miercuri, 17 martie 2010

Cum să recunoşti un nativ din Săgetător

Am scris deja ca zodiile ramase nu au fost solicitate expres de cineva, dar ca in familia mea am reprezentanti ai acestor zodii. Dar nu numai familia mea se poate lauda cu asemenea nativi, cum veti vedea imediat.

Zodia Sagetatorului este patronata de Jupiter, Zeus in greaca. E ciudat cum un nativ din Scorpion a reusit sa-si adjudece porecla de Zeus, in timp ce nativul din Sagetator, anume CV Tudor, nu reuseste deloc sa ocupe tronul despre care el crede ca i se cuvine. Poate cele de mai jos sa ofere o explicatie pt aceste neimpliniri, sau poate e vorba de alte influiente astrale care se manifesta. D-na Linda Goodman sigur nu l-a avut pe el in vedere cand a caracterizat nativul din Sagetator, si nici pe sotia dumnealui atunci cand a dat sfaturi pt femeile care vor sa cucereasca un Sagetator, sfaturi pe care le voi publica intr-un articol viitor.

Cum să recunoşti un nativ din Săgetător

Oamenii dominaţi de Jupiter sînt foarte temperamentali şi nu suportă să fie acuzaţi de lipsă de onestitate. O acuzaţie nedreaptă sau o insultă adusă integrităţii lor le va provoca o indignare explozivă, dar după o izbucnire temperamentală incendiară, Săgetătorul tipic se va simţi cuprins de remuşcări şi va încerca să dreagă lucrurile. Iţi va învineţi ochiul şi te va băga în spital, dar probabil că a doua zi te va îngropa în flori şi compasiune.

O ofensă îl va face să uite de starea lor de spirit de obicei veselă şi optimistă şi va da drumul unui potop de vorbe dure, care pun de obicei la punct orice scandalagiu. Bărbaţii îşi vor folosi pumnii şi vor dispreţui armele. O persoană grosolană, care insultă un Săgetător, se va trezi împrăştiat pe trotuar, întrebîndu-se ce camion l-a lovit. De obicei, Arcaşul întîi acţionează şi vorbeşte şi abia după aceea se gîndeşte la consecinţe.

Mulţi Săgetători caută luminile rampei şi nimeni nu e mai fericit decît ei să ofere bis după bis unui public încîntat. E în stare să cînte pînă răguşeşte sau să danseze pînă îşi toceşte tălpile, numai de dragul încîntării de a se exprima. Industria spectacolului e plină de Săgetători.

In femeile şi bărbaţii din acest semn există o puternică latură religioasă, mai ales în tinereţea lor. Sînt foarte interesaţi de probleme bisericeşti, dar o dată cu vîrsta, devin tot mai sceptici în privinţa dogmei, înclină să se îndoiască de lucrurile în care credeau pînă atunci şi încep să caute valori perfecte. Un săgetător care să nu aibă un set de genţi de voiaj e o raritate. Nativilor le place la nebunie să călătorească şi de obicei, au cel puţin un bagaj pe care-l ţin mereu gata făcut,
pregătit pentru a fi folosit într-o clipă.

întotdeauna vei observa la naivul, curajosul, optimistul Săgetător o trăsătură copilăroasă. El refuză să accepte gravitatea vieţii, deşi unii dintre ei reuşesc să facă faţă responasbilităţilor cu multă conştiinciozitate după ce trec de prima tinereţe. însă nu sînt niciodată cu adevărat fericiţi atunci cînd simt povara acestor responsabilităţi. Firea jupiteriană se revoltă împotriva restricţiilor şi dacă acestea sînt prea multe, pot provoca nativului boli grave. Dacă Săgetătorul
supravieţuieşte acestora şi risipei de energie pe care o face, poate ajunge la vîrste matusalemice. Majoritatea arcaşilor îşi păstrează pînă la sfîrşit mintea ascuţită ca briciul, dar rafinată de vîrstă. Senilitatea nu e aproape niciodată o problemă la ei.

Zonele sensibile ale nativului sînt şoldurile, plămînii, ficatul, braţele, mîinile, umerii, intestinele şi labele picioarelor. Dragostea lui pentru sporturi şi natură poate duce la accidente din cauza excesului nesăbuit de activitate fizică. Nimeni nu-l va putea ţine într-un pat de spital mai mult de cîteva zile. Jupiterianul acceptă cu greu faptul că e bolnav şi se însănătoşeşte cu o rapiditate uluitoare. Viaţa îi înfrînge rareori definitiv pe aceşti oameni. Ei cred cu toată fiinţa că ziua de mîine va fi cu siguranţă mai bună decît cea de ieri, iar cea de azi e destul de interesantă. Toanele întunecate trec la ei aproape înainte ca norii să apuce să acopere soarele.

Fiecarui Săgetător îi plac jocurile de noroc, cu excepţia celor care au o influenţă conservatoare, precaută, în harta lor astrală. Puţini dintre ei pot rezista impulsului de a arunca vreo cîteva bancnote pe masa cu postav verde. Sunetul zarurilor scuturate în paharul crupierului îi atrage pe jupiterieni ca un cîntec de sirenă. Dacă planetele au avut aspecte adverse la naştere, un Săgetător poate arunca pe geam averi uriaşe sau poate pierde banii de chirie pe un cal. Las Vegasul atrage
Săgetători ca mierea albinele. Acelaşi lucru e valabil şi pentru jocurile de noroc mai serioase precum bursa şi cotaţiile imobiliare. Din fericire, majoritatea nativilor ţin sub control aceste impulsuri, dar chiar şi ei vor risca din cînd în cînd cîteva zeci de mii la un poker mic sau pe un bilet de bingo.

Atît arcaşii timizi cît şi cei plini de forţă îşi vor asuma oricînd riscul de a se îndrăgosti, fără să stea pe gînduri. Ei se aruncă în iubire cu capul în înainte, abandonîndu-i-se cu inconştienţă, dar deseori se opresc brusc atunci cînd e rostit cuvîntul "căsătorie". Deşi Săgetătorul e cald şi minunat în dragoste şi alte relaţii interumane, e cam alunecos şi greu de prins. Simbolul lui e centarurul: jumătate cal, jumătate om, ceea ce îi conferă un avantaj evident atunci cînd cineva aleargă după el, cu condiţia să nu se împiedice în propriile picioare.

Cîteva dintre cele mai neplăcute trăsături ale unora dintre Săgetători sînt temperamentul violent, excesele alimentare şi alcoolice, care pot duce la obezitate şi alcoolism, o inteligenţă sclipitoare pătată de sarcasm usturător sau excentricitate extremă şi incapacitatea e a păstra un secret. Dar nici una dintre acestea nu trebuie neaparat să rămînă defecte permanente. Ele pot fi uşoreliminate datorită hotărîrii tipice Săgetătorilor. Jupiterianul tipic îţi va împrumuta bani fără să te facă vreodată să te simţi jenat că ai cerut sau măcar obligat să-i dai înapoi. Casnica din semnul lui Jupiter va adopta un orfan sau un animal pierdut şi va face întotdeauna loc pentru încă o personă la masa ei.

Arcaşul va îmbrăţişa o cauză măreaţă cu devotament orb şi va crede că posibilităţile oferite e aceasta sînt mai mari decît părţile negative, atitudine provenită din imaginaţia lui debordantă şi gîndirea progresistă. El îşi prezintă întotdeauna punctul de vedere folosind argumente obiective, raţionale, uneori făcînd praf opoziţia cu satira lui tăioasă, şi totuşi, nu se ştie cum, reuşeşte să nu
se implice în scandal. Insă focul din el e oricînd gata să izbucnească oricînd cineva atacă miracolul sau cauza lui din momentul respectiv.

E un inamic de temut, căci ţinteşte la fix atunci cînd îşi face timp să se concentreze asupra victimei sale. Atunci, săgeţile lui îşi ratează rareori ţinta. Ele sînt înmuiate în remarci spirituale şi
inteligente şi sînt suficient de ascuţite ca să străpungă orice armură. Deşi foarte puţini Săgetători sînt cu adevărat amuzanţi, e ciudat felul în care spun o glumă, căci pierd ritmul şi strică poanta. Publicul (acasă sau într-o sală de spectacol) va hohoti de rîs din cauza evidentei stîngăcii, dar sufletul jovial al jupiterianului va crede că toată lumea rîde datorită minunatului lui simţ al
comediei. E de-a dreptul vesel!

Bărbat sau femeie, arcaşul se poate purta atît de stîngaci, sau se poate preface că e atît de retras, încît ar putea să-ţi dea impresia că nu e prea inteligent sau că e timid. E adevărat că sînt cîţiva nativi care adoptă un comportament excentric, de sihaştri, dar asta nu face decît să le dea ocazia să-şi ascută şi mai mult mintea, ajungînd pînă la geniu.

Deşi Săgetătorii au memorii uluitoare, care îi ajută să spună cu exactitate ce au făcut pe 14 aprilie 1983, şi îşi amintesc fiecare detaliu al cărţilor şi filmelor, ei pot uita unde şia-u lăsat haina. Majoritatea îşi pierd mereu mănuşile, cheile, portofelele şi unii spun că şi-ar pierde şi capetele dacă n-ar fi prinse de gît.

Un jupiterian nu e în stare niciodată să spună o minciună fără să fie prins. Nimeni nu-l crede. Inşelătoria nu stă în firea lui şi cînd încearcă s-o abordeze e dat în vileag rapid şi sigur. Ar face bine să spună întotdeauna adevărul, fie ce-o fi! Nici chiar mintea lui atentă, ascuţită, nu-l va putea salva de rezultatele unei astfel de excursii în ţara minciunii, cu excepţia cazului în care are un ascendent în Scorpion. Acest gen de nativ e destul de rar, dar fii pregătit să întîlneşti cîteva exemplare. In adîncul sufletului lui, Săgetătorul e convins că de fapt viaţa e un circ, iar el e
clovnul care face tumbe şi sare prin cercuri violet, îmbrăcat în costum bleu ciel.

Chipul lui e vopsit în culori aprinse, iar ochii îi strălucesc de curiozitate şi veselie. Că e îndrăzneţ sau retras, adevărata fire a acestui idealist generos e la fel de veselă ca un pom de Crăciun. Plin de vitejie, îşi prinde o garoafă peste inima lui mare şi-şi încordează arcul, înderptîndu-l spre cer. Cînd ţinteşte drept, el poate trimite săgeata dincolo de stele, spre locul unde se nasc visele.

Niciun comentariu: