Pt ca se apropie Buna Vestire, sarbatoare cand este permis pt cei ce tin post sa consume peste recomand o reteta care mi-a fost inspirata de o emisiune dedicata pescuitului, emisiune in care Tibanu a pregatit pestele prins pe discul de la o masina de discuit terenul (presupun ca l-a spalat f bine de pamant in prealabil, sau poate o fi fost nefolosit), disc folosit pe post de gratar, adaugand drept garnitura mure.
Asta toamna am cumparat din piata mai multe mure decat am fost in stare sa mananc. Erau mure de padure, mai mici decat cele de cultura, dar mult mai aromate si cam de doua ori mai ieftine. Surplusul l-am pus in congelator si intr-o zi am cumparat de la Cora niste pangasius.
Am pus in tava un strat generos de mure, am asezat pestele semi congelat deasupra, am presarat si niste susan si praf de chili (se poate folosi boia iute de ardei) si am bagat totul la cuptor pt cateva minute, pana s-a facut pestele iar murele au fiert formandu-se un sos f gustos si aromat. Pt ca eu mananc mai nesarat nu am pus sare, pt a potenta gustul e mai bine sa se si sareze, macar un pic. Noua ne-a placut f mult. Se pot folosi si coacaze negre, am folosit alta data cu macrou, atunci am pus si smantana, dar combinatia de mure cu pangasius si chili ne-a placut mai mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu