duminică, 21 martie 2010

Bărbatul Taur

Mai bine mai tarziu decat niciodata e cazul sa spun ca a existat totusi cineva care mi-a cerut, intr-un email, sa public toate zodiile. Sper ca acum, cand au mai rams doar doua articole, acesta si cel despre femeia Taur de publicat, Cristina va fi multumita ca am raspuns pozitiv cererii ei.

Bărbatul Taur

Probabil că îţi imaginezi că bărbatul tipic din Taur e un om tăcut şi practic, de bun simţ şi realist ca o pereche de papuci de casă. Aşa şi e. În plus, vei observa că nu se aruncă cu capul înainte cînd vrea să intre în acţiune, ci e tacticos şi precaut. La fel de adevărat. Prin urmare, deduci tu, e logic să presupui că nu e prea romantic. Cu desăvîrşire fals. Cine ţi-a băgat în cap că poţi analiza
personalitatea taurină folosind doar logica? Probabil vreun tip din Balanţă care vrea să te impresioneze! Ei, bine, greşeşte!

Logica nu e de prea mare ajutor cînd încerci să dezlegi misterul unui simbol puternic şi masculin cum e cel al Taurului, care e condus de o planetă paşnică şi iubitoare ca Venus. Trimite-l pe deşteptul din Balanţă înapoi în bibliotecă! E posibil ca Taurului să-i ia mult timp să decidă dacă vrea să fii femeia lui. El nu e genul care să facă un triplu salt în piscina iubirii ca să descopere în cădere că cineva a uitat să umple bazinul. Dar o dată ce s-a hotărît că tu eşti aleasa şi-şi pune în cap să te cucerească, iubitul din Balanţă va părea un şcolar stîngaci pe lîngă el. Îi va face de rîs chiar şi pe Leul îndrăgostit şi pe pasionalul Scorpion.

Acest bărbat Taur raţional, practic, lent şi hotărît e capabil să-ţi trimită cîte un trandafir roşu în fiecare zi pînă cînd vei accepta propunerea lui, fie ea de căsătorie, de ieşire împreună sau de orice fel. Poate chiar să scrie un cîntec sau o poezie romantică şi să ţi-o trimită sfios, fără să o semneze, ştiind că vei ghici expeditorul. Taurul poate fi un iubit tandru, blînd şi protector. Firea lui senzuală îl face sensibil la parfumul tău, la fineţea pielii tale şi moliciunea părului tău. Poate că n-o să-ţi spună asta în faţă folosind cuvinte înflorite, dar va găsi o modalitate să-ţi transmită mesajul. Simţul lui tactil e foarte puternic.

Acest semn de pămînt e plin de contradicţii în viaţa amoroasă. Taurului îi va plăcea să te vadă
îmbrăcată în blănuri luxoase şi culori intense. Îţi va cumpăra un buchet parfumat de violete proaspete de la bătrînica din colţ, căreia îi va lăsa în coş un bacşiş generos pentru că-i aminteşte de mama lui. Însă tu nu-i vei aminti niciodată de mama sau sora lui, decît atunci cînd va fi cazul să te protejeze de privirile obraznice ale altor bărbaţi care încearcă să-ţi facă avansuri.

Muzica îi va stîrni emoţii puternice şi cheful de dragoste. Aproape sigur are un cîntec favorit care îi
aminteşte de tine de fiecare dată cînd îl aude. E cel pe care-l tot pune la casetofon sau tonomat. Dacă îţi mai trebuie dovezi ca să te convingi că e un suflet romantic, Taurul tipic te va ajuta să-ţi umpli cufărul de zestre, făcîndu-ţi cadou la zilele de naştere porţelanuri, argintărie, iar de Crăciun vei crede că e Moşul în persoană cînd va apărea în prag încărcat cu pachete misterioase şi flecuşteţe sentimentale. Îţi va sugera partide de înot la lumina lunii, picnicuri în păduri răcoroase şi izolate şi plimbări sub cerul înstelat pe drumuri de ţară. Felicitarea lui va fi cea mai mare, mai elegantă şi mai elocventă din cîte va distribui poştaşul de Ziua Îndrăgostiţilor.

Cînd un Taur îţi face curte, păi îţi face curte, nu se joacă! Probabil vei fi dusă la cină în restaurante luxoase, cu lumini difuze şi viori şi nu va uita niciodată data la care v-aţi cunoscut, sau orice altă aniversare intimă a voastră. Pentru Dumnezeu, cît romantism îţi mai trebuie? E foarte adevărat că Taurul nu e un visător nestăpînit ca bărbatul din Vărsător. El nu te va lua pe sus, făcîndu-te să ţi se taie picioarele, ca Leul, şi nici nu-ţi va promite să te ducă plutind pe nori roz ca să trăieşti cu el într-un castel ca din poveşti, printre trandafiri, într-o veşnică primăvară, ca un Berbec. Mai degrabă poţi să te aştepţi să treacă pe la tine într-o sîmbătă seara, purtînd sub braţ planurile arhitecturale ale casei pe care intenţionează să o construiască pentru tine din cherestea adevărată şi cu bani reali. Probabil că va depune avansul pentru casă înainte să vă logodiţi.

Bărbatul acesta nu se-ncurcă în vorbe. Cînd Taurul te trece pragul şi te "plantează" ferm în casa voastră, care nu va aduce deloc cu un castel din poveşti, poţi să fii sigură că toate ratele de împrumut sînt depuse în siguranţă, la bancă. Trebuie să fii nebună să te plîngi de aşa ceva. Vei ajunge să te întrebi de ce te-ar tenta vreodată norişorii ăia roz, cînd eşti înfăşurată confortabil în pătura securităţii Taurine. Asta în cazul în care eşti o femeie care apreciază valorile solide, o fată raţională, care apreciază personalitatea paşnică, senină, a Taurului şi firea lui calmă şi stabilă.

Gesturile lui sentimentale şi curtea lui plăcută, firească, pot fi la fel de satisfăcătoare ca şi suspinele poetice ale amanţilor mai "coloraţi". Un astfel de bărbat se pregăteşte cu grijă pentru ziua de mîine. Aşa cum furnica adună vara provizii pentru iarnă, la fel şi Taurul nu se va lăsa distras de plăcerile unei dupăamieze însorite, ci va continua să se pregătească pentru gerul iernii. E ciudat, dar mulţi dintre soţii care-şi permit să-şi ducă sau să-şi trimită nevestele în ţări mai
calde pe durata iernii sînt nativi ai acestei zodii. Bineînţeles, există şi părţi mai puţin plăcute într-o legătură amoroasă cu un Taur - nu există perfecţiune. În primul rînd, va trebui să îţi scoţi de la naftalină comportamentul de doamnă. Nici un astfel de mascul nu va suporta o femeie stridentă, masculină, cu limbaj debirjar şi atitudine de dresoare de lei.

Dacă ai opinii la care ţii foarte mult nu încerca să i le bagi pe gît şi nici nu te lăuda în public cu inteligenţa ta. În particular, el respectă o femeie inteligentă (deşi preţuieşte mai mult bunul simţ),
dar ai face mai bine să-l laşi pe el să fie deşteptul din cuplul vostru atunci cînd ieşiţi împreună undeva. Fă-o, tu, pe emancipata în faţa prietenilor lui şi va avea una din următoarele două reacţii. Dacă e un Taur primitiv (şi nu ai idee ce mulţi sînt din ăştia) probabil că-ţi va da un brînci, te va scutura, sau chiar îţi va arde o scatoalcă într-un loc bine ales după ce ajungeţi acasă. Dacă e genul mai sofisticat, se va închide în el şi va rămîne aşa toată seara, fără să mai schimbe o vorbă cu
nimeni, pînă cînd te vei simţi aşa de prost încît îţi vei dori să te înghită pămîntul.

În plus, şi prietenii voştri vor fi la fel de stînjeniţi, aşa că seara voastră se va duce cam pe apa Sîmbetei. Primul tău impuls va fi să dregi ce-ai stricat, dar tentativele de a-l înveseli şi a-l scoate din starea lui încăpăţînată înainte de a-şi face damblaua se vor dovedi absolut imposibile. Mai mult, dacă vei încerca să-l tachinezi ca să-l readuci pe linia de plutire nu vei face decît să-l scoţi din sărite şi mai tare. Insistă prea mult şi-l vei transforma din Sfinx într-un taur furios, care cu
siguranţă va da drumul unor "aprecieri" ce îţi vor aprinde obrajii de ruşine. Ori aşa, ori va spune calm prietenilor: "Mă scuzaţi că plec mai devreme, dar trebuie s-o tîrăsc acasă pe muierea asta cu gura ca o meliţă ca să-i dau o lecţie". După o astfel de scenă ai să te ascunzi de toţi cunoscuţii săptămîni în şir. Dacă-l vezi întinzîndu-se după haină, fă bine şi pregăteşte-te şi tu de plecare.

Un bărbat Taur rareori îşi va lăsa femeia singură printre lupi, neprotejată, indiferent cît de tare l-a
scos din sărite. O va lua cu el, de păr, dacă e nevoie. Aşa că nu te gîndi că vei rămîne în urmă ca să te plîngi prietenilor de el. Cînd pleacă el, pleci şi tu! Şi te-aş sfătui din suflet să-ţi ceri scuze înainte de a ajunge acasă. El n-o s-o facă în veci. Nici alergatul la mama n-o să-ţi ajute. Cît timp el e cel care plăteşte cheltuielile de întreţinere, la el în pat ai să dormi. Prima tentativă de "Plec la mama!" va fi probabil şi ultima. După un prim contact cu furia lui, părinţii tăi vor învăţa repede să ţină uşa încuiată şi să te lase să-ţi rezolvi singură problemele. Bărbatul Taur e foarte răbdător, dar nu se va lăsa călcat în picioare. Însă nici nu îi va plăcea să fie sufocat de o femeie ca o iederă. E prea practic şi îşi iubeşte prea mult libertatea ca să-i placă o femeie care se agaţă de el ca scaiul şi plînge din nimic. Nu-l deranjează ca partenera să aibă ceva temperament şi vioiciune. Cu un zîmbet plin
de amuzament detaşat o va urmări cum zburdă veselă în mod tipic feminin, aşa cum urmăreşti o pisicuţă drăgălaşă şi dragă jucîndu-se cu un ghem colorat. Cu condiţia ca pisicuţa să ştie ca, la un semn al stăpînului, să înceteze cu joaca şi să asculte vocea acestuia.

Nimeni nu poate fi mai blînd, mai bun şi mai tolerant decît un bărbat Taur, atunci cînd nu-şi simte ameninţată masculinitatea. Ar face orice pe lume pentru femeia pe care o iubeşte, mai puţin să o lase să poarte ea pantalonii în familie. Poate că uneori se poartă ca un urs stîngaci, iar umorul lui e deseori grosier şi ridicol, dar nu va fi niciodată luat de fraier. Probabil că iubeşte excursiile la ţară, cu cortul, fotbalul şi pescuitul, sau grădinăritul, florile şi plimbările lungi. Cărţile preferate sînt despre eroii cuceritori ai zilelor demult apuse sau biografii ale întemeietorilor de imperii de orice fel, nu ficţiunea sofisticată sau filosofia adîncă. Taurul e masculul prin excelenţă, aşa că nu-i servi sandvişuri cît o monedă, din pîine cu coaja tăiată. Îi place mîncarea gătită în orice casă de modă veche, cu cartofi, fripturi, sosuri şi multe plăcinte. Ia-ţi o carte de bucate bună. De asemenea, va fi deseori dispus să te scoată la masă în oraş, căci acestor nativi nu le stă în fire să-şi lege nevestele de aragaz, iar uneori va încerca să gătească el, iar tu va trebui să cureţi urmele dezastrului.

Ca părinte, bărbatul din Taur e o încîntare. Crede că e important să aibă un băiat care să-i ducă mai departe numele, dar va iubi fetiţele cu o tandreţe nemăsurată. Sînt taţi iubitori, afectuoşi şi înţelegători.

10 comentarii:

b.d. spunea...

Oh, da !!! Cand a fost scris acest text, se pare ca ginerele nostru a fost luat drep model ! ;)
Sa ne traiasca, este un sot si un tata deosebit ! De-am fi avut si un baiat, ne-am fi dorit sa fie ca el, pe care-l consideram ca fiul nostru...

Iosif spunea...

Ce bine ca avem blogul tau si mai citim si ne relaxam cu zodiile !
Salutari cu respect tie si cititorilor tai !

Biscuite spunea...

si iubi meu e taur si e complicat rau...ma chinui sa ma inteleg cu el ca eu sunt varsatoare :p

Viorica spunea...

@ b.d.
"Sa ne traiasca"
Subscriu.
@Iosif
Bravo! Eu ma strofoc si muncesc si voi va distrati! :))

Viorica spunea...

@biscuite
Aoleu! Nu e bine ca te chinui. Ai mare grija sa nu-l infurii. Si mai ales sa nu pari mai desteapta decat el. Nici un barbat nu suporta asta, indiferent de zodie :))
Secretul e sa stii tu adevarul si sa profiti de el :))

disa spunea...

Viorica, trebuie sa fac si eu trimitere la linkul tau, fiindca fiul meu cel mare e nativ in aceasta zodie.

disa spunea...

astept si femeia taur, ca o am pe sora mea nascuta in aceasta zodie.

Viorica spunea...

@Disa
Sa-ti traiasca fiul si toata familia impreuna cu tine.
Bineinteles ca poti pune link la orice articol doresti, nu e nici o suparare, dimpotriva.
Ai noroc ca mai multe persoane, si in special Cristina, si-aui exprimat dorinta de a cunoaste toate zodiile, pt ca intr-o vreme am crezut ca nu mai intereseaza pe mimeni, ca toata lumea stie deja totul despre zodii.

Biscuite spunea...

pai tocmai asta e problema ca el vrea sa fie seful in casa iar mie nu-mi place asta deloc pentru ca eu vreau sa fiu sefa in casa.El e incapatanat si eu sunt la fel si iar ne tamponam.Si plus ca el nu accepta nici un sfat si are impresia ca le stie pe toate dar nu e asa si se mai supara si cand ii spun ca greseste. Si tin mult la el si nu vreau sa ne despartim dar stiu din start ca n-o sa dureze mult relatia asta.:(

Viorica spunea...

@ Biscuite
Hmm, chestia asta cu sefia nu prea e democratica. Si se stie ca, desi imperfect, sistemul democratic e cel mai bun existent.
Daca nu tineti suficient unul la altul incat fiecare sa lase de la el slaba nadejde sa aveti o relatie durabila.
Eu si sotul meu am invatat treptat sa ne impartim sarcinile si responsabilitatile, dar am avut nevoie de vreo 40 de ani sa devenim cat de cat compatibili (el e Peste apropiat de granita cu Varsatorul, eu Berbec in vecinatatea Pestelui, ai zice ca avem destule in comun in afara de cei doi copii, dar nu e asa, ce e important pt mine e complet lipsit de sens pt el si reciproca).
Exista si tabele de compatibilitati intre zodii, conform lor noi ar fi trebuit sa o luam la goana cat mai departe unul de altul cand ne-am intalnit.