duminică, 14 martie 2010

Bărbatul din zodia Leului

Un nativ tipic pt zodia Leului este Dono, care recunoaste cu nonsalanta ca poseda uriasul orgoliu specific Leilor. Dar nu din cauza asta imi e simpatic, ci pt usurinta cu care scrie, dar si pt inima lui mare.

Bărbatul din zodia Leului

Cînd Gray a scris versurile despre o floare "născută pentru a înflori nevăzută şi a-şi risipi dulceaţa în deşert", în mod sigur nu descria un nativ din Leu. Probabil că ai să-l vezi pe acest bărbat lăfăindu-se în lumina strălucitoare a soarelui şi poate că ai să-l vezi ţinînd discursuri înflorite, dar asta nu se va întîmpla în nici un caz în pustietatea deşertului. Mai mult ca sigur îl vei găsi pe o scenă sau în faţa unui cerc de prieteni sau rude pline de adoraţie. O fi risipind el bani, dar nici prin cap nu-i trece să-şi risipească dulceaţa în vînt. Va avea întotdeauna un public.

Cam asta e esenţa personajului. Secretul cu ajutorul căruia poţi pune mîna pe un Leu e foarte simplu: fii publicul lui. Spre deosebire de amicii lui din Fecioară sau Vărsător, Leul se va arunca bucuros în vîltoarea unei delicioase aventuri romantice dacă îţi joci cărţile cum trebuie, îl adori, îl flatezi şi îl respecţi.Ai de-a face cu un flamboiant bărbat de august? Pune-ţi ochelarii de soare şi cedează strălucirii lui orbitoare. Ai de-a face cu unul dintre Leii blînzi, liniştiţi? Nu te lăsa păcălită de moliciunea lui rafinată. Fă o mişcare greşită şi vor zbura scîntei. Nu uita, el doar joacă rolul unui suflet modest. Sub comportamentul curtenitor şi liniştea răbdătoare ard înăbuşit ruguri de demnitate mîndră şi vanitate arogantă, gata să izbucnească şi să pîrjolească femeia insistentă şi destul de fraieră încît să creadă că-l poate conduce.

Leul va fi un pretendent galant şi plin de cavalerism, afectuos, sentimental, tandru şi protector. Nu va fi nevoie să-i întinzi cine ştie ce capcane complicate pentru a-l convinge să-ţi facă avansuri romantice. Unii spun chiar că Leii sînt în stare de pasiune instantanee. Nu trebuie decît să adaugi o cazia potrivită, să amesteci totul cu lumînări aprinse şi viori şi dragostea va înflori rapid, ca un trandafir roşu. De fapt, poţi să laşi la o parte lumînările şi muzica dacă nu le ai la îndemînă, şi să foloseşti doar primul ingredient. Rezultatul va fi acelaşi.


Dacă din viaţa lui lipseşte iubirea, ferocea felină se va usca pe picioare, într-un mod cît mai dramatic, desigur. El trebuie să fie adorat, altfel moare. Bărbaţii din Leu nu se uită la bani cînd fac curte unei femei. Vei fi dusă la cele mai bune restaurante, copleşită cu parfumuri şi flori, condusă cu mîndrie la teatru şi vei primi scrisori de dragoste fantastice. Sincer vorbind, ar trebui să ai o inimă de piatră ca să-i rezişti.

Probabil că de-acum îţi închipui că ai apucat pe Dumnezeu de un picior. Nu chiar. Iubirea Leonină nu e deloc lipsită de probleme. Ar fi bine să iei aminte la răsfăţatele metrese ale regilor. Leul te va invita în bîrlogul lui şi te va încălzi cu inima lui mare, dar lăcaşul lui se poate transforma pentru tine într-o închisoareluxoasă. E gelos? Răspunsul e "DA!", scris mare, cu neon orbitor. Îi aparţii trup, suflet şi minte. Îţi va spune cu ce să te îmbraci, pe ce parte să-ţi faci cărarea, ce cărţi să citeşti, care prieteni merită păstraţi şi cum să-ţi organizezi mai bine ziua.

Va dori să ştie de ce ai lipsit două ore cînd ai spus că pleci la cumpărături pentru o oră, cu cine te-ai întîlnit pe drum, ce-a spus persoana respectivă şi chiar se va supăra dacă nu îi vei spune la ce te gîndeai cînd priveai în gol pe geamul de la bucătărie în timp ce-i făceai omleta. Dacă te gîndeai la alt bărbat? Nu uita niciodată de forţa temperamentului lui impulsiv atunci cînd e stîrnit. Să-l tachinezi flirtînd din cînd în cînd cu alţii ca să-i dovedeşti că eşti încă seducătoare e o nebunie. Ştie că eşti seducătoare. Nu are nevoie de nici un fel de dovezi. În plus, bărbatul tău din Leu e în stare să-i pună la podea pe nevinovaţii tăi prieteni de sex masculin, dacă nu să-i şi bage în spital, atunci cînd e împins dincolo de limite.

Nu e totul lapte şi miere în relaţia amoroasă cu un Leu, fie el pisoi liniştit sau motan vagabond. Fiecare femeie îndrăgostită de un nativ al acestei zodii ar trebui să vadă de mai multe ori filmul "Anna şi regele" şi să studieze fiecare cadru cu atenţie. Monarhul siamez din poveste era un Leu tipic, iar tehnica Annei îţi va oferi soluţii nepreţuite. Mai întîi provocarea, pentru a-i stîrni interesul, iar în final supunere feminină, după ce l-ai făcut să-şi bage bine în cap faptul că nu te veil ăsa complet devorată. Povestea ei e cu adevărat "lectură obligatorie". Închiriază caseta şi dormi cu ea sub pernă.

Fii pregătită să-l ţii cu picioarele pe pămînt cînd o ia razna cu entuziasmul lui şi fi gata să-l potoleşti cînd face dintr-o problemă măruntă o chestiune de viaţă şi demoarte. Are nevoie de stabilitatea ta pentru a compensa propria lui mîndrie iraţională. Dacă nu eşti o persoană echilibrată, dragostea voastră se va transforma într-o continuă bătălie. Vă veţi despărţi şi împăca într-un ritm atît derapid, încît prietenii voştri n-o să mai ştie ce se întîmplă.

Nu încerca să fi o femeie de carieră. Iubitul tău leonin nu va accepta niciodată asta. Cariera ta este EL! Poate că-i va permite perechii sale să iasă din bîrlog ca să cîştige ceva bani cînd contul din bancă e subţiat, dar femeia respectivă ar face bine să-l asigure că slujba ei e pe ultimul loc în topul preocupărilor, după el şi cuibul lor comun. El nu va tolera concurenţa, fie ea din partea altui bărbat sau a unui interes exterior. Dacă eşti suficient de curajoasă ca să accepţi aceste provocări, mergi şi-ţi cumpără trusoul de nuntă, dar ai grijă să fie cît mai elegant. Leul tău nu va scăpa nici o ocazie de a se mîndri cu tine. Fă-l de rîs în public arătînd a orice altceva, numai a regină nu, şi s-ar putea să stai mult şi bine la altar aşteptîndu-l să apară.

O dată măritată şi profund iubită, poţi să te consideri binecuvîntată. Soţul tău va fi la fel de bun şi generos ca regele Arthur, cu condiţia ca el să fie cel mai important personaj în familie. Probabil că îţi va spune deseori cît de frumoasă eşti, îţi va da o sumă lunară bunicică pentru cheltuieli şi (minune a minunilor pentru un bărbat atît de înclinat spre romantism!) există toate şansele să-ţi rămînă credincios. Leul e de obicei prea leneş ca să mai vîneze chipuri drăgălaşe o dată ce a găsit o pereche care-i va conduce regatul cu mîini capabile, în timp ce el moţăie liniştit în hamac. Se va juca drăgăstos cu puii, îşi va proteja partenera împotriva oricărui pericol şi o va încînta cu ambiţia lui de a ajunge pe cea mai înaltă treaptă în carieră.

Cu un soţ din această zodie vei avea o viaţă socială foarte activă, dar nu vei pierde foarte multe nopţi, căci el nu îşi sacrifică somnul de înfrumuseţare. Totuşi, va avea nopţi petrecute "cu băieţii" şi uneori va simţi nevoia să-şi asume riscuri, aşa că va face oarece jonglerii financiare. Însă există compensaţii: cum te-ar putea certa pentru că ţi-ai cumpărat o căciulă din blană de nurcă atunci cînd el a pierdut costul unei haine de nurcă la un pocher cu prietenii? Ţine-l cît mai departe de licitaţii, chiar dacă ar fi să-l legi de scaun şi să-l încui în casă, pentru că simte un impuls irezistibil de a licita mai mult decît oricine, pentru orice! Tot el va fi cel care, în public, va înşfăca nota de plată strigînd vesel: "Fac eu cinste!" şi va lăsa la restaurant banii pentru noul tău frigider.

În Las Vegas s-ar simţi ca acasă! Leul are însă o calitate pe care s-ar putea să o găseşti foarte importantă: aproape toţi nativii au un talent înnăscut pentru a repara lucruri. Poate fi orice, de la o clanţă blocată sau un robinet înţepenit, pînă la un casetofon sau o combină dintre cele mai complicate. Dacă e un Leu tipic, nu va rezista să nu-şi pună la încercare capacitatea de a face să meargă ceva stricat. Dacă nici una dintre metode nu dă rezultate, va trage un şut plin de furie leonină obiectului neobrăzat şi, brusc,clanţa se va deschide, robinetul va împroşca o adevărată Niagară, casetofonul v aîncepe să cînte.

Acest semn pare să aibă o calitate mecanică. Mulţi bărbaţi dominaţi de Soare sînt în stare să desfacă un motor de maşină în bucăţi şi să-l facă la loc, abia mînjindu-se pe mîini. Nu e genul care să lase o balama desfăcută să atîrne aşa luni de zile sau o ţeavă spartă să picure la nesfîrşit. Un număr surprinzător de mare de Lei pot să-şi facă singuri mobilă sau să-şi construiască o cameră în plus la casă, fără ajutorul profesioniştilor. Probabil că îşi va face în pivniţă propriul lui atelier. Nu te plînge pentru un pic de rumeguş pe covor, ocupaţia asta îl face fericit şi îl ţine seara acasă.

Solarul e sufletul petrecerilor, dar nu e prost. Poartă masca bufonului pentru a atrage atenţia asupra lui, dar publicul simte de obicei că ar face bine să nu uite să-l respecte chiar şi atunci cînd e pus pe joacă. Indiferent de aparenţe, firea adevărată a bărbatului Leu nu are nimic degajat. E mult mai tenace şi încăpăţînat decît pare. Ştie ce vrea şi de obicei obţine ce vrea. În plus, ştie să şi păstreze ce obţine.

Dacă ai pretenţia să-ţi fie fidel în perioada în care îţi face curte, ai grijă să-i dai romantism şi afecţiune din plin, altfel uriaşa lui nevoie de dragoste şi admiraţie îl va trimite la vînătoare prin toată jungla. Dacă relaţia voastră e profundă şi reală, probabil că-ţi va fi loial, dar ochii îi vor mai rătăci din cînd în cînd. În privinţa asta nu prea ai ce să faci, doar să-l ţii legat la ochi. Leul iubeşte frumuseţea aşa că, dacă eşti genul pe care îl apucă gelozia din cauza unei simple priviri admirative aruncate în direcţia altei femei, fă bine şi descoperă cît mai repede toleranţa!

Un bărbat solar părăsit de iubită din cauza flirturilor lui va fi sincer uluit şi rănit. În acest caz va fi capabil de orice, de la mimarea unui atac de cord, pînă la compunerea unui bilet de adio pătat de lacrimi false, pentru a-ţi stîrni mila şi a te face să alergi înapoi în braţele lui primitoare. Va fi atît de convingător, încît te vei simţi ca un monstru de cruzime. Dacă nu-ţi plac scenele dramatice, emoţionale, e mult mai simplu să încerci să-l înţelegi.
Dacă îl tratezi cum trebuie, scăpările lui vor fi oricum nevinovate

În ciuda bunătăţii lor fundamentale, Leii nu sînt niciodată prea sensibili la sentimentele altora. De fapt, majoritatea acestor bărbaţi sînt atît de egocentrici încît pot fi brutal de sinceri şi lipsiţi de tact. Dar surîsul lor strălucitor alungă rapid resentimentele. Nativul acestei zodii nu are nici urmă de răutate în el. Poate avea izbucniri impulsive, înfricoşătoare, dar răutatea nu face parte din matricea lui genetică şi nu ştie să facă faţă cruzimii adevărate. Îi plac sporturile, dar o dată cu înaintarea în vîrstă va prefera să le privească de pe tronul lui confortabil, în timp ce tu îl serveşti cu ce-i pofteşte inima.

Nu întotdeauna, dar foarte des, bărbaţii solari au o pornire bizară. Spre deosebire de Capricorn, care caută să urce pe scara socială prin căsătorie, Leul tinde uneori să se însoare cu cineva inferior lui. Dorinţa lui de a ocupa un loc de frunte în ierarhia socială e la fel de puternică precum a Capricornului, dar pur şi simplu nu poate rezista să nu-şi achiziţioneze "un supus", o persoană căreia să-i fie superior din toate punctele de vedere. Uneori această alegere e cumplit de greşită şi vioreaua sfioasă care stătea la picioarele lui privindu-l cu ochi plini de adoraţie, fericită să respire acelaşi aer cu el se transformă brusc şi, printr-o mişcare surpriză, îi înşfacă sceptrul. Cînd se întîmplă asta, Leul detronat devine un soţ îngrozitor de nefericit, care poartă pe chip expresia tragică a unui monarh exilat.

E trist, dar adevărat: Leii au rareori familii numeroase. Mulţi dintre ei nu au deloc copii, sînt despărţiţi de ei sau au un singur copil. Păcat, pentru că sînt taţi afectuoşi, minunaţi, poate chiar prea îngăduitori între două discursuri severe despre comportarea cuviincioasă. Copilul vostru s-ar putea să se simtă sufocat de pretenţiile tatălui sau plictisit de predicile lui interminabile, dar va învăţa rapidc um să-l flateze pentru a-l potoli. Leul va insista să fie respectat de copii şi va fi, dar aceştia vor obţine probabil orice de la el folosind inteligent formula magică: "Da, tată. Ai perfectă dreptate, tată". De aceea, de tine va depinde să-ţi disciplinezi copiii.

Poate că progeniturile vor detesta aroganţa lui, dar îşi vor aminti de el cu afecţiune în anii ce vor urma. Un sfat: nu da copiilor mai multă atenţie decît lui, căci s-ar putea să stîrneşti o groază de necazuri din cauza uriaşului lui orgoliu rănit, care va fi aproape imposibil de vindecat.Pe scurt, bărbatul tău din zodia Leului te poate scoate din minţi cu figurile lui cînd îţi face curte, dar nu e deloc un partener rău pe termen lung. Dacă nu te deranjează să renunţi la mîndria ta şi să-ţi construieşti viaţa în jurul lui, o dată ce ai îmblînzit acest bărbat vei fi adorată şi nu vei mai fi niciodată singură. Şi-apoi...el ştie să repare robinetele alea nenorocite de la baie!

Niciun comentariu: