miercuri, 17 martie 2010

Bărbatul din Săgetător

Se spune ca nimeni nu se intelege mai bine cu un Sagetator decat un Berbec. Si e adevarat,stiu asta din experienta.Totusi nu mi-as fi dorit niciodata sa ma casa toresc cu vreunul. Daca veti citi cele de mai jos vetiintelege, poate, de ce.

Dar va trebui sa cititi si caracterizarea generala. Scrie acolo ca si-ar pierde si capul, daca nu ar fi lipit de gat. Din partea mea n-ar fi nici o problema, problema apare cand ne aflam la o distanta apreciabila de casa si el pierde, fara posibilitatea de a o regasi, cheia de la masina aflata in parcare , masina incuiata, desigur. Din fericire problema nu a fost insurmontabila. Ma opresc aici cu amintirile si dau din nou cuvantul d-nei Linda Goodman.

Bărbatul din Săgetător

Nu vreau să te descurajez, dar bărbaţii din Săgetător au un obicei bizar. Se aruncă pe un cal alb şi pornesc în galop pe străzi fluturînd o sabie în apărarea unei cauze. Apoi mai au o idiosincrazie. Fac tumbe ca nişte clovni la circ, amestecîndu-se printre elefanţi şi personaje bizare, cum ar fi femeia cu barbă, înfulecînd veseli vată de zahăr.

Acest specimen poate fi capturat folosind anumite manevre. Dar mai întîi trebuie să-l dai jos de pe calul alb, să-l scoţi dintre elefanţi şi, desigur, femeia cu barbă trebuie să dispară şi ea. Cauzele şi circul nu prea mai lasă loc pentru o viaţă de familie, ca să nu mai vorbim de plimbări sub clar de lună.

Incă din start ai un atu. Sînt atît de mulţi Săgetători care galopează şi fac tumbe prin viaţă, încît vei avea de unde alege. Entuziasmul idealist şi curiozitatea unui bărbat din această zodie sînt contagioase. Sigur, uneori exuberanţa lui inocentă poate scăpa de sub control. De exemplu, te poate arunca în sus intr-un moment de încîntare nebunească, impetuoasă, ca apoi să uite să te prindă.

Aproape întotdeauna e înconjurat de o mulţime de oameni. ăsta e un alt obstacol. Va trebui să-ţi faci loc cu coatele prin mulţime ca să ajungi lîngă el. Dar nu fi pesimistă, căci acest bărbat e un optimist incurabil. Dacă duşmanii lui i-ar trimite o cutie cu balegă, el nu s-ar simţi jignit, ci ar crede că au uitat să-i trimită şi calul.

Acest gen de optimism poate fi periculos. De fapt e vorba despre încredere oarbă, articol din care Săgetătărul are depozite uriaşe. Acest lucru îl face să aibă încredere naivă în orice şi oricine, aşa încît cade deseori în gropi. E firesc să se întample aşa cînd umbli cu un arc în mînă, ţintind mereu spre cer în căutarea unui scop înalt spre care nimeni n-a mai îndrăznit să tindă (sau nimeni n-a mai avut atîta lipsă de realism încît să încerce să-l atingă).

Totuşi, el nu e un visător cu capul în nori în sensul strict al expresiei. Visele lui sînt întotdeauna supuse scrutinului logic şi inteligent al lui Jupiter, precum şi curiozităţii lui. Dacă aceste vise supravieţuiesc cercetării lui minuţioase dar oneste, înseamnă că sînt probabil pe atît de practice pe cat sînt de nebuneşti, chiar dacă lumea nu e pregătită pentru ele. O dată ce a hotărat că există o şansă să le indeplinească, nativul şi scoate oalele cu vopsea şi pensulele şi ncepe să le coloreze cu cea mai vie şi curajoasă imaginaţie pe care ai văzut-o vreodată. Dar capetele pătrate stau totdeauna la pandă pregătite să calce în picoare ideile progresiste şi să le inăbuşe nainte de a avea ocazie să-şi dovedească validitatea.

Imaginaţia lui nesfarşită il poate face să se prăbuşească. Dar norocul are grijă să il salveze exact la timp. Acest bărbat e de obicei atît de norocos încît e de-a dreptul dezgustător şi ar trebui arestat. Dacă s-ar duce în munţi şi s-ar intoarce un un sac de pietre care s-ar dovedi a nu fi aur, el ar plange un timp, după care ar descoperi că pietrele alea sînt minereu de uraniu. Dacă te apleci să culegi chestia aceea lucioasă de langă gura de canal, te vei trezi în mnă cu poleiala de la o lamă de
gumă. Dacă se apleacă el, se va alege cu o bucăţică din diamantul Hope, scăpat pe jos de Harry Winston cînd a ridicat mana să cheme un taxi.

Cu aşa noroc, e şi firesc să fie optimist. Binenţeles, mai sînt şi zile cînd piatra e doar o piatră şi poleiala e doar poleială, dar Săgetătorul tipic işi revine rapid după astfel de lovituri zdrobitoare. La fel stau lucrurile şi în dragoste pentru jupiterian. E norocos. Cînd nu e, îşi revine foarte repede. Singurul lucru pe care nu-l acceptă e lipsa de sinceritate, dar cam atît. De aceea are atît de mulţi prieteni şi cunoscuţi care-l simpatizează. El priveşte dincolo de exteriorul oamenilor, căutînd valorile reale, intrinseci. Nu că n-ar avea duşmani, dar sînt mult mai puţini decît cei pe care îi au alte zodii. Cei care s-au simţit lezaţi de remarcile lui directe se vor uita urît la el şi le va veni să-l strîngă de gît, dar de obicei le trece şi îşi dau seama că intenţiile lui sînt inofensive. Bărbatul din Săgetător păcătuieşte prin lipsă de tact şi de consideraţie, dar niciodată prin cruzime voită.

Probabil că ai văzut deja că vorbirea lui e la fel de directă ca şi traiectoria săgeţii lui simbolice. Poate spune lucruri absolut scandaloase, dar dacă eşti îndrăgostită de el va scăpa nepedepsit. Dar vei avea tot dreptul să te simţi jignită cînd un Săgetător pe care abia l-ai cunoscut se va uita la tine cu ochii lui strălucitori, plini de viaţă şi ţi va spune că eşti exact genul de femeie pe care un bărbat şi-ar dori-o drept amantă. Tocmai cînd te pregăteşti să-i tragi vreo cteva poşete în cap, va arbora o expresie inocentă, ca de băieţel, şi-ţi va explica plin de candoare dezarmantă că în Evul Mediu regii şi aristocraţii făcaeu căsătorii de convenineţă, aşa că soţiile lor erau de obicei urate şi plicticoase. Dar amantele lor erau frumoase şi inteligente, fete pe care şi le-ar fi ales pentru a le fi soţii dacă regulile ar fi fost altele. A citit despre asta, pentru că l-a interesat ntotdeauna perioada respectivă.

Probabil că te vei calma şi chiar te vei umfla puţin în pene. Pe deasupra, vei fi şi impresionată. Cîţi bărbaţi petrec ore în şir citind cărţi de istorie fără să fie obligaţi de cineva? S-ar putea chiar să fie un geniu! Ia gîndeşte-te! Ai putea deveni soţia unui intelectual. Greşit! Ai putea ajunge amanta unui intelectual. Fiind deja topită după mintea lui, nu-ţi dai seama că e pregătit să atace în forţă din clipa în care ai reacţionat pozitiv la propunerea lui iniţială (şi nu-ţi nchipui nici o clipă că a fost o remarcă întîmplătoare şi nu o propunere!).

Sigur, nu orice femeie va accepta o explicaţie atît de cusută cu aţă albă pentru nişte avansuri atît de evidente. Dar nu contează. Chiar şi după ce victima are o izbucnire indignată, se întorc la Săgetător devenind din nou prieteni apropiaţi după ce le trece furia. Asta ar trebui să-ţi dovedească în ce pericol uriaş te afli alături de acest tip atît de inofensiv în aparenţă. Cu zîmbetul acela larg, candid, naiv, nu aduce nici pe departe cu un lup. Mai degrabă cu şeful unei trupe de
cercetaşi. Dar cînd vine vorba de amor nu e deloc un cercetaş şi ar fi bine să ţii minte asta cînd te invită într-o expediţie pe munte.

Bărbatul jupiterian îşi trăieşte viaţa sentimentală la nivel superficial, dar nu încearcă niciodată să ascundă acest lucru. (La urma urmelor, dacă iţi cureţi din urechi panza de paianjen a sentimentalismului, ai să-ţi aminteşti că a spus "amantă", nu "soţie"). Săgetătorul caută legături amoroase superficiale, intamplătoare. Uneori ajung să fie atît de intamplătoare încît sînt de-a dreptul promiscue. Din cînd în cînd, aventurile unui arcaş reuşesc să facă pînă şi un Scorpion să roşească, si aveţi cuvntul meu că Scorpionul nu roşeşte cu una cu două...

Să revenim la sinceritatea lui. E un subiect mult mai puţin delicat. Dacă experienţele amare ţi-au arătat cît de neserioase pot fi jurămintele eterne ale bărbaţilor, te va bucura onestitatea lui. Nici nu vei clipi cînd îţi va spune cîte legături amoroase a avut şi ce aşteaptă de la cea cu tine, totul în cuvinte clare şi logice. Nu se va insura dacă va avea în mod conştient vreo indoială în privinţapartenerei sale, dar poate ajunge să se implice intr-o legătură care să ducă la incurcături care vor culmina cu o cerere în căsătorie, de obicei din partea fetei. In acest caz, o va rupe la fugă în direcţia opusă altarului, dar, fiind cam stangaci, s-ar putea să se mpiedice şi ea il va prinde inainte să apuce să ajungă prea departe. In acest caz, jupiterianul se va gandi bine şi va decide (complet ilogic) că, dacă l-a atras o anumită latură a ei (intelectul sau fizicul, nu contează care) va ajunge să-i placă şi cealaltă. Va ceda, se va insura şi astfel va fi pregătit terenul pentru incă un divorţ tipic Săgetătorilor. Forţa raţiunii lui pare să-l părăsească în mod misterios atunci cînd e prins intr-o capcană sentimentală.

Femeile inţeleg deseori greşit atitudinea Săgetătorului şi cred că relaţia e mai serioasă decat este. Aceeaşi atitudine a jupiterianului dă uneori impresia că vrea o legătură pasională, cînd el de fapt işi doreşte o prietenie superficială, absolut platonică, sau vrea doar să-şi petreacă timpul cu o prietenă de sex feminin. De aici pot rezulta multe ncurcături cu rezultat negativ pentru arcaş, dar cu norocul lui, majoritatea acestor incurcături se sfarşesc cu bine. E clar că acest bărbat flirtează tot timpul, dar nu vrea doar sex. Ii plac varietatea şi stimularea intelectuală.

Dacă o femeie incepe să se agaţe de el ca un scaiete cînd el nu voia decat să se distreze, va incerca să treacă peste situaţie dand impreisia că a fost doar o glumă. Binenţeles, ea nu va prinde poanta. Mulţi nativi sînt acuzaţi că fac avansuri tuturor secretarelor atrăgătoare sau oricărei fete frumuşele pe care o văd. Ba, uneori, nu se abţin să flirteze şi cu bătranica din colţ, de la chioşcul de ziare sau cu poliţista care vrea să-i amendeze. Să fim serioşi! Nici un bărbat intreg la minte nu ar invita la o bere o poliţistă aflată în timpul serviciului! După ce-şi termină tura, da! Aşa că vezi şi tu de ce suspiciunile astea nefondate il enervează pe arcaş. Dacă e să fim cinstiţi, în majoritatea cazurilor el nu făcea decat să fie prietenos.

Dacă eşti fată deşteaptă (şi ar fi bine să fii, pentru că aceşti bărbaţi vor neaparat ca femeia de lngă ei să fie inteligentă), te-ai prins deja. Nu fi geloasă. Nu fi bănuitoare. Lasă-i spaţiu de manevră dacă vrei să-l prinzi pană la urmă. Nu-l lua la intrebări, nu-l cicăli, nu boci şi nu ameninţa că-l părăseşti. Copleşeşte-l cu libertate. Inchipuie-ţi ce schimbare plăcuta va fi asta pentru el faţă de celelalte relaţii ale lui. Dacă priveşti viaţa ca şi el şi iei oamenii aşa cum sînt, ai principalele "ingrediente" pentru a fi genul lui de femeie-soţie. Atîta timp cat sînteţi sinceri unul cu altul, poate fi grozav să inălţaţi zmee mpreună. Ce rost are să-ţi faci griji intrebndu-te ce se va intampla cînd zmeele vor cădea la pămnt?

Nu, nu e nevoie să-i dai acestui bărbat tot ce-şi doreşte ca să poţi puna mana pe el. E de-ajuns să fii ce doreşte. Fii atentă la tot ce te inconjoară. Lasă-l să-ţi domine şi canalizeze energiile. Indrăgosteşte-te de sporturi. Du-te cu el în excursii cu cortul şi ia-ţi şi Saint Bernardul ca să vă păzească. Fii generoasă, afectuoasă, entuziastă şi nu incerca să-l ţii incuiat în casă la tine pregătindu-i bunătăţi în fiecare seară. Spune-i foarte clar că nici el nu poate avea pretenţia să te ţină numai pentru el. Arată-i că eşti un spirit liber, ca şi el. Nu pune niciodată furtunul cu apă rece pe el cînd se infierbantă din cauza unor idei nebuneşti şi găseşte-ţi alte preocupări cat timp el
umblă de nebun trăgand cu săgeata în ţinte imposibil de atins.

Astfel, intr-o seară minunată, iţi va mărturisi sincer că eşti cam tot ce şi doreşte să fie o femeie. Cînd ajunge în acest punct, spune-i şi tu la fel de sincer că şi el se incadrează în standardele tale, dar că a sosit vremea să luaţi o hotărare. Subliniază faptul că il placi atît de mult încît ai fi dispusă chiar să te măriţi cu el, dacă promite să nu-ţi răpească libertatea. In caz contrar, nu mai ai timp de pierdut pe lngă el, ceea ce e mare păcat, pentru că vă potriviţi atît de bine, dar ai fost intotdeauna curioasă cum ar fi să ai copii. Maternitatea e o nouă aventură pe care ai vrea să o incerci. Ai grijă să aranjezi cu un fost iubit să te sune în toiul discursului. Acceptă lejer intalnirea cu respectivul în faţa Săgetătorului tău. Cînd inchizi, zambeşte-i strălucitor şi spune-i că nu vezi de ce nu aţi rămane buni prieteni, apoi invită-l să vină cu tine la intalnirea cu vechiul iubit ca să nu stea singur. Asta ar trebui să-i dea ultimul impuls necesar ca să te ceară de nevastă. (Cu plăcere!).

După nuntă, probabil că n-ai să ai probleme cu rudele lui. Mulţi Săgetători sînt şocant de dezinteresaţi de legăturile de familie. Ei nu acceptă teoria legăturilor de sange afectuoase, decat dacă rudele merită afecţiune. chiar şi cei care ţin la părinţi şi fraţi sau surori reuşesc să păstreze o distanţă sănătoasă faţă de ei. Ii vizitează şi le arată afecţiunea lor caldă, dar nu aceptă niciodată ca aceştia să se bage în viaţa lor personală. Ai grijă ca nici rudele tale să nu intervină intre voi.

Tine o geantă de voiaj gata pregătită. Vei călători mult. Vei lua şi acum Saint Bernardul, pentru că soţului tău ii plac animalele. Vezi-ţi de propriile preocupări şi lasă-ţi soţul să iasă în oraş fără tine ori de cîte ori vrea. Nu-i pune niciodată la indoială sinceritatea. Cînd e furios, Săgetătorul poate scoate o uşă din balamale sau poate găuri peretele cu pumnul. E doar modul lui de a se elibera de manie, dar ai o groază de strans după aceea şi apoi, cat de des poţi să chemi zugravul? E mult
mai simplu pentru toată lumea să nu-l acuzi de lipsă de integritate. Cînd face ceva rău, aproape sigur iţi va spune. Va fi deajuns de greu de inghiţit această onestitate fără să-ţi mai faci probleme imaginare. Fă exerciţii pentru a fi pregătită să faci faţă acestei situaţii şi fii gata să afli că tot pe tine te iubeşte. Fii la fel de practică ca şi el în privinţa emoţiilor umane. Vei descoperi cu surprindere cat de puternică poate fi iubirea sădită pe un sol atît de onest. Adevărul dă naştere la permanenţă intr-o relaţie.

Va trebui să petreci nişte ore bune gătind pentru el şi servindu-l. Fiindcă e fan al sporturilor, probabil că va avea pretenţia să urmăreşti cu el meciurile la televizor. Dar te va lua şi la toate numeroasele lui evenimente sociale dacă eşti atrăgătoare şi amuzantă şi dacă-ţi plac oamenii. Săgeătorii nu suportă femeile mohorate, care stau lipite de ei tot timpul şi nu se adaptează în societate. Va fi mandru de talentele tale speciale şi n-ar strica să ai măcar vreo două. Citeşte cat mai mult şi pregăteşte-te să aperi unele dintre cauzele lui, mai ales pe cele pierdute. S-ar putea să fie cam extravagant şi ii va plăcea din cînd în cînd să joace un joc de noroc, dar acelaşi impuls il va determina să fie foarte generos în privinţa cheltuielilor tale, dacă e un arcaş tipic.

Aşteaptă-te la oarece critici directe, deseori dureros de lipsite de tact. Ar trebui să te fi obişnuit deja cu asta. Vei avea destul de lucru dregand busuiocul intre el şi prietenii lui. Tu eşti cea care-l inţelege cel mai bine, ţi-aminteşti? Tu l-ai făcut să creadă asta în seara în care ai pus problema căsătoriei.

Copiii il vor incanta mult mai mult cînd vor fi ceva mai mari, dar bebeluşii il vor bulversa puţin. Taţii din Săgetător adoră să-i ia pe cei mici în excursii. S-ar putea să fie mai apropiat de băieţi, pe care-i va include în activităţile lui, sportive sau de altă natură, dar va fi foarte tandru cu fetele. Copiii il vor considera mai degrabă amic decat tată. Cu cat vor creşte mai mari, cu atît se vor apropia mai mult de el. Din cînd în cînd, onestitatea lui ii va deranja, mai ales atunci cînd simt nevoia de intimitate. Copiii sînt sensibili cînd e vorba de secretele lor şi s-ar putea ca
sentimentele lor să fie rănite din cauza intrebărilor lui curioase şi a observaţiilor lui pe şleau. Escapadele adolescentine mai degrabă il vor amuza decat il vor infuria, dar e posibil ca insăşi toleranţa lui să-i facă să nu sară calul. Probabil că va fi sever cu ei numai cînd vor minţi. Nu-l ignora în favoarea celor mici. Cînd vrea să te ia cu el intr-o aventură, lasă baltă scutecele şi talcul, cheamă o dădacă (nu pe maică-ta!)
şi du-te.

Arcaşul gndeşte atît cu mintea cat şi cu inima. Nu va fi intotdeauna inţelept. Uneori va fi nesăbuit de curajos. Se va impiedica şi va cădea, apoi se va ridica şi va incerca din nou. Dar ii vei ierta aproape orice, pentru că te va iubi cu sinceritate.

Niciun comentariu: