Motivul pt care m-am decis sa scriu despre acest filmulet si sa pun mai jos eticheta Politica internationala e ca il vad ca premonitoriu. Sigur, atat romanul si filmul Jaws cat si documentarul Orca vs Shark nu prezinta nici o noutate, ele fiind create cu ceva ani in urma. Dar una din Breaking Alerts primite de la NYTimes despre atacul nord coreean asupra unei insule aflata in disputa intre Nord si Sud, atac soldat cu doi soldati morti si mai multi civili raniti, precum si raspunsul sud-coreean la acest atac m-a dus cu gandul la inclestarea acestor doi mari pradatori oceanici.
miercuri, 24 noiembrie 2010
Orca vs Jaws
Zilele trecute, plimbandu-ma pe canalele tv am nimerit peste acest filmulet care arata o inclestare dramatica intre doi pradatori de temut ai oceanelor, balena ucigasa, orca, si marele rechin alb, eroul unui roman de succes (care mi-a stricat un concediu pt ca pe plaja se vindeau intr-o veselie rechini de cauciuc iar eu imi aminteam intr-una scenele de cosmar ale atacurilor marelui rechin alb asupra oamenilor descrise atat de plastic in roman) Jaws de Peter Benchley si al unei ecranizari si mai de succes a lui Steven Spielberg.
Pt ca cine isi inchipuie ca a fost vorba doar de o ciorovaiala fraterna se inseala. In spatele celor doi combatanti stau de paza puteri internationale care, din fericire pt noi, pana acum doar si-au flexat muschii, toate aceste puteri avand armament nuclear, si se presupune ca si Coreea de Nord ar detine asemenea arme. Doamne fereste sa nu fie acest incident inceputul razboiului prevestit de Vanga si alti prooroci moderni, pt ca nu trebuie neglijate nici alte vietuitoare care in film se reped sa se infrupte din cadavrul Marelui Alb, din care Orca invingatoare a ales sa consume doar ficatul. Or fi fost de talie mica pasarile vorace, dar mie mi s-a parut semnificativ ca erau un card, si stim ca multe tari mai mici sau medii s-au tot razboit de la declararea pacii dupa al doilea razboi mondial. Atat de sfasiata a fost acesta pace de nenumaratele razboaie ce au urmat incat nu cred ca a fost zi pe planeta noastra in care armele sa taca.
Labels:
Politica internationala,
Recenzii Filme
Dupa tone de carti citite, mii de filme vazute, cateva limbi straine invatate mai mult sau mai putin bine cred ca a sosit timpul sa incerc sa arat ce a mai ramas din toate astea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu