luni, 25 ianuarie 2010

"Let's do it Romania!"

Chiar daca sloganul din titlu ar semana cu un indemn de pe stadioane sau cu un banner de folosit in campaniile prezidentiale textul de mai jos, care se pare ca tinde sa intre in folklorul emailistic precum scrisorile deschise, isi justifica eticheta de Ecologie pe care i-am aplicat-o. Imi doresc din toata inima ca aceasta initiativa sa aiba un mare succes si ii multumesc prietenei mele care mi-a trimis emailul.

Atasez in continuare 2 link-uri legate de miscarea "Let's do it Romania!", campanie de curatare a deseurilor din natura Romaniei, care va avea loc intr-o zi , candva in intervalul mai-septembrie 2010 (nu s-a stabilit inca data exacta).

Site-ul campaniei il gasiti aici, la fel si detalii cum va puteti implica, cum puteti promova campania si ce trebuie sa faceti.

http://www.letsdoitromania.ro/

Ideea a pornit de la modelul Estoniei, care a reusit sa adune 50.000 de voluntari care s-au mobilizat sa isi curete tara de gunoaie. (de retinut ca populatia Estoniei = 1.300.000 locuitori, deci aproximativ 4% din populatie a fost implicata). O prietena din Estonia care a participat la campanie mi-a spus ca a fost extraordinar, ca aproape toata populatia tarii a participat si spiritul actiunii a fost cel mai important. Din cate zice ea, atitudinea oamenilor fata de natura si de depozitarea deseurilor s-a schimbat radical. Gasiti aici detalii despre cum a decurs campania:

http://www.youtube.com/watch?v=A5GryIDl0qY

Este vorba de O SINGURA ZI care poate face o schimbare pe termen lung in constiinta populatiei din Romania. Sunt sigura ca vor fi multi sceptici la adresa sustenabilitatii si impactului pe termen lung al acestei miscari dar trebuie sa recunoastem ca undeva trebuie inceput.

Ca si voluntar cu experienta in diferite campanii, miscari si evenimente , cred ca oamenii vor fi receptivi si ca va fi o experienta unica din care vom invata multe.

Ar fi bine daca ati putea promova evenimentul mai departe, in mod repetat, pana la data realizarii lui (Messenger, Facebook, afise, orice) astfel incat, pana in vara sa ne adunam in numar cat mai mare :).

5 comentarii:

disa spunea...

subscriu la aceasta actiune.

Mirona spunea...

Eu am bannerul lor pe blog si vreau sa scriu cat mai curand o postare despre asta :) Ii urmaresc pe Twitter si stiu ca saptamana trecuta au fost la Tallin unde s-au intalnit cu reprezentatii altor tari si au putut discuta si invata din experienta celor care au mai facut asta :) In ziua Z sigur ies la adunat gunoaie si sper sa aduc cel putin 3 oameni cu mine :)

Viorica spunea...

Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine.

irina spunea...

Excelentă idee ! Trebuie susţinută şi de oameni în care românul mai are încredere, genul pe care nu-l suspectezi că urmăreşte nuş ce interese personale sau de imagine.
Avem resurse neînchipuite, dar, Dumnezeu ştie de ce nu mai suntem uniţi decât pentru foarte puţine cauze.

natural spunea...

Foarte misto ideea si eu te sustin. Asteptam sa vedem cum decurge situatia.