duminică, 14 martie 2010

Cum să recunoşti un nativ din Leu

Desi nu mi s-a cerut in mod expres am sa public si cele trei zodii care au mai ramas pt ca mai multi membri ai familiei mele s-au nascut sub aceste semne. Mama mea s-a nascut in zodia Leului, si toata viata am simtit acest lucru. Mereu s-a plans ca nu sunt atat de ambitioasa cat ar trebui (de fapt ca nu sunt deloc ambitioasa). In casa noastra in copilarie se aflau doi Berbeci (eu si sora mea), un Leu (mama) si un Taur (tata). Nu cred ca se poate un amestec mai exploziv decat acesta. Noroc ca mai exista si alte influiente (ascendent, aspecte) pt ca altfel atmosfera ar fi fost irespirabila.

Am citit in Piaget o expresie pe care am retinut-o pt ca exprima f bine relatiile dintre mine si sora mea "afectiunea certareata a fratilor si surorilor". Uneori as fi preferat mai multa afectiune si mai putina cearta. Cat despre ce a insemnat casatoria dintre un Taur si o Leoaica prefer sa nu discut, din respect pt tatal meu, demult trecut la cele vesnice.

Cum să recunoşti un nativ din Leu

Aţi cunoscut recent o persoană care v-a spus: "N-am nevoie de favorurile tale" şi în acelaşi timp v-a orbit cu strălucirea zîmbetului său superb? Atunci aflaţi că i-aţi căzut victimă marii feline. Nu e deloc ceva neobişnuit pentru Leu să-şi afişeze în acelaşi timp mîndria arogantă şi drăgălăşenia voioasă, acesta fiind motivul pentru care lumea îi iartă orice. Leul-felină stăpîneşte peste toate celelalte animale. Persoana din zodia Leului e stăpînul tuturor, inclusiv al tău. (Bine, bine, ştiu că de fapt nu e adevărat, dar te rog, nu-i spune asta! I-ai frînge inima lui mare, caldă şi egoistă.) Cel mai bine e să-i cînţi în strună. Atunci va toarce în loc să ragă.

Leul pendulează între momentele de energie gregară şi cele de superbă indolenţă, în care abia îşi poate stăpîni căscatul. Dacă vrei să studiezi fiara, caut-o în toate locurile la mare modă din oraş. Cel puţin jumătate dintreoamenii pe care îi vei vedea acolo trăind pe picior mare vor fi Lei. Mîţele mai timide vor sta acasă, dar tot lăfăindu-se în confort şi distrîndu-se pe cinste. Leul urăşte întunericul la fel de mult pe cît urăşte plictiseala. Dacă vezi un nativ care roşeşte uşor, nu confunda roşeaţa de timiditate cu cea provocată de mîndria rănită sau de emoţia de a-şi vedea iubita.

Nu există Lei introvertiţi, ci doar Lei care se prefac a fi introvertiţi. S-ar putea să vezi cîţiva nativi care se învîrt prin lume cu o aparenţă de forţă, hotărîre şi demnitate tăcută. Nu te lăsa păcălit de acel tors molatec. Chiar şi Leii blînzi sînt convinşi în sufletul lor că au dreptul regal de a domni peste familie şi prieteni şi pîndesc din culise momentul cînd vor putea prinde un loc în lumina reflectoarelor.


Dacă nu mă crezi, ia un Leu care se dă drept introvertit şi atacă-i mîndria. Ia de la el ceva ce consideră că i se cuvine, dă-i ordine şi nu-i arăta nici o brumă de respect. Răgetul acelei mîţe blînde se va auzidin celălalt capăt al oraşului. E nevoie de mult curaj ca să-l provoci cînd îşi apărădrepturile şi demnitatea. Unii nativi se mai îmblînzesc o dată cu vîrsta, dar Leul nu îşi pleacă niciodată capul mîndru. Niciodată.

Cît despre atributele fizice ale celor dominaţi de Soare, uită-te în jur după oameni cu o coamă de păr dat pe spate, ca să le lase faţa liberă şi o atitudine leneşă, înşelătoare. Leii au un mers drept şi mîndru, cu o moliciune pisicească în pas.

Femeile combină graţia felină cu un fel de intensă incandescenţă interioară, bine camuflată de purtarea lor blîndă, calmă şi echilibrată. Dar nu uita că Leoaica e pregătită în orice clipă de atac dacă se simte ameninţată. Ghearele ei or fi ascunse în perniţe, dar sînt mereu bine ascuţite. Îi vei observa aerul dominator şi ţinuta princiară în timp ce trece privindu-i de sus pe muritorii din jur. În general, mişcările şi vorba nativilor sînt tacticoase, căci ei rareori vorbesc repede, aleargă sau se grăbesc.

Într-un grup îţi va fi imposibil să ignori prea mult timp un Leu. Fie va atrage atenţia tuturor prin declaraţii şocante şi acţiuni dramatice, fie va obţine aceeaşi atenţie bosumflîndu-se şi ascunzîndu-se după ficusul din cameră pînă cînd cineva se va grăbi să vină să-l întrebe ce i s-a întîmplat. În zodie există destui nativi cu ochi albaştri, dar mulţi Lei, în special cei de sex feminin, au ochi căprui închis, uşor ridicaţi la colţuri, blînzi la început, dar plini de foc şi pară mai apoi. Părul e brun sau blond-roşcat, de obicei ondulat, purtat fie într-o coafură sălbatică, neglijentă, ridicat în sus pe creştet şi pe părţi, fie e bine întins şi netezit pe lîngă cap. Tenul lor e de obicei rumen.

E de-a dreptul amuzant să urmăreşti efectul ciudat pe care-l au nativii asupra oamenilor. E greu să stai în faţa Leului fără să-ţi îndrepţi spatele, trăgîndu-ţi burta şi scoţînd pieptul înainte. Pur şi simplu nu-mi dau seama dacă noi, oamenii obişnuiţi, facem asta ca să imităm atitudinea regală a Leului din faţa noastră, sau ca să ne adunăm curajul pentru a suporta o posibilă predică, deoarece acestor nativi le place la nebunie să dea sfaturi. Nu se pot abţine să nu-ţi spună exact cum trebuie să-ţi trăieşti viaţa, adoptînd un ton uşor superior, condescendent. Această înclinaţie pentru a da lecţii este motivul pentru care mulţi nativi ajung să fie profesori, politicieni sau psihiatri. E de-a dreptul exasperant să vezi cît de bine se pricep să găsească motivaţii pentru orice şi să îţi rezolve problemele.

Păcat că nu sînt în stare să se ocupe de propria viaţă cu aceeaşi uşurinţă şi subtilitate. Totuşi, asta îl face pe Leu atît de adorabil: superioritatea lui sinceră şi talentele excepţionale, amestecate cu o îngrozitor de transparentă vulnerabilitate a ego-ului. Mîndra şi demna felină vulnerabilă? Absolut! Nativul e profund rănit cînd nu îi respecţi înţelepciunea şi generozitatea.Ca să-l îmblînzeşti, tot ce ai de făcut e să-l flatezi. În nouă cazuri din zece, fiara se va transforma într-o pisicuţă sfioasă şi docilă, care mai are puţin şi se rostogoleşte de plăcere în căldura complimentelor. Vanitatea este călcîiul lui Ahile pentru severul Leu. Flatarea are asupra lui acelaşi efect ca o sfoară cu motocei asupra mîţelor, lipsa de respect îl umple de furie oarbă, iar aceste două extreme îi afectează judecata echilibrată. Există unii nativi care îşi controlează cu succes aceste tendinţe, dar ele sînt întotdeauna prezente într-o măsură mai mică sau mai mare la cei născuţi în această zodie. Încearcă şi ai să vezi.

În toiul uneia dintre predicile pe care ţi le ţine, întrerupe-l respectuos şi spune-i prietenului tău din Leu că arată absolut magnific în puloverul pe care-l are pe el. Rezultatul va fi, probabil, o abruptă dispariţie a demnităţii cînd Leul va roşi şi va spune, complet deconcertat: "Serios? Chiar crezi că arăt bine?". În majoritatea cazurilor, un compliment la adresa intelectului lor va avea acelaşi efect. Leul nu se poate abţine să nu se simtă superior şi să nu facă gesturi dramatice din cînd în cînd.

Leul îşi va irosi rareori energia încercînd să scoată apă dintr-o fîntînă secată, aşa cum face deseori Berbecul. Acest lucru face ca el să fie un extraordinar de bun organizator şi un înţelept distribuitor de sarcini. Ordinele lui sînt surprinzător de eficiente atunci cînd mai renunţă la teatralismul lui, căci poate fi un maestru al discursului simplu, direct. El îşi exprimă aprobarea deschis şi cu generozitate şi poate face complimente aproape jenant de extravagante. Nici cu exprimarea nemulţumirii nu e deloc zgîrcit. De obicei vorbeşte serios, orice ar spune. Vorbele lui pot alina sau ustura, dar nu te lasă niciodată indiferent.

Cînd bărbatul sau femeia din această zodie joacă rol de gazdă te poate facesă te simţi ca şi cum ai fi oaspetele familiei regale. Leii îşi înconjoară musafirii cu mormane de mîncare excelentă, vinuri bune, femei frumoase şi muzică liniştită. Nici Ludovic al XIV-lea nu s-a bucurat de atîtea fineţuri! Dar după asta... potopul! În cazul multor Lei, după serile romantice cu dans, romantism şi cine rafinate urmează un potop de cereri în căsătorie, pasiune, lacrimi, furie, scuze, într-un cuvînt, o uriaşă confuzie sentimentală.

Acum că am ajuns la subiectul legăturilor amoroase, subiect foarte firesc atunci cînd e vorba despre nativii acestei zodii, ar trebui să ştii că nu vei găsi prea mulţi burlaci sau fete bătrîne născute în semnul Soarelui. Poate că atunci cînd îl cunoşti Leul e singur, dar e cu siguranţă, fie îndrăgostit sau pe cale să se îndrăgostească, fie proaspăt despărţit de cineva, caz în care va avea o expresie jalnică şi rătăcită. Mîndria feroce a Leului e cauza ruperii multor legături sentimentale şi a desfacerii multor căsătorii. Ţi se rupe inima să vezi un nativ rămas fără pereche, dar dacă mîndria lui a fost rănită de partenerul sentimental (fie el cu sau fără acte), tristeţea sfîşietoare din ochi dispare şi nativul devine feroce şi sălbatic.


Totuşi, nimeni nu poate suporta mai multe într-o demnă tăcere sau nu se poate adapta cu mai mult curaj la conjuncturi triste decît cei născuţi sub semnul Soarelui. Ei îşi vor păstra mereu încrederea şi, cînd e nevoie, chiar şi optimismul.

Deoarece puterea de iertare şi compasiunea fac parte din natura Leilor, împăcările sînt cam la fel de frecvente ca şi despărţirile în viaţa lor emoţională, odată ce flăcările indignării şi demnităţii rănite se sting şi ei se simt singuri. Solarii sînt aproape tot timpul măcinaţi de pasiune, nu numai pentru o persoană de sex opus, ci şi pentru viaţă, pur şi simplu. Atît pentru Lei cît şi pentru pisicuţele retrase, viaţa fără dragoste e ca un ştecher fără priză. Cînd iubirea moare, pentru ei Soarele nu mai străluceşte.

Nativii acestei zodii nu contează niciodată pe alţii. Preferă să fie ei cei care acordă sprijin. Îi atrage ideea de a fi responsabili de cei slabi şi neajutoraţi. Poate că Leul rage şi se bate cu pumnul în piept că toată lumea se sprijină de el şi e obligat să-i care pe toţi în spate, dar nu daţi nici o atenţie lamentărilor lui. Adoră să fie sprijinul tuturor. Încearcă să-i uşurezi povara sau să-i dai o mînă de ajutor şi vei vedea ce repede şi dispreţuitor îţi va refuza ajutorul. Mai mult ca orice, preferă să evite acceptarea de ajutor financiar. Deşi rămîne deseori fără nici un ban, e întotdeauna sigur că va găsi o modalitate de a-şi reumple rapid buzunarele.

Puţini nativi îşi supraveghează cheltuielile. Majoritatea sînt în adîncul sufletului nişte pariori, deseori de o extravaganţă nebunească. Chiar şi acele rare feline care ţin cu grijă de fiecare bănuţ se vor îmbrăca luxos şi vor arăta întotdeauna prospere.Leul vrea ca totul în jurul lui să fie de prima mînă, luxos, şi va cheltui bucuros cu largheţe pe plăceri şi distracţie. El dă bani aproape oricui. Dacă îi ceri un împrumut şi nu are bani, va prefera de o mie de ori să se împrumute din altă parte decît să recunoască faptul că Regele nu-şi poate ajuta supuşii aflaţi în nevoie. Însă va face asta numai în ultimă instanţă, căci îi este groază să apeleze la alţii pentru bani, sfaturi sau încurajări. Nativii au suficient orgoliu ca să se încurajeze singuri, sînt destul de deştepţi ca să aibă propriii lor bani şi Dumezeu ştie cît de mult detestă să ceară un sfat! Sfaturile se cer de la cei care-ţi sînt superiori într-un fel sau altul şi cine poate fi superior unui Leu?!

Solarii au deseori febră mare, sînt predispuşi la accidente, boli bruşte şi violente şi sînt de obicei imuni la maladii cronice, de lungă durată. Avînd în vedere faptul că ei rareori fac lucrurile pe jumătate, aceşti oameni fie radiază de o incredibilă vitalitate, fie se plîng că sînt cu un picior în groapă, această din urmă reacţie fiind consecinţa faptului că se simt neapreciaţi sau au o nevoie disperată de afecţiune. Aceşti nativi au ori inimi extrem de puternice, ori suferă de vreo afecţiune cardiacă.

Ei pot suferi de dureri de spate şi de umeri, probleme la coloana vertebrală şi aparatul reproducător, pot avea accidente la picioare, glezne şi pot suferi de răguşeală sau dureri în gît. Din fericire, îşi revin rapid după boală, iar principalul pericol care îi paşte e neglijenţa faţă de propria lor sănătate şi refuzul de a se îngriji temeinic atunci cînd se îmbolnăvesc.

Cu cei din semnul Soarelui nu există cale de mijloc. Sînt fie îngrozitor de neatenţi, îngălaţi şi neglijenţi, fie meticuloşi şi ordonaţi. Le place bîrfa şi se simt jigniţi şi excluşi cînd în jurul lor se petrece ceva ce ei nu înţeleg. Leii au o fire destul de fixistă. E greu să-i ademeneşti să se abată de la o cale stabilită, deşi ei îi pot convinge pe alţii, datorită talentului lor oratoric. Pot da dovadă de tot atîta energie neîmblînzită ca o rachetă spaţială, după care pot deveni la fel de leneşi şi somnoroşi ca o pisică moţăind la soare. Cînd muncesc, muncesc. Cînd se distrează, se distrează. Cînd se odihnesc, se odihnesc.

Majoritatea Leilor au un talent impresionant de a delega plini de veselie cele mai neplăcute şi urîte sarcini altora, în timp ce ei se ocupă de probleme importante, cum ar fi să decidă cine ar trebui să fie următorul preşedinte şi cum ar putea fi cîştigat nu ştiu ce război. Spre propria surpriză, cînd pe umerii săi cade o adevărată urgenţă, nativul se descurcă lejer cu ea şi îşi face datoria fără să clipească, ajutîndu-i pe neajutoraţi, protejîndu-i pe cei înfricoşaţi (deşi în sinea lui s-ar putea să fie dedouă ori mai speriat decît ei), înveselindu-i pe cei melancolici. Aceasta e natura înnăscută a Leului, care va ieşi la iveală după ce lasă în urmă faza de playboy.

Leul e un prieten extraordinar de loial, un inamic puternic, dar drept, creativ şioriginal, plin de forţă şi vitalitate. Noi, ceilalţi, îi trecem cu vederea aroganţa, înfumurarea uneori imposibilă, crizele de vanitate destul de ridicole şi lenea, pentru că inima lui e din aur curat, metalul zodiei solare.

Floarea celor din această zodie e macul, numerele norocoase sînt unu şi patru, culoarea e purpuriul, iar piatra care îi aduce soarele în viaţă e topazul.

Niciun comentariu: