miercuri, 10 noiembrie 2010

Acesti parlamentari tampiti si legile lor idioate

Sa ma scuze doamnele si domnii care au ajuns in forul nostru legislativ pt ca o parte din alegatorii acestui neam au simtit nevoia sa-si exercite dreptul la vot, dar sunt f suparata.

Am aflat de la stiri ca cel putin doua legi care privesc audio-vizualul au trecut prin Parlament si au fost aprobate in mod tacit.

Una din ele aproba desfiintarea posturilor TVR3 si TVRInfo avand ca motivatie "sa simta si ei ca e criza". E ca si cum pt ca tu nu ai un picior vrei sa le tai si altora piciorul "ca sa simta si ei cum e".  Nu comentez utilitatea acestor posturi (in rarele ocazii cand nimeresc pe TVRInfo nu prea am ce vedea, in schimb TVR3 fiind un jurnal regional are multe emisiuni interesante) ci faptul ca se creeaza un precednt in desfiintarea unor posturi TV si de aici pana la desfiintarea prin aceeasi metoda a posturilor incomode puterii nu mai e decat un pas f mic.

A doua cere posturilor de radio sa transmita obligatoriu 40% din timp muzica romaneasca. Nu stiu daca in lege se precizeaza si ce anume fel de muzica sa se transmita, semnificativ este faptul ca la aceasta stire a comentat cu satisfactie "Manelistu" ceva de genul "f bine, sa se dea mai multe manele ca ne place".

Sa ma scuze doamna si domnii parlamentari, dar ceva atat de idiot n-am mai citit de la "Tezele din Iulie" ale raposatului impuscat secretate de mintea lui creata (o fi "despre morti numai de bine", dar in cazul de fata nu se poate) dupa vizita in China in anul 1971, teze prin care practic se interzicea oamenilor de cultura sa permita "decadentei apusene" sa se manifeste in tara noastra. Pt cei care nu stiu despre ce este vorba scria in acele teze ca TVR-ul (singura televiziune existenta in tara), posturile de radio, revistele literare, scriitorii, teatrele, ce mai, tot ce tine de cultura sunt obligate sa transmita numai creatii romanesti sau din tarile socialiste.

De aici pana la interzicerea posturilor de radio incomode puterii (n-are importanta ca semnatarii propunerii de lege provin atat din PDL, cat si din opozitie) sub pretextul ca nu transmit suficienta muzica romaneasca nu mai e decat un pas.

Si se mai mira unii ca se striga azi in strada, la fel ca in decembrie 89, "libertate".

Niciun comentariu: