face, poate, să îşi lase
şosetele în valiză, dar somnul lui nu va fi deloc liniştit. în dimineaţa următoare, chelneriţa de la restaurantul hotelului va afla rapid că, atunci cînd Fecioara vrea ouă fierte trei minute nu va accepta să fie fierte doar două minute şi patruzeci şi cinci de secunde. Cînd spune că vrea pîine prăjită nu înseamnă că o vrea arsă pe margini. Şi nativul îşi va baza cu sigurnaţă mărimea bacşişului în funcţie de receptivitatea ei la aceste amănunte.

Un mercurian îţi poate critica declaraţiile, despicînd firul în patru ca să-ţi aducă argumente contrare şi scoţîndu-te din minţi, dar cînd eşti la ananghie îţi va sări repede în ajutor, punînd ordine în lucruri, fără nici un alt motiv decît dorinţa de a-ţi fi de folos. Nu din orgoliu îşi suflecă el mînecile ca să te ajute să faci o treabă minuţioasă, care trebuie să fie gata cît mai repede. El face asta pentru că nu poate suporta amînările, neglijarea detaliilor, lucrul de mîntuială sau confuzia. S-ar putea să se bage înainte să-l rogi, fără să vrea să fie nepoliticos, ci doar pentru că a transforma haosul în ordine este la el ceva instinctiv. E genul de invitat care va accepta cu plăcere să ajute gazda să facă curăţenie după petrecere. Dar tot el e genul de oaspete care va observa imediat că ai aranjat cu grijă o revistă pe măsuţa de cafea pentru a ascunde o pată sau că pernele de pe canapea au menirea de a acoperi găurile făcute cu ţigara.

Ca şi nativul din Balanţă, cel din Fecioară nu şi-ar recunoaşte în ruptul capului tipicurile şi tabieturile. El pare să fie la fel de orb la propriile defecte şi slăbiciuni pe cît e de iute în a observa orice detaliu din jurul lui. Dar adevărul e că le observă, şi încă atît de detaliat, ca la microscop, încît nu suportă să le audă de la altcineva. Incearcă să-i spui unei Fecioare tipice că e prea critică, îşi face prea multe griji, că se agită prea mult, că e tipicară şi aproape ipohondră, şi va nega totul imediat.

Într-o cameră plină de oameni, poţi descoperi repede care e născut în Fecioară. Nativul e incapabil să stea prea mult timp într-un loc. După un timp, va deveni vizibil agitat şi va începe să se plimbe de colo colo, sau să se mute de pe un scaun pe altul ca la un joc de societate, timp în care chipul lui va păstra o expresie liniştită, ca o mască, deşi mişcările lui dau impresia că a întîrziat la o altă întîlnire la care trebuie să ajungă neapărat. Efectele negative produse de agitaţia interioară a Fecioarei sînt rareori vizibile, dar produc dezastre în sistemul său digestiv. De aceea mulţi umblă la ei cu Ulcerotrat, sau Rennie, sau alte produse pentru stomac.

Pe aceşti oameni nu-i vei vedea lăfăindu-se în bani sau afecţiune. Sînt foarte prudenţi în ambele domenii, dăruindu-şi dragostea constant şi în tăcere, manevrîndu-şi banii cu acelaşi conservatorism. In mod ciudat, deşi sînt atat de dispuşi să facă servicii eficiente altora, nativilor le displace profund, aproape de nevroză, să li se facă favoruri. Ei nu vor să fie îndatoraţi nimănui, pentru nimic. Şi nu vor să conteze pe nimeni altcineva pentru nimic. Această adînc înrădăcinată frică de dependenţă îi face pe mulţi nativi ca la vîrste înaintate să trăiască foarte economic, ajungînd să fie consideraţi zgîrciţi. Dar acesta e cun cuvînt prea dur.

Cînd are destule economii şi nu are motive să-şi facă griji pentru viitor, mercurianul va cheltui bani ceva mai liniştit, dar şi atunci va avea grijă să obţină o calitate care să echivaleze exact preţul plătit, altfel îşi cere banii înapoi. Deşi nu are nici o urmă de compasiune pentru cerşetori şi leneşi, va fi întotdeauna generos cînd un prieten are necazuri. Fecioara, care e aproape avară cînd e vorba de nevoile ei personale, va face fermecătoare gesturi generoase, ajutîndu-i financiar pe cei care consideră ea că merită cu adevărat, sau pe cei pe care îi place sau iubeşte. Dar nu vei vedea niciodată un nativ aruncînd banii pe fereastră, căci risipa e unul dintre lucrurile care îl deranjează cel mai mult. El munceşte din greu pentru ce are şi extravaganţele îl şochează întotdeauna. De obicei, va avea cîteva replici usturătoare la adresa risipitorilor şi a celor prea leneşi ca sămuncească.

Există un lucru care te va face să nu-i mai consideri criticile chiar atît de tăioase, şi anume faptul că e la fel de aspru cu el însuşi pe cît e şi cu tine. Pur şi simplu nu se poate abţine să nu vadă toate defectele, căci a fost născut ca să observe şi cea mai mică fisură a unei vaze. Nu va accepta întîrzierile, căci pentru nativ asta e tot o risipă - de timp, iar pentru el timpul e materialul din care e făcută viaţa. Aşa că fii punctual dacă vrei să eviţi dezaprobarea lui înţepătoare.

E greu de înţeles de ce uneori mercurienii sînt consideraţi egoişti, căci de obicei ei găsesc mai multă satisfacţie în a-i servi pe alţii decît în a-şi urma ambiţiile proprii. Probabil că eticheta de "egoist" vine din capacitatea nativului de a spune "nu" şi a se ţine de cuvînt. El îşi dăruieşte de bună voie timpul şi energia, dar va refuza să îndeplinească pretenţii iraţionale. Cînd cererile devin excesive, Fecioara se va opri şi îţi va spune foarte clar care îi sînt obiecţiile. Poate prea clar! Pe cît de tare îi place să scoată în evidenţă defectele altora, pe atît de mult urăşte să îi fie criticate prorpiile greşeli. Cînd un nativ din Fecioară comite o eroare, arată-i-o cu tact dacă vrei să-i păstrezi prietenia.

În ciuda farmaciei pe care o cară cu ei pretutindeni, mercurienii sînt surprinzător de sănătoşi, cu condiţia să nu se îmbolnăvească din cauză că muncesc prea mult sau se îngrijorează prea mult pentru orice. îşi îngrijesc bine corpurile şi sînt foarte atenţi la ce mănîncă. Totuşi, se pot plînge de probleme minore, cum ar fi: indigestie, dureri în zona intestinală, dureri de cap şi probleme la laba piciorului.

Cînd au o răceală care le afectează cît de puţin plămînii ar trebui să se îngrijească temeinic, pentru că sînt predispuşi la boli îndelungate dacă planetele lor individuale se află în conflict în harta natală. Pot avea dureri de şold, de braţe, de umeri, de spate, artrită, gută, reumatism şi uneori chiar un ficat leneş. Dar preocuparea Fecioarei faţă de propria sănătate va preveni de obicei majoritatea bolilor grave. Mulţi dintre ei sînt vegetarieni. Dacă nu, poţi să fii siguri că ştiu exact ce trebuie să mănînce şi cum trebuie preparat fiecare fel. Din cînd în cînd vei da peste un nativ obsedat de microbi, care îşi pune mănuşi de cauciuc ca să amestece carnea pentru chiftele sau îşi fierbe periuţa de dinţi în fiecare seară, dar acestea sînt extreme. Totuşi, chiar şi Fecioara obişnuită îşi va spăla cu atenţie mîinile înainte de orice masă.

Mercurienilor le plac pisicile, păsările şi creaturile mici, neajutorate. Le mai place adevărul, punctualitatea, economia, prudenţa şi selectivitatea discretă. Urăsc sentimentalismul siropos, mizeria, vulgaritatea, neglijenţa şi lenevia. Firea lor este extrem de practică şi nu-şi vor face niciodată vise deşarte. Odată ce învaţă să stăpînească detaliile complicate ale vieţii, aceşti nativi îşi pot modela propriul destin cu mai multă siguranţă decît oricare alt semn al zodiacului.

Jadul verde şi platina îi aduc noroc. Culorile lui favorite sînt griul, bejul, bleumarinul, toate nunaţele de verde şi albul impecabil. Sub comportamentul lui grav se ascunde aura fascinantă a Fecioarei, simbolul purităţii gîndului şi clarităţii minţii.

Niciun comentariu: