luni, 22 martie 2010

Femeia din Taur

Am ramas datoare si cu o mini lectie despre case. Nu e vorba despre case de locuit ci despre diviiuni din horoscop care f rar coincid cu zodiile propriu zise, din cauza ca prima casa incepe totdeauna cu locul unde se afla ascendentul. In privinta marimii acestor case si a locului lor pe harta horoscopului exista mai multe variante, in unele casele sunt egale ca marime, in altele nu, nu mai insist asupra acestui lucru. Am sa spun numai ca din cauza diferentei dintre zodie si ascendent pot aparea diverse interperetari ale caracterului unei persoane (la mine insa casele aproape coincid cu asezarea zodiilor pe harta astrala pt ca desi am Ascendentul in Pesti, acesta se afla f aproape de inceputul Berbecului, natura mea mai blanda datorandu-se opozitiei Soare- Neptun). Am sa copiez tot din "Misterele Horoscopului Egiptean" a lui Ely Star, despre care am mai vorbit intr-un articol anterior, ce se scrie despre case:

Casa I....studiaza tot ce tine de conformatia nativului, temperamentul,caracterul si aptitudinile. Ea indica longevitatea, accidentele corporale si guverneaza capul.

Casa II--Casa bunurilor. Ea informeaza asupra a tot ceea ce atinge interesele pecuniare: castiguri, beneficii, comert, tranzactii, pierderi de bani, afaceri, bunuri imobiliare.

Casa III--informeaza despre calatorii scurte, deplasari, schimbari de loc si deasemenea despre frati, surori, rude si relatiile din imediata apropiere.

Casa IV--Casa rudelor(ascendenti directi), a stramosilor, a imobilelor, a mostenirilor de averi,a secretelor de familie,a lucrurilor ascunse, a rasturnarilor de pozitie.

Casa V--functiile, bucuriile, placerile, copiii, dragostea, legaturile, testamentele, cadourile,donatiile, recompensele; este casa geniului bun, casa norocului.

Casa VI-- cei vechi o numeau " Spitalul zodiacului"; un Purgatoriu este cu siguranta. Casa luptelor de tot felul: impotriva fatalitatii, impotriva celuilalt, impotriva lui insusi; aici se descopera bolile si pronosticurile privitoare la ele, ea informeaza despre servitori si subalterni, despre f\amilie.

Casa VII--Casa casatoriei si a asociatiilor de interese. Descoperim aici,prin analogia contrariilor, dusmanii declarati, duelurile, ceea ce se refera la razboaie (interne sau guvernamentale), la adversari; este daunatoare vietii pt ca este opusa ascendentului. Aici se afla rupturile in dragoste si in afaceri, divorturile.

Casa VIII--bunuri neprevazute,mosteniri neasteptate, amaraciuni, doliu, lovituri, rani, luxatii,moarte naturala sau violenta.

Casa IX--se mai numeste "Casa Divina" si ne informeaza cu privire la calatoriile lungi, la aptitudinile stiintifice; aici se afla spiritul religios, protectiile providentiale, natura morala a nativului, misterele destinului sau.

Casa X-- Casa demnitatilor,a onorurilor si a functiilor inalte, a misiunilor importante,de guvernare, de suprematie; ea ne informeaza deasemenea despre mama nativului, in timp ce Casa IV se refera mai ales la tata.

Casa XI--Casa prieteniei, a binefacatorilor, a protectilor de tot felul, cum se afla infata casei V ne poate da informatii despre copii si despre aliante, bunele relatii si realizarea sperantei.

Casa XII--"Infernul Zodiacului", Casa Geniului Rau; ea ne indica dusmaniile ascunse, tradarile, persecutiile de tot felul, calomniile; captivitatea, exilul, saracia si tristetea sunt atributele ei. Aici se afla informatiile despre accidentele de orice natura.

Cele de mai jos sunt insa tot din intelepciunea Lindei Goodman, tradusa si adaptata de Camelia Ghioc.

Femeia din Taur

Din multe puncte de vedere, femeia din Taur e pîinea lui Dumnezeu, o combinaţie a multora dintre calităţile rare pe care orice bărbat le caută şi rareori le găseşte într-o femeie. Chiar dacă are un temperament violent, care poate face un bărbat puternic să o rupă la fugă sau să se ascundă sub masă, ea nu va izbucni ca o tornadă devastatoare decît dacă e grav provocată. În mod normal,
dacă n-o chinuieşti peste limitele răbdării umane sau dacă soarta nu-i oferă o mînă îngrozitor de proastă, ea îşi va juca cinstit cărţile, cu un calm admirabil.

Sinceritatea şi onestitatea ei nu sînt ştirbite de nici un fel de jocuri, lacrimi şi alte trucuri tipic feminine. Fata din Taur are mai mult curaj moral şi emoţional decît mulţi bărbaţi duri, dar are suficientă încredere în sine ca să te lase pe tine să fii şeful, dacă asta vrei. Dacă nu, va prelua controlul şi va conduce ea totul, dar ar prefera de o mie de ori ca situaţia să fie inversată. Ea caută un bărbat adevărat, pentru că ştie că e o femeie adevărată şi e mîndră de asta. Pentru ea, a fi femeie nu înseamnă neapărat să flirteze tot timpul, să aibă creier de găină sau să fie o pisicuţă miorlăită care face pe fragila şi neputincioasa ca să obţină ce vrea. Îţi vei da seama repede că are opinii proprii şi un creier suficient de puternic ca să nu fie nevoie să recurgă la şiretlicuri ca să atingă un obiectiv.

O femeie Taur are atîta autocontrol încît ar putea ţine în loc un întreg atelaj de cai (asta ca să-ţi faci o idee despre forţa voinţei ei ascunse), dacă hotărăşte să şi-l exercite. Dacă are un ascendent în Berbec sau Leu, ea poate fi uneori capabilă de cruzime sau dese furtuni emoţionale, iar dacă are influenţe din Peşti sau Gemeni ar putea fi mai agitată şi nehotărîtă decît alte femei Taur. Dar femeia tipică a acestui semn dă de cele mai multe ori dovadă de reţinere în toate domeniile. Acesta e un lucru bun, căci exteriorul ei placid ascunde o senzualitate atît de puternică încît trebuie
ţinută puţin în frîu.

Bărbaţii apreciază întotdeauna tendinţa ei nobilă de a lua oamenii aşa cum sînt, fără să-i judece. Femeia Taur se simte la fel de bine în compania unui savant care studiază musca Ţeţe în Congo, ca şi în cea a unui înghiţitor de săbii de la bîlci, atîta timp cît aceştia fac ceea ce îşi doresc şi îşi
exprimă astfel personalitatea. Cînd întîlneşte o persoană pe care o antipatizează nu declanşează o campanie de distrugere a persoanei respective, ci pur şi simplu o evită. Această femeie îşi poate trata duşmanii cu o indiferenţă glacială, dar dacă te numeri printre prietenii ei îţi va fi loială indiferent de perioadele prin care treci.

Hotărîrea cu care îţi este alături la bine şi la greu face ca relaţia dintre Damon şi Pythias să pară o cunoştinţă întîmplătoare. Poţi să circuli prin oraş cu trotineta, să te caţări pe un catarg de steag, să ajungi la mititica sau să te duci la birou cu margarete puse după urechi, ea va găsi întotdeauna o modalitate de a-ţi justifica gesturile, căci eşti prietenul ei. Dar dacă nu îi acorzi în schimb acelaşi devotament total va sta îmbufnată într-un colţ, ca un nor negru, apăsător, plin de sentimente
reprimate. Însă asta nu are nici o legătură cu gelozia. Femeia Taur nu va lua în serios hobby-ul masculin al privitului după fete. Spre deosebire de Leoaice sau de cele din semnul Berbecului, fata noastră nu se va face purpurie la faţă de furie de fiecare dată cînd admiri în mod deschis o fată drăguţă. E nevoie de mult mai mult decît un flirt uşor sau un sărut aplicat pe obrazul unei bune prietene ca să-i stîrneşti furia taurină.

Dacă depăşeşti limita a ceea ce consideră ea că ar fi fair play se poate transforma într-un monstru al terorii, dar graniţa respectivă e trasată cu linii foarte generoase. Deci poţi să îi faci cu ochiul drăgălaşei casieriţe de la magazin, dar nu îi pune prea mult răbdarea la încercare, căci, deşi pare
nesfîrşită, îşi are, totuşi, limitele ei. Dacă n-ai văzut-o niciodată furioasă, fă bine şi nici n-o stîrni!

Femeia din acest semn nu e dominată de scopuri strict intelectuale. Asta nu înseamnă că nu e inteligentă. Dimpotrivă, mintea ei poate ţine piept cu succes celor mai deştepţi bărbaţi sau femei, doar că nu i se pare crucial să înţeleagă teoria relativităţii şi nici nu o interesează foarte mult să se piardă în discuţii abstracte. Nu e nici impresionată, nici încîntată dacă faci colecţie de diplome universitare. Una singură e suficientă ca să-i cîştigi respectul. Pentru ea sînt esenţiale bunul simţ, simţul practic şi capacitatea de a înţelege esenţa oricărui subiect. Femeia Taur tipică nu e o intelectuală care citeşte filozofie din pură plăcere, iar ideologiile complicate nu sînt punctul ei forte. Picioarele îi sînt ferm înfipte în pămînt. Ea e o creatură strict fizică. Asta îl va interesa cu siguranţă pe cititorul bărbat, dar ca să o intereseze şi pe ea un obiect sau o idee, aceasta
trebuie să-i încînte simţurile fine.

Dacă încerci să o convingi spunîndu-i că "e bine pentru ea", că "toată lumea face asta", sau că "o va stimula intelectual" nu vei reuşi decît s-o faci să caşte. Ca să reacţioneze cu entuziasm sincer, ea trebuie să găsească o formă sau alta de satisfacţie senzuală în tot ce face. Nu prea vei vedea o femeie Taur îndesînd nişte flori artificiale într-o vază. Florile ei trebuie să fie adevărate, să aibă textură şi parfum cinstite. Îi plac buchetele uriaşe de flori de sezon dintre cele mai simple - de cîmp, dacă se poate. Parfumul ei e de obicei exotic şi persistent, deşi unele femei Taur înclină spre cealaltă extremă şi preferă ca părul şi pielea să le miroasă a extrem de curat... şi atît.

Această fată e vizibil mişcată de cearşafurile proaspăt spălate, îmbibate de dulcele miros al soarelui sau de aroma delicioasă a pîinii coapte în cuptor. O sensibilizează puternic mirosulcernelii tipografice de pe ziarul de dimineaţă, parfumul îmbătător al ierbii proaspăt tunse după o ploaie primăvăratică sau aroma de frunze arse toamna. De aceea, dacă o scoţi în oraş, ar fi spre binele tău să-ţi cumperi un after shave de calitate, să-ţi bagi în buzunar o frunză arsă, să-ţi dai cu un strop de cerneală tipografică după urechi şi să dai drumul la aspersoare înainte să o săruţi în faţa uşii, cînd o aduci acasă.

Izurile neplăcute au un efect la fel de puternic asupra ei, dar în sens invers. Mirosul de peşte proaspăt prins nu o va deranja cu nimic, căci e natural, dar cel de peşte prăjit... e cu totul altă mîncare de peşte. Şi culorile reuşesc să-i îmbete simţurile, mai ales cele intense. Fiecare nuanţă de albastru, de la fumuriu la indigo, îi va slăbi rezistenţa opusă eforturilor tale de seducţie. La fel şi trandafiriul şi rozul. Poartă o cravată albastră sau o cămaşă roz cînd te duci la ea în vizită, dar ai grijă să nu le porţi împreună. Nu uita că are un simţ înnăscut al armoniei şi nu e recomandabil să arăţi ca un tort pentru copii preşcolari.

Mîncarea ei are neapărat gustul care trebuie şi de obicei pune condimente şi ierburi aromatizante din belşug (doar dacă nu are ascendent în Fecioară sau Capricorn). Ai grijă să o duci la restaurante cu bucătari excelenţi, căci cu un hamburger turtit şi o supă chioară nu ai nici o şansă la inima ei. Dacă eşti cu adevărat un tip norocos, te va invita ea la o cină preparată în casă şi cu siguranţă o vei cere de nevastă înainte să apuce să servească desertul. Fata asta nu-şi pune şorţul doar ca să facă frigănele, aşa că e întotdeauna o idee bună să nu mănînci nimic înainte de a trece pe la ea. Bucătăria ei poate fi o adevărată capcană pentru bărbaţi.

Sunetele armonioase şi imaginile frumoase o atrag ca un magnet. Majoritatea femeilor tauriene au un pronunţat talent pentru arte sau o fină capacitate de apreciere a lor. Cînd vorbeşte la telefon, desenele pe care le face fără să-şi dea seama sînt schiţe în toată regula. Ca să fii sigur că va fi o întîlnire reuşită, du-o la un concert sau o expoziţie. O femeie Taur care să nu fi fost niciodată la ţară şi căreia să nu-i placă pescuitul şi călăria este un caz rar. Cu toată senzualitatea ei, în suflet ea rămîne un băieţoi. Mama Natură o atrage irezistibil cu chemarea ei, iar fata din acest semn o strînge cu voluptate la sîn.

Dacă vrei să fii beneficiarul aceluiaşi tratament nu pune muzică zgomotoasă şi dizarmonică în prezenţa ei, nu mînca usturoi înainte de întîlnire şi nici nu purta culori care se bat cap în cap. În sfîrşit, simţul tactil o face pe femeia Taur să se plîngă că puloverul tău e aspru şi neplăcut la pipăit. Aproape că e în stare să-ţi spună ce culoare are o ţesătură doar atingînd-o cu ochii închişi. Materialele purtate de ea sînt moi şi delicate la atingere, niciodată iritante şi se îmbracă simplu şi cu gust. Natura ei senzuală probabil că nu include purtarea de lenjerie extrem de sexi şi complicat croită şi nici haine prea sofisticate. Preferă stilul sport şi îmbrăcămintea practică, scumpă, fără zorzoane şi ornamente, căci la ea confortul e pe primul plan.

Această femeie e rareori pretenţioasă, iar starea ei emoţională e în general echilibrată, realistă şi plăcută. Oamenii sînt atraşi de atitudinea ei directă, deschisă, la fel de relaxantă ca o baie fierbinte. Ea adoră căzile cu apă fierbinte, plină de spumă parfumată, loţiuni şi uleiuri, aşa că baia ei va arăta probabil ca apartamentele Cleopatrei. Probabil că vei afla pe pielea ta că unei femei tauriene nu-i place să fie contrazisă, mai ales în public. Nu uita că îi place să facă lucrurile pe îndelete. Dacă o grăbeşti se va înfuria şi nu-ţi doreşti asta.

Maternitatea i se potriveşte de minune. Îi va alinta pe bebeluşi şi va adora copiii foarte mici, dar cînd progeniturile se fac mai mărişoare e posibil ca mama lor să devină prea severă şi pretenţioasă, căci îi vine greu să accepte schimbările derutante ale adolescenţei. Mama tauriană se înfurie cînd e încălcată disciplina. Nu va suporta sfidarea şi nu va tolera lenea şi neglijenţa, aşa că cei mici vor trebui să-şi ţină camerele în perfectă ordine. În afară de aceste impedimente, ea va fi un părinte bun; copiii şi-o vor aminti ca fiind în primii ani o figură caldă, protectoare, iar la maturitate o prietenă cu mult simţ al umorului. Anii intermediari, cînd nerăbdarea adolescentină se va ciocni cu încăpăţînarea Taurului, pot lăsa unele amintiri neplăcute.

Femeia din acest semn nu e niciodată o miorlăită. Rareori se va plînge de ceva. E genul care va munci ca să-şi întreţină soţul în facultate sau care îşi ia o a doua slujbă cînd familia e în criză financiară, fără să facă deloc caz de asta. Ea e în stare să se urce pe o scară ca să răzuie vopseaua sau să văruiască, cu aceeaşi forţă ca un bărbat, dar are absolută nevoie de somnul ei de după amiază pentru a-şi păstra puterile. Va merge mîndră alături de bărbatul din viaţa ei, fără a-l depăşi sau a sta în umbra lui. Multe soţii din Taur îşi ajută soţii la studii sau la lucru. Nici prin cap nu le trece să fie întreţinute fără a contribui cu nimic la bunăstarea familiei şi vor fi profund nefericite alături de un bărbat al cărui aport la problemele casei e nul.

Ele detestă orice formă de slăbiciune. Bărbatul care se însoară cu o femeie a acestui semn nu se va alege cu o plîngăreaţă sau o vînătoare de avere. Ea va aştepta de la el să aducă banii în casă şi să gestioneze cu cumpătare finanţele familiei. Va pretinde calitate maximă la aparatură, mobilă
şi mîncare, dar va fi cu ochii în patru după chilipiruri şi e dispusă să aştepte pentru a-şi cumpăra un obiect de lux îndelung rîvnit. O impresie bună e importantă pentru ea, aşa că îşi va încuraja soţul să invite la cină oameni influenţi.

Ea va fi însăşi esenţa ospitalităţii, considerînd evenimentul o investiţie pentru viitor. Femeia Taur poate insufla cu tandreţe forţă bărbatului ei cînd acesta se consideră învins şi e la fel de pricepută la repararea unei siguranţe sărite ca şi la prepararea unei plăcinte cu vişine. În inima ei e întotdeauna destul loc şi destulă dragoste pentru a primi în căminul ei străini şi rude, iar casa ei va fi un refugiu cald şi luminos în mijlocul furtunii.

8 comentarii:

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

Draga Viorica
Citesc cu placere multe din articolele tale si constat ca esti o doamna inteligenta si educata.M-au izbit insaarticolele despre Astrologie si as vrea sa i-ti spun ceva din partea lui Dumnezeu.Daca vrei sa iei aminte va fi bine de tine daca nu eu pot spune :CA TE JOCI CU FOCUL ,CARE E CA O BOMBA ATOMICA CU EFECT INTARZIAT
" Sa nu fie la tine nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor." (DEUTERONOM 18.10)

Un crestin ii explica unei tinere ca Domnul Hristos poate sa o schimbe; ea a raspuns fara ezitare ca nu crede, pentru ca fusese nascuta in zodia balantei si ca destinul si caracterul ei erau determinate definitiv.
Multi oameni gandesc ca ea: ca felul de comportare si unele trasaturi de caracter sunt determinate de semnele zodiacului, cu alte cuvinte, de ziua de ziua si ora nasterii. Ce putem spune despre acestea ?
In primul rand, astrologia face parte din stiintele oculte si, deci, apartine unui domeniu interzis de Sfanta Scriptura.
Apoi, este in contradictie cu faptele. Unii gemeni , nascuti " sub aceeasi stea" au deseori caractere si destine diferite.
Asa a fost cazul lui Iacov si al lui Esau.
In sfarsit, daca influenta astrelor ar fi adevarata, ar face din om o fiinta pasiva, supusa unor puteri departate si oarbe, fara putere de hotarare si fara responsabilitate. Nu astrologia este incompatibila cu credinta crestina!
Crestinismul este o umblare concreta si dinamica. Avem de-a face cu un Dumnezeu viu, cu un Hristos viu.
Pentru cercetatorii plini de ravna ai horoscoapelor, a sosit momerntul sa se gandeasca daca ar fi mai bine pentru ei sa-si treaca existenta intr-un fel de "iresponsabilitate si fatalitate" sau sa vina la Dumnezeu care face din viata celor ai Sai un teren al promisiunilor si al implinirilor

Viorica spunea...

Multumesc pt aprecieri.
Am cateva intrebari sa-ti pun.
1. Cu ce se ocupau cei trei MAGI care au adus daruri la nasterea Domnului nostru Iisus Hristos?
2. Te pricepi la astrologie?
Comentariul tau imi dovedeste ca habar nu ai. Astrologia e total diferita de horoscoapele din ziare si chiar de textul de mai sus. Am precizat in alta parte ca nu trebuie luata drept litera de lege caracterizarea dupa zodia in care te-ai nascut, dar n-are rost sa insist, am impresia ca tu negi de fapt si liberul arbitru dat noua de Dumnezeu.
3. Ce sa inteleg din TE JOCI CU FOCUL ?
Textul din Deuteronom citat de tine a stat la baza condamnarii la arderea pe rug a multor mii de oameni, printre ei si Giordano Bruno sau Ioana D'Arc.
Nu stiu daca esti catolic sau ortodox, dar se pare ca ti-ai dori ca Inchizitia, al carei sef e actualul Papa, sa revina la practicile vechi, de ardere pe rug.

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

Draga VIORICA
Nu am intentionat sa te supar si sa condamn pe cineva ,mai ales pe tine! Eu nu am nici-o autoritate, ci sint si eu sub autoritate, si vreau sa stau acolo. !Si nici nu obisnuesc sa ma aventurez pe blogul cuiva doar ca sa jignesc !Deci daca ai inteles asa ceva te rog frumos sa ma ierti caci nu m-am exprimat tocmai potrivit cu gindurile ce le aveam.!
Deci te rog priveste la comentariul meu nu ca o ofensa ci ca o parere a unei persoana care iti vrea binele si este ingrijorata pentru tine. Tine cont de faptul ca ceea ce spun este ceea ce eu inteleg din Scripturi si ceea ce eu vad ca e bine. Precizez ca nu sant nici catolica, nici ortodoxa ,nici protestanta sau apartinand la vreun cult sau secta. Am prieteni de toate felurile si nu vreau sa ma fac purtatoarea de cuvant a vreunei religii .Eu sant crestina, credincioasa Biblica ,si tematoare de Dumnezeu si atat. Din cate stiu Magii erau astronomi nu astrologi ,dar asta nu are importanta caci eu cu adevarat nu am habar de Astrologie.

Eu cred insa ca Biblia e Cuvantul Lui Dumnezeu si atat, la asta nu mai e nevoie sa adaugam nimic!!! Ce scrie acolo e LITERA DE EVANGHELIE. Sigur ca Dumnezeu ne-a lasat cu o vointa libera si avem posibilitatea sa alegem ce gandim ,dar ne-a mai dat si o instiintare si un indemn: “Iti pun inainte Viata si moartea. Alege VIATA ca sa traesti! “Eu cred ca nu avem voie sa cautam sa cunostem viitorul si ca e pacat MARE cercetarea zodiacelor fie ele chiar in gluma. Numai Dumnezeu cunoaste viitorul ! Daca oamenii care pretind ca sant crestini si nu pagani au dusman pe Satana care a fost aruncat din cer din pricina rebeliunii si razvratirii impotriva lui Dumnezeu ,atunci noi daca ne ducem pe terenul lui prin intermediul zodiacelor ,ghicitoriei ,vrajitoriilor ,santem pe un teren dusman si riscam sa fim raniti si chiar omorati chiar daca am cercetat aceste zodiacuri numai in gluma!
Continuare mai jos:

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

Aceasta cunoastere a zodiacelor pe care o expui in 300 de mesaje pe blog, apartine unui domeniu OCULT. Cu riscul ca ma repet mentionez din nou : Astrologia face parte din stiintele Oculte si, deci, apartine unui domeniu interzis de Sfanta Scriptura.
Astrologia este incompatibila cu credinta crestina!
Crestinul ar trebui sa aiba o umblare concreta si dinamica cu Dumnezeu. Avem de-a face cu un Dumnezeu viu, cu un Cristos viu! Revelatia din Cuvantul Scripturii a nemerniciei, depravarii si rautatii inimii noastre ne aduce Pocainta si Credinta in Puterea Mantuitoare a Sangelui Lui varsat pe Cruce si ne elibereaza de lanturile OCULTE ale Astrologiei ! Increderea in Dumnezeu si legatura vie prin Fiul Sau ,jertfit pe cruce pentru noi ,adica relatia noastra zilnica cu Acest Dumnezeu Viu face din viata noastra un teren al promisiunilor si al implinirilor cu mult mai mult de dorit decat ghicirile in semnele zodiacului. Biblia ne indeamna sa ne incredem in Dumnezeu care are un plan cu viata noastra, si care vrea ca sa depindem de El si nicidecum sa planuim inainte bazati pe informatii mai mult sau mai putin eronate furnizate de altcineva…sau altceva. Daca a fost nevoie cindva de o stea ca sa calauzeasca pe cineva la Christos, astazi ni s-a dat Biblia ca fiind Cuvintul complect pe care Dumnezeu vrea sa-l stim. In ultimul capitol al Bibliei Apocalipsa 22:18-19, spune ca daca cineva va adauga ceva la ceea ce este scris, Dumnezeu ii va adauga urgiile acelei carti, si daca va scoate cineva ceva din Cuvint, Dumnezeu ii va scoate partea de la pomul vietii.
Sper ca m-am facut inteleasa ,recunoscand in acelas timp cu mandrie ca sant nestiutoare ca sa nu zic dea dreptul proasta in ce priveste Astrologia !
Apreciez timpul tau si inconvenienta pe care ti-am produs-o eventual ca sa i-mi raspunzi si sa citesti ce am scris si te asigur din nou ,ca nu am venit sa te critic pe tine , ci sa te ajut sa vezi mai bine cu ochii lui Dumnezeu aceasta problema asa de importanta ! Sufletul tau e vesnic ,nemuritor si foarte pretios ,inaintea lui Dumnezeu si merita sa dai atentie acestei probleme asa de majore ,iar eu ma voi ruga pentru tine VIORICA !
Inchei imbratisandu-te cu dragostea Celui ce m-a rascumparat si pe mine dintr-un fel desert de vietuire ,ramanind uimita de Mila ,Indurarea, Bunatatea, Credinciosia Lui, inca minunata de Puterea Lui in a face minuni dintre care cea mai mare e minunea regenerarii celor pierduti si destinati pentru iad ,inca rasfatata de Dragostea Lui asa de duioasa ,si deadreptul coplesita zilnic de Harul Lui mare ,Harul Lui INFINIT care se revarsa zilnic peste mine!
Virginia

Viorica spunea...

Daga Virginia
Ma bucur pt tine ca ti-ai gasit calea si pasesti neabatuta pe ea.
Iti apreciez grija pe care mi-o porti. Nu esti singura.
In ce ma priveste, cred ca aici se incheie discutia.
Nu am publicat 300, ci 30 de mesaje despre astrologie, din totalul de peste 900. Cele mai multe le-am publicat la cerere, am avut grija sa public si un articol al unui psiholog (cred ca nu ai ajuns la el) care, ca sa zic asa, pune niste sare pe increderea pe care ar trebui sa o aratam unor asemenea afirmatii ca cele din zodiace.
In acelasi timp, sa-mi propui sa renunt sa fiu curioasa in unele domenii numai pt ca "ma joc cu focul" e putin cam mult pt intelegerea mea.
Una e sa fiu curioasa despre ce spune astrologia si alta sa o practic.
As mai avea multe de spus dar stiu ca bat la usi inchise.

Viorica spunea...

Toate astea le-am simtit acum aproape 16 ani, cand mi se parea ca imi spune in fiecare zi mie, pacatoasa:
"De ce-ti faci griji? Esti in mainile mele"
De unde stii tu ca nu EL ma indruma in scrierea acestui blog?

Mihaela spunea...

Stimata doamna, sunt femeie, in zodia Taur si tin sa va spun ca parca m-am vazut in oglinda cand am citit articolul, fapt care mi se intampla extrem de rar. Excelent scris! Felicitari.

Viorica spunea...

n-am nici un merit, eu doar qam copiat textul din alta parte, pt asta vezi zodia berbecului