miercuri, 10 noiembrie 2010

Comentarii si comentatori

Nu degeaba se spune sa fi atenta ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca. Mi-am exprimat in mai multe randuri mirarea ca nu am mai multe comentarii la cele ce public si mi s-a explicat ca nici nu prea au oamenii ce comenta.

Deunazi, stand de vorba cu o prietena draga inimii mele ea mi-a spus ca intr-o vreme mai citea pe net cate ceva dar de la o vreme este oripilata de limbajul folosit de unii comentatori. Cum eu colind de obicei campii mai pasnice ale internetului, unde oamenii fac comentarii civilizate si pertinente, n-am inteles prea bine de ce spune ea ca i se face fizic rau.

Dar ieri, nefiind eu f la curent cu evenimentele ce se petrec in capitala noastra draga am dat click pe o stire din newsletterul de la Stiri,rol.ro si m-au pus pacatele sa citesc comentariile. Inca imi mai e fizic greata cand imi amintesc cu cata voluptate si-au turnat unii altora in cap oalele de noapte pline "comentatorii" de la acel articol.

Atata lipsa de civilizatie, atata incultura, atata rautate si inversunare demna de fapturile iadului nu cred ca e posibila intr-o discutie face to face pt ca spiritele (sa le zicem asa) incinse ar duce rapid la inclestarea pumnilor si la trageri de par, capete in gura, etc.

Prietena mea spunea ca internetul le permite ipochimenelor astora sa se desfasoare in moduri in care n-ar face-o in lumea reala. Da, le permite sa dea ce e mai rau din ei. Si sunt convinsa ca sunt chiar f mandri de felul in care reactioneaza.

M-am referit aici doar la limbaj, dar si ideile unora mi-au facut rau. "Sa se desfiinteze posturile mogulilor", clamau unii. Avand in vedere legile aprobate tacit despre care tocmai am vorbit cred ca exista pericolul sa li se implineasca dorinta. Zic dorinta lor pt ca partea adversa nu a propus desfiintarea postului "mogulului bun".

2 comentarii:

tetris spunea...

Am citit si eu niste comentarii adresate unor oameni Ok din blogosfera si mi s-a ridicat brusc sangele la cap ... Anonimatul le permite unora sa se manifeste oribil

Viorica spunea...

Nu stiu cine are nevoie de "viteji" din astia :(