marți, 9 martie 2010

Bărbatul din Vărsător

Inainte de a da copy/paste documentului de care m-am folosit pana acum pt a publica diferitele caracterizari ale nativilor functie de zodia sub alcarei semn s-au nascut o sa copiez dintr-o carte despre care am mai vorbit o caracterizare in care l-am recunoscut pe unul din nativii zodiei Varsatorului, si anume Ceausescu. Precizez ca eu n-am recitit toate articolele pe care le public, decat in momentul in care am facut editarea, iar ce am citit cu ani in urma am uitat de mult, incat in momentul in care scriu aceste randuri nu stiu ce contine caracterizarea barbatului din Varsator.

Cartea a fost publicata in 1978 la Editura Didactica si Pedagogica si se intituleza "Noi si Eu" fiind scrisa de psihoterapeutul Vladimir Levi. Vorbeste la un moment dat despre hipomaniaci:

In acceptiunea curenta, maniac este cel stapanit de o obsesie care tine de o nebunie partiala; el nu are insa nimic comun cu hipomaniacul. In psihiatrie conceptul de "manie' a suferit o evolutie complexa. In sensul pe care i-l dam noi azi "mania" indica starea opusa depresiunii, adica o surescitare insotita de o exaltare euforica. Cat priveste hipomania, e vorba de o stare caracterizata printr-o exaltare a tonusului, intermediara intre starea normala si manie. Pt hipomaniacii inascuti sau constitutionali, aceasta stare reprezinta regula.
Astfel de indivizi sunt rari, dar se deosebesc atat de mult de ceilalti incat par numerosi. Alaturi de ei, reprezentantul unui temperament normal se simte ca o barcuta prinsa in volbura lasata in urma lui de un mare pachebot. Trepidatia unei masini cu neputinta de oprit se simte peste tot; e un motor pe care nu l-am putea urma. Se cheltuieste fara socoteala, dar ii ramane intotdeauna un prisos de energie care-i ajunge pt tot si pt toti.Activitatea, la el, se aliaza cu sibaritismul, o extraordinara capacitate de munca, cu o goana frenetica dupa placeri.
......................................
Hipomaniacul este omniprezent; nu rareori productivitatea lui, darzenia, rapiditatea cu care se orienteaza, sociabilitatea lui ii permit sa se ridice pe treptele cele mai inalte ale scarii sociale. Evident, e ajutat in aceasta de capacitatea sa putin obisnuita de a se intelege cu oamenii si de a le castiga increderea; si daca sunt sarlatani, atunci sunt sarlatani extrem de simpatici.
Lor le este mai usor sa cucereasca decat sa pastreze, astfel ca se avanta din ce in ce mai sus si, daca vor cadea pe treapta cea mai de jos a scarii, vor relua totul de la inceput. In schimb, oameni ca acestia se impun repede in organizarea unor intreprinderi noi, riscante, unde pot da frau liber initiativelor lor. In situatiile de lupta pline de circumstante neprevazute, care necesita aptitudinea de a te orienta repede, o tensiune nervoasa continua, capacitatea de a lua pe moment hotarari indraznete,cei mai inzestrati dintre oamenii acestia devin uneori adevarati sefi si castiga o imensa popularitate.
Sunt oratori straluciti. Magnetismul energiei lor antreneza masele; asupra anturajului exercita un farmec aproape fizic...................................
Cao roza a vanturilor ei capteaza vantul social si se afla intotdeauna in frunte, dar in loc sa creeze situatii, nu e decat produsul lor (aici e vorba de un anumit tip de hm, anume cel ciclotimic, schimbator)
Fire joviala, inima larga, casa lui e deschisa pt toata lumea...In jurul lui staruie mereu o agitatie, tot felul de probleme si nenumarate alte chestiuni marunte. Aspiratia de a-si largi constant sfera de activitate.....se manifesta prin surplusul de personal, pe care ilmareste continuu, prin obtinerea de cadre noi, de posturi noi in schema, echipamente....
.............................................................
Se pare ca hipomaniacul nu stie ce e sovaiala sau frica, dar nu este adevarat; in realitate el stie doar sa le invinga mai repede decat altii. Norocul pare sa-i surada intotdeauna, dar, daca asa e, este, pe de o parte, fiindca are destula vreme sa efectueze cel mai mare nr de incercari si erori pe unitate de timp, si, pe de alta parte, fiindca se bizuie mai mult decat oricine pe intuitia sa.
Nu are dubii, are intotdeauna o nestavilita credinta in propriile-i posibilitati. In parte, aceasta se datoreaza aceleiasi usurinte a asociatiilor, care creeaza un fond interior de lipsa de obstacole si care face ca hipomaniacii sa aiba adesea tendinta de a se supraestima.
.......................
reprezentantii acestui tip sunt intradevar inzestrati cu un tonus vital de invidiat; ei traiesc dealtminteri pana la adanci batraneti si, daca mor tineri, mor de moarte subita.

Bun, si acum hai sa vedem ce spune Linda Goodman despre barbatul din Varsator si daca il regasim aici pe hipomaniacul descris mai sus.

Bărbatul din Vărsător

Ca să intrăm direct în miezul problemei, nu te aştepta ca un bărbat din zodia Vărsătorului să se comporte aşa cum se comportă oamenii îndrăgostiţi. Dacă faci greşeala asta vei avea parte de o crudă trezire la realitate. Cînd e vorba de prietenie, el e tot ce ţi-ai putea dori: cel mai bun prieten, un confident de încredere. Dar dragostea... După cum spunea un Vărsător pe care l-am cunoscut:
"Oricine poate avea o fată, dar dragostea e cu totul altceva". În cazul acestor bărbaţi, asta e foarte adevărat.

Tocmai cînd se poartă ca şi cum nu te-ar plăcea, atunci e pe punctul de-a se îndrăgosti nebuneşte de tine. Logic! Vărsătorul place pe toată lumea. El se va referi chiar şi la cel mai mare duşman al lui ca fiind "prietenul meu". Aşa că atunci cînd spune că nu place pe cineva, asta are o semnificaţie mai adîncă. Simpla descoperire a acestei semnificaţii îţi va lua ceva timp.

Nativul nu vrea să-şi dezvăluie adevăratele sentimente, deşi ocupaţia lui favorită e descoperirea sentimentelor ascunse ale altora. Propriile lui reacţii şi motive sînt complexe şi are de gînd să le păstreze aşa, chiar şi numai pentru plăcerea de-a te păcăli. Acest bărbat va trăi multe experienţe ciudate atît prin dragoste cît şi prin prietenie şi le va analiza cu aviditate pe fiecare. Pînă reuşeşti să ajungi cu el la altar, nici tu nu eşti decît un alt experiment, oricît ţi-ar fi de greu să acccepţi asta.

Nu te descuraja. Poate fi păcălit, în ciuda precauţiei lui. Dar, înainte să-ţi începi tentativa de a-l păcăli, ai face bine să încerci să înveţi cum să faci faţă atitudinii lui unice faţă de oameni. El e un spirit gregar, aşa că munca în echipă e ceva firesc pentru el. Vărsătorul înţelege regulile fair play-ului ca şi cum le-ar fi inventat el însuşi şi le aplică în relaţiile personale. El e interesat de orice, pentru că dragostea lui pentru oameni e atît de impresionantă. Pentru un astfel de bărbat, toţi oamenii sînt deosebiţi, chiar şi cei pe care nu i-a cunoscut încă. Foarte puţini dintre nativi sînt egoişti sau meschini. Dar chiar şi aceştia pot reveni la calea cea dreaptă dacă li se atrage atenţia cu blîndeţe asupra acestor defecte. Vărsătorii nu suportă să li se spună că sînt obtuzi.

Uranianul are idealuri neobişnuit de înalte, datorită codului său moral rigid, care nu trebuie neapărat să coincidă cu cel general acceptat de societate. Cu siguranţă va avea o viaţă plină de schimbări, controverse şi evenimente neaşteptate.

Totuşi, vei avea alături de el parte de momente de seninătate deplină, cum nu vei avea cu nici un alt semn al zodiacului. O dată ce trece peste şocul descoperirii că a permis ca o femeie să devină mai interesantă în ochii lui decît tot restul omenirii, el poate deveni un iubit extrem de atent. Partea periculoasă e înainte de a depăşi şocul respectiv. Deoarece e atît de obişnuit să-şi neglijeze problemele personale în favoarea celor ale majorităţii, poţi spera că ceva din această atitudine se va transfera şi în viaţa lui amoroasă. Însă nu conta pe asta. E la fel de posibil ca acest bărbat să-şi dea brusc seama că şi-a dedicat toată loialitatea ţie cînd sînt atîţia oameni în lume care au nevoie de el. În acest caz, se va trage înapoi de lîngă tine pentru a-şi dovedi că nu a pierdut dragostea pentru prieteni şi restul omenirii prin devotamentul faţă de tine.

Mereu pornit pe analizat, Vărsătorul se va întreba deseori: "Ce-o fi vrut să spună prin asta?" şi nu se va potoli pînă nu va afla. Cea mai mică umbră de mister îl scoate din minţi, aşa că nu te lăsa păcălită de nonşalanţa lui. Cînd simte că i se ascunde ceva, pur şi simplu nu va dormi noaptea pînă cînd nu va dezlega misterul. Există întotdeauna posibilitatea să fie dezamăgit de ceea ce descoperă, aşa că ai grijă să nu ţii ascunse decît lucruri care merită efortul de a fi descoperite. Dacă nu, el nu se va jena să-şi exprime dezamăgirea şi va pleca în căutarea unui nou mister.

Fata care vrea să pună mîna pe el va trebui să-l intrige mai întîi. O carte deschisă nu-ţi va stîrni niciodată curiozitatea. El e atras de paginile închise, dacă se poate chiar lipite între ele. Cînd o femeie îl ignoră sau îşi ascultă propria raţiune cînd e vorba să ia decizii (cel puţin la început), el va face ochii mari şi chipul lui va căpăta expresia alertă a unui ogar pus pe căutare. De ce e atît de afectată emoţional de cutare lucru? (După cum vezi, poţi să fii emotivă atîta timp cît nu explici de ce). Chiar e atît de schimbătoare sau doar joacă teatru? De ce pune pe ea atîta parfum şi machiaj şi apoi se simte insultată cînd o fluieră pe stradă Leii, Săgetătorii şi Scorpionii? Vrea să atragă atenţia bărbaţilor sau nu? E o puritană sau o promiscuă? Examinările, întrebările şi testele vor flata la început femeia, fireşte, dar cînd vede că e la fel de curios în legătură cu chelneriţa care tocmai le-a adus cafelele sau cu vînzătorul de lozuri, îi cam trece entuziasmul.

Sentimentul de insectă prinsă sub microscopul rece al unui savant nu e tocmai o senzaţie care să facă să palpite de amor inima unei fete. Aşa că va ajunge să se îndrepte spre un alt bărbat, mai pasional sau mai terestru, iar Vărsătorul va suspina vreo două secunde, după care se va orienta spre următoarea lui investigaţie romantică. Asta dacă nu i-a stîrnit interesul vreo nouă invenţie sau o idee originală, caz în care femeile vor trebui să mai aştepte.

Bărbaţii acestei zodii pot fi înduioşător de blînzi şi docili, dar nu cumva să uiţi că această suprafaţă calmă e doar un miraj, ca şi aparenta lui maleabilitate. Nu va tolera nici o fărîmă de oportunism la o femeie. Dacă uranianul crede că e exploatat, acel farmec al lui se poate evapora atît de repede încît nici n-o să-ţi dai seama ce se întîmplă. Înspăimîntător e faptul că un nativ extrem de supărat e capabil de acţiuni şocante. Şi mai înspăimîntător e faptul că s-ar putea să-l ierţi.

N-o face! Sau cel puţin nu-l ierta mai mult de o dată. El admiră o femeie tare pe poziţii, dacă nu e prea masculină şi-l lasă să zboare pe unde-i place, nestînjenit de promisiuni dezgustător de sentimentale şi acuzaţii înlăcrimate. Cît despre amintitele acţiuni şocante trebuie, totuşi, să pomenim aici că de obicei Vărsătorii sînt extrem de galanţi cu sexul opus. Dar, uneori, luaţi de val, s-ar putea să uite să facă distincţia dintre cele două sexe. În plus, adaugă la asta imprevizibilitatea
uraniană şi ai şanse să te trezeşti cu o jumătate de grepfruit azvîrlită în faţă dacă îl scoţi din sărite.

Vărsătorul are toate şansele să atingă o poziţie prestigioasă în cursul vieţii. Fie că e doar un trofeu pentru performanţele la fotbal într-un campionat al liceelor sau o diplomă că e cel mai înalt om din judeţ, el va primi o recunoaştere de un fel sau altul a meritelor sale. Mulţi Vărsători ajung chiar să cîştige premii de mare prestigiu, cum ar fi Nobelul. Pe de altă parte, un mare procentaj de nativi fac vizite săptămînale la psihiatru. Poate fi destul de dificil de sesizat diferenţa între celedouă grupuri.

Unii dintre bărbaţii acestei zodii au un fetiş pentru curăţenie, căci ei au o teamă aproape nevrotică de microbi şi boli. Nativul e în stare să lase aceste fobii să se strecoare şi în viaţa lui amoroasă, deşi uneori acest lucru e inconştient. Să nu te miri dacă se plînge că e alergic la fardul tău de pleoape şi că îl face să strănute. Uranienilor le apar din senin alergii exact la lucrurile pe care preferă să le evite şi sînt în stare să păcălească pînă şi doctorii.

El nu e genul care să-ţi facă curte cu gesturi extravagante. Nu-ţi va veni la uşă cu haine de nurcă şi diamante, dar viaţa alături de el poate fi la fel de sclipitoare şi fără pietre preţioase. Poţi să te aştepţi din partea lui să-ţi ofere la prima întîlnire o cutie cu alune spunîndu-ţi că şi-ar dori să fi fost smaralde, pentru ca, mulţi ani mai tîrziu, să-ţi ofere o cutie cu smaralde, spunîndu-ţi că şi-ar dori să fi fost alune. Cine mai are nevoie de diamante?

Acum e momentul să privim în faţă partea cea mai rea. Spre deosebire de Rac, Capricorn, Leu sau Balanţă, Vărsătorul nu aşteaptă nerăbdător însurătoarea aşa cum un copil aşteaptă desertul. La drept vorbind, majoritatea evită însurătoarea cît pot de mult. Rareori se găseşte vreun nativ care să fi făcut acest pas la tinereţe. De obicei acest impas începe prin faptul că Vărsătorul porneşte într-o iubire de la o frumoasă, superbă prietenie, sentiment de care îi e mult mai uşor să se desprindă mai tîrziu. Acest bărbat alege o fată care ştie să fie şi o bună camaradă şi care poate ţine pasul cu subiectele care îl interesează, inclusiv fotbalul, rebusul, caii de rasă, licuricii şi pergamentele de la Marea Moartă. De ce?

Simplu. Cu atîtea lucruri de discutat rămîne mult mai puţin timp pentru amorul fizic, care îl poate face să se implice serios într-o relaţie. Idealul lui e femeia care îi e şi prietenă şi care nu are pretenţii emoţionale de la el. Unde poţi ajunge pornind de la această situaţie? De obicei, nicăieri.

Bărbaţilor acestei zodii le vine de obicei foarte greu să exprime fizic afecţiunea.Probabil că vei avea mult de aşteptat pînă la primul sărut. Sigur, vei constata că a meritat aşteptarea, iar suspansul va face totul şi mai deosebit. Dar el se va agăţa de iluzia că e implicat într-o relaţie plăcută, neriscantă şi platonică mult timp după ce o asemenea relaţie amicală a devenit imposibilă pentru tine.

Chiar şi după ce şi-a adunat curajul să spună "Te iubesc", el va evita căsătoria folosind toate scuzele şi tertipurile inventate de mintea umană. Cînd le va termina, va inventa el unele total noi şi pline de imaginaţie. Îţi va explica răbdător că nu te poate întreţine financiar la nivelul pe care-l meriţi, că părinţii lui au nevoie de el acasă sau că nu e destul de bun pentru tine. Dacă nici astea nu ţin, va susţine că viitorul e prea nesigur, cu încălzirea asta globală şi cu poluarea...Dacă e transferat undeva la Polul Nord? Ai putea muri de pneumonie acolo şi el va jeli tot restul vieţii!

Dar nu e totul pierdut. Deşi se căsătoresc tîrziu, Vărsătorii se căsătoresc pînă la urmă. De obicei după ce ultimul lui prieten a pornit în călătorie de nuntă, nativul se trezeşte că mariajul e un mister pe care alţii l-au rezolvat iar el nici nu s-a apucat să-l investigheze. Fireşte că nu suportă gîndul acesta şi poc! sare cu cererea în căsătorie. Brusc, desigur.

La începutul legăturii s-ar putea să ajungi la concluzia că trebuie să-i dai o lecţie şi te hotărăşti să-l laşi să creadă că te-a pierdut în favoarea unui peţitor mai agresiv. Dă-mi voie să te avertizez că pierdută s-ar putea să rămîi. Uranianul tău cu inima frîntă mai degrabă va vărsa în tăcere cîteva lacrimi şi-şi va spune că a cîştigat cel mai bun decît să dea buzna după tine, ca să te aducă înapoi, cu ochii arzînd de pasiune. Se va resemna să trăiască fără tine cu o insultătoare uşurinţă. Ba chiar
va pune probabil insuportabila întrebare: "Crezi că putem rămîne prieteni?".

Dacă spui categoric NU, probabil că va ridica din umeri şi se va îndepărta încet. Dacă spui da, veţi reveni de unde aţi pornit: la prietenie. Nativul nu e în stare să fie gelos. El va avea încredere în tine pînă cînd îi dovedeşti că nu eşti de încredere. Nu fiindcă e naiv, ci pentru că firea lui analitică l-a lămurit deja în privinţa caracterului tău. Dacă nu sînt influenţe grave în harta stelară de lanaşterea lui, e incapabil de suspiciuni nefondate şi posesivitate. Dacă simte totuşi uneori ghimpele geloziei, tu nu vei şti niciodată. Cît despre el, va fi rareori, dacă nu niciodată, necredincios la modul propriu, fizic, în primul rînd pentru că subiectul sex, deşi îl interesează, nu-l obsedează.

S-ar putea să găseşti vreun Vărsător care petrece mult timp gîndindu-se adînc la sex, dar poţi să fii aproape sigură că are ascendent în Scorpion şi, chiar şi aşa, sînt puţine şanse să alerge efectiv după fuste. O dată ce un nativ şi-a ales o parteneră de viaţă, din punctul lui de vedere poate să se concentreze asupra altor lucruri mai importante. Se poate relaxa şi poate studia în linişte chestiunea relaţiilor dintre sexe.

Dacă în relaţia voastră apare o problemă care-l face să se simtă vinovat, va rupe legătura brusc, deşi îl va durea îngrozitor. Situaţiile care pot duce la un asemenea deznodămînt ar putea fi aproape orice, de la faptul că părinţii tăi nu sînt de acord cu legătura voastră, pînă la diferenţa de religii dintre voi sau un fost iubit al tău la care încă mai ţii, o promisiune pe care şi-a făcut-o lui însuşi cînd avea opt ani sau ceva ce a citit într-o carte. Indiferent ce e, va trebui rezolvat dacă vrei ca intimitatea dintre voi să se refacă, chiar dacă dragostea dintre voi e scrisă în stele. Vărsătorii zac în beznă şi-şi ling rănile inimii dacă prietenii nu-i observă şi nu încep să le pună întrebări

E în stare să aştepte pînă la nouăzeci de ani ca se reînnoade relaţia, chiar dacă ţie ţi se pare cam mult. Partea cea mai proastă e că nu-ţi va spune niciodată care a fost motivul rupturii. Pervers cum e, te va lăsa să crezi că totul a fost doar o aventură superficială şi va ascunde adevărul - că totul a fost real - pînă într-o zi, cîndva, în viitor, cînd e convins că vă veţi ierta şi împăca. E crud, dar aşa e jocul lui. Singura ta alinare va fi că şi el suferă în felul lui. Probabil că vei fi completzăpăcită cînd vei simţi că îţi transmite în felul ciudat, tipic uranienilor, sentimente profunde, în timp ce acţiunile lui de suprafaţă te resping. Nu prea ai ce face, căci el conduce jocul. Poţi doar să încerci să inventezi un nou mister cu care să-l tentezi sau să ai un succes uluitor care să-i stîrnească curiozitatea şi să-l facă să vrea să vorbească din nou cu tine, cum ar fi să devii prima femeie care a ajuns pe orbita planetei Venus.

Nu că asta i-ar schimba sentimentele faţă de tine. Dacă te iubeşte cu adevărat, te va iubi chiar dacă n-ai să orbitezi mai departe de alimentara din colţ. Probabil că te-ai prins de-acum că un uranian poate fi foarte încăpăţînat cînd e vorba de iubire. Fixismele lui în probleme de inimă te pot trimite direct la balamuc sau în braţele altcuiva, din disperare. Singurul lucru pe care poţi să-l faci e să speri că vei fi tot atrăgătoare la nouăzeci de ani sau apucă-te să studiezi orbita planeteiVenus.

Să nu te superi dacă va veni acasă noaptea tîrziu, chiar şi după ce v-aţi căsătorit. Prietenia e foarte importantă pentru el, iar dacă prietenul e de sex feminin ar fi mai bine să ignori acest aspect. La drept vorbind, probabil că şi lui i se pare irelevant. Dacă-i pui o întrebare directă, îţi va spune adevărul. Dar, dacă îl întrebi din nou, suspicioasă, va crede că nu te interesează adevărul, aşa că va inventa nişte poveşti detaliate şi absolut nebuneşti, ca să te înveţe minte şi să-ţi rozi unghiile după aceea, gîndindu-te cît din ce ţi-a spus a fost adevărat. Ai să înveţi repede lecţia. Nu fi jignită cînd e într-o dispoziţie solitară. Se va întoarce mai cald şi mai afectuos ca oricînd ca să-şi împărtăşească visele solitare cu tine.

Deşi nu e interesat de bani, există cîţiva Vărsători care au milioane, în general fie pentru că le-au picat în braţe, fie pentru că în cercetările lor necontenite au descoperit ceva cu totul nou, care le-a umplut contul din bancă. Oricum, cu acest bărbat vei avea parte numai de surprize. Nu fi extravagantă, căci nu-şi va reveni niciodată dacă arunci banii pe fereastră, dar uneori are accese de generozitate care te vor uimi.

Pentru copii uranianul va fi un bun prieten, care nu se satură să-i asculte, căci tot ce fac ei i se pare fascinant. Va face calcule complicate pentru a descoperi ce capacitate pulmonară trebuia să aibă lupul din poveste pentru a dărîma dintr-o suflarele casele celor trei purceluşi şi-şi va bate capul cu compoziţia mixturii folosite de vrăjitoare pentru a otrăvi mărul oferit Albei ca Zăpada.

Nu permite carierei tale să te facă să-l neglijezi. În plus, nu e genul de bărbat care să tolereze prezenţa prea îndelungată a prietenelor tale în casă şi nici nu va suporta să te vadă stînd la televizor sau citind cînd el te-a rugat să-i cauţi vechea minge de baschet. Unul dintre cele mai importante motive pentru care s-a însurat cu tine a fost ca să fii acolo pentru el ca să-i faci piure, să-i coşi nasturii la cămaşă şi să-i scoţi aşchiile intrate în deget. Din punctul lui de vedere, o femeie e o soţie şi o mamă bună dacă se ţine tot timpul de aceste ocupaţii. Dar el e atît de plin de
idei interesante şi de surprize, încît nu-ţi va mai trebui o altă ocupaţie, mai ales că poate fi cu adevărat nesuferit cînd se simte neglijat.

Deşi e atît de realist, Vărsătorul nu va uita niciodată prima lui iubire adevărată. Aceşti bărbaţi se însoară deseori cu iubita din copilărie, chiar dacă trec ani de zile pînă se reîntîlnesc. S-ar putea să uite de aniversarea nunţii voastre, dar îţi va aduce violete în ianuarie. Crăciunul poate fi oricînd, nu neapărat pe 25 Decembrie. Pot trece luni fără să-ţi spună un cuvînt afectuos, ca într-o dimineaţă, cînd îi faci omleta, să se uite adînc în ochii tăi şi să spună "Ai idee cît eşti defrumoasă?". Şi va fi ceva în vocea lui care va face să ţi se înmoaie genunchii.

Zurgălăi pe plajă, zile de naştere sărbătorite în zori, curcubee la miezul nopţii, ouă de Paşte în zăpadă şi lumînări pe tort aprinse în vîrful unui gigantic carusel. Ai grijă, însă. Poţi să te şi pierzi în Ţara Minunilor.

2 comentarii:

Belle de Jour spunea...

:)
la multi ani pentru ieri
cu scuzele de intarziere
:)

Viorica spunea...

Draga mea, eu trebuie sa-mi cer scuze pt ca, in vartejul publicarii, n-am observat ca nu ti-am raspuns la urarile publicate ieri. Multumesc inca odata pt urari si delicatete. Daca nu-mi atrageai atentia ramaneam cu impresia falsa ca am raspuns.
La multi ani si tie!