sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Campionatul European de Patinaj Artistic 2010 Dans Programul Liber

S-a terminat si cea mai apreciata proba de catre public, aceea de dans. Intr-adevar cred ca nimic nu se compara cu aceasta combinatie de costume, muzica buna interpretata minunat, balet, piruete si ridicari care de care mai spectaculoase.

Este greu sa te decizi sa faci un clasament, cam fiecare pereche isi pune sufletul, nu numai talentul si pregatirea pe gheata. Lucrul acesta s-a vazut mai ales la Federica Faiella, care plangea pe banca asteptand rezultatele de parca cine stie ce nenorocire i se intamplase, sau la fetzele fratilor Zaretzki care pareau ca au strans in ei toata suferinta poporului evreu din timpul Holocaustului.

Deci pt ca cele mai multe perechi au avut ridicari f interesante, o sa amintesc aici pe cele doua patinatoare care si-au ridicat si purtat partenerii pe genunchi: Sinead Kerr si Federica Faiella, dar cred ca fiecare pereche a avut ridicari si piruete reusite. Diferenta a fost facuta de sincronizarile la tweezuri, de acuratetea muchiilor (Florin Gafencu stie mai bine ca inseamna asta, el ne-a explicat ca unii patinatori "taie" gheata in timp ce aceia mai buni par ca zboara pe ea, atat de usor o ating), de dificultatea ridicarilor si a
piruetelor, de interpretarea muzicii si de fluenta programului.

Prima pereche vazuta ,ucrainienii ,Alla BEKNAZAROVA / Vladimir ZUEV a avut o figura in care au patinat atat de aplecati pe gheata incat pareau ca sunt aproape paraleli cu ea, nu stiu cum au reusit sa-si mentina echilibrul. Perechea canadiana Shae Lean Burne/Victor Kratz, cei care au inventat figura, nu patina atat de aplecata.

Rusoaica din perechea Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV a avut o rochita neagra cu paiete albe si colanti negri, el a avut o bluza gri in degrade si pantaloni negri. Au aratat ca vin de la scoala rusa de balet, au avut un program frumos, cu muzica de exceptie,"Adagio" interpretat de cei patru tenori din Il Divo..

Nu mi-a placut deloc perechea care a reprezentat Ungaria, Nora HOFFMANN / Maxim ZAVOZIN , mi s-a parut ca ea se potrivea mai mult cu partenerul anterior, mi s-au parut cam greoi, desi programul a fost destul de dinamic, iar la final pareau ca se inteleg bine ca si cuplu. Locul intermediar 2.

Mi-a placut f mult programul francezilor Pernelle CARRON / Lloyd JONES insa, tocmai cand eram mai entuziasmata Lloyd
a cazut. Pacat! Era asa de frumos programul, interpretarea ariei Adagio a celor patru tenori din Divo ilustra minunat muzica. Parul lor vopsit blond se asorta costumelor romantice, alb si negru.

Fratii Sinead KERR / John KERR se pare ca au fost cei mai iubiti dansatori, inca de la intrarea pe gheata au fost intampinati cu ovatii. Ea a purtat o rochie alba cu spate gol, el tricou negru si pantaloni gri. Dinamismul si dificultatea programului lor poarta marca Platov, care le-a si strans tovaraseste mainile (EP e ofiter de meserie) dupa afisarea notelor, care ii situau in clasamentul intermediar pe locul 1.

Italienii Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE au avut un program diferit ca atmosfera de cel scurt. Ea era imbracata in negru, el in alb, negru si argintiu. Programul a fost f dramatic, dar dansat in viteza. am remarcat la mantinela acelasi antrenor ca la pC/J, Ana a vorbit pe banca in franceza. Locul intermediar 2.

Si fratii Alexandra ZARETSKY / Roman ZARETSKY au ales un program mai dramatic, Lista lui Shindler (pt ca a povestit filmul cu alta ocazie AA ne-a scutit de data asta, incat ne-am putut concentra asupra dansului). Ca sa sublinieze si mai mult tragismul mesajului nu numai ca s-au imbracat in negru, dar ea s-a tuns f scurt si cred ca si-a vopsit parul in negru inchis. Arbitrii au apreciat si tehnicalor, nu numai partea artistica. Locul intermediar 3.

O interesanta poza de inceput au avut ucrainienii Anna ZADOROZHNIUK / Sergei VERBILLO..Mi s-a parut in timpul dansului ca s-au imbracat amandoi cu rochite identice (nu erau chiar identice) cu un fel de franjuri pe poale, el avand in plus pantaloni negri. Locul intermediar 4

Imi pare rau ca nu am notat locul intermediar la toate perechile, incat sa pot face un fel de clasament, pt ca AA a dat f repede legatura in studio pt stiri, inainte de a vedea clasamentul. Se pare ca a luat echipa tehnica de la TVR2 prin surprindere, pt ca a durat un timp pana sa dea stirile dar noi am ramas cam in aer. Poate fusese totusi presata de faptul ca se depasise timpul de emisie.

Mie perechea Oksana DOMNINA / Maxim SHABALIN, f apreciata de arbitri, nu mi-a facut o impresie deosebita. Imi place cand se foloseste o singura bucata muzicala, cand programul e unitar si spune intr-adevar o poveste, nu a fost cazul lor . Dar am vazut pe vremuri ca si Natalia Bestemianova/ Andrei Bukin au castigat o medalie olimpica pe un mozaic de stiluri interpretative, asa ca acum nu m-am mai mirat ca OD/MS au iesit campioni.

Francezii Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT au aratat ca provin dintr-o scoala buna de dansatori pe gheata Ea a avut o rochie albastra in degrade, el camasa gri argintie, pantaloni negri. Programul lor mi s-a parut mai frumos decat al rusilor pana in momentul cand el s-a dezechilibrat la un tweezel, pacat! Totusi au ocupat locul 4 in final.

Federica FAIELLA / Massimo SCALI au interpretat muzica din filmul "Emigrantii", costumele lor fiind adecvate. El a purtat o
camasa cu bretele. N-am inteles de ce ea a dansat mare parte din program cu gura deschisa iar la sfarsit nu se putea opri din plans.Trebuie sa fi fost ceva personal legat de vreo poveste cu emigranti de a fost atat de tulburata.

Ultima pereche, Jana KHOKHLOVA / Sergei NOVITSKI a dansat pe "Pasarea de foc" de Stravinski si aavut costume atat de frumoase incat am facut ceva ce n-am mai incercat niciodata; am fotografiat de pe ecranul TV. Din pacate poza e de calitate proasta si nu arata frumusetea costumului de pasare Phoenix al ei si de
corb al lui. Mi-au placut f mult si cum au dansat si am fost la fel de dezamagita ca si ei cand am vazut ca notele ii situeaza pe locul 3 (totusi de pe acest loc veneau).

La ora la care public ISU a afisat deja rezultatele:

Pl Name Nation Points CD OD FD
1 Oksana DOMNINA / Maxim SHABALIN RUS 199.25 1 2 2
2 Federica FAIELLA / Massimo SCALI ITA 195.86 3 1 1
3 Jana KHOKHLOVA / Sergei NOVITSKI RUS 189.67 2 4 3
4 Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT FRA 188.51 5 3 4
5 Sinead KERR / John KERR GBR 184.05 4 5 5
6 Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE ITA 176.10 6 9 6
7 Alexandra ZARETSKY / Roman ZARETSKY ISR 174.91 7 6 9
8 Anna ZADOROZHNIUK / Sergei VERBILLO UKR 171.28 9 7 8
9 Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV RUS 171.26 8 8 7
10 Nora HOFFMANN / Maxim ZAVOZIN HUN 163.21 11 11 10
11 Alla BEKNAZAROVA / Vladimir ZUEV UKR 162.82 10 10 12
12 Pernelle CARRON / Lloyd JONES FRA 159.52 12 12 11
13 Caitlin MALLORY / Kristjan RAND EST 155.93 15 15 13
14 Zoe BLANC / Pierre-Loup BOUQUET FRA 147.56 17 13 14
15 Christina BEIER / William BEIER GER 147.36 13 14 16
16 Penny COOMES / Nicholas BUCKLAND GBR 145.91 16 16 15
Final Not Reached
17 Kira GEIL / Dmitri MATSJUK AUT 71.73 14 19
18 Kamila HAJKOVA / David VINCOUR CZE 71.21 18 17
19 Allison REED / Otar JAPARIDZE GEO 66.28 22 18
20 Nikola VISNOVA / Lukas CSOLLEY SVK 64.57 21 20
21 Katelyn GOOD / Nikolaj SORENSEN DEN 63.13 20 21
22 Federica TESTA / Christopher MIOR ITA 61.88 19 24
23 Nikki GEORGIADIS / Graham HOCKLEY GRE 59.98 24 23
24 Oksana KLIMOVA / Sasha PALOMÄKI FIN 59.85 25 22
25 Ramona ELSENER / Florian ROOST SUI 59.28 23 25
26 Lesia VALADZENKAVA / Vitali VAKUNOV BLR 50.11 26 26
Withdrawn
Virginiya HOPTMAN / Pavel FILCHENKOV (TBC) AZE

3 comentarii:

s_ spunea...

stie cineva cum se numeste melodia pe care si-au executat programul Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat? Multumesc!

Viorica spunea...

Bine ai venit,s_!
Daca ai fi vizitat frecvent blogul meu ai fi stiut ca eu colorez in portocaliu linkurile catre alte situri, de unde se pot, de cele mai multe ori, obtine mai multe informatii. Astfel un simplu click pe numele celor doi patinatori ti-ar fi spus nu numai ca au dansat pe Kika by Ezekiel si
Requiem for a Dream (soundtrack) by Clint Mansell , ci ai fi aflat mult mai multe alte lucruri despre cariera lor, pe care de obicei le citeste comentatoarea in timpul programului.

Viorica spunea...

Scuze, colorez in mov (flacara violeta e de vina :)))