marți, 13 octombrie 2009

The Wind of the palace= Furtuna la palat

Noul serial sud coreean care va fi transmis de TVR1 este regizat de acelasi Lee Byoung-hoon care a regizat si Giuvaerul Palatului.
Este tot un serial istoric, tratand tot dinastia Joseon, dar actiunea se petrece mai tarziu, in secolul 18. La MBC a avut 76 de episoade.

Din pacate eu am vazut doar vreo 5 minute din episodul 1 si n-am nici o dorinta sa aflu "ce se intampla" mai inainte de a urmari serialul. Assian media wiki.com are mai multe date (in engleza) dar n-am de gand sa le public si sa le traduc aici, am sa spun doar ca rezulta din cele citite ca e vorba tot de niste personaje reale, probabil condimentate cu o poveste de dragoste tipica pt orice telenovela care se respecta.

Am sa copiez doar distributia:

Cast
Starring
Seo-jin Lee - King Jeong Jo
Ji-min Han - Song-Yeon Seong
Supporting Cast
Sun-jae Lee
Jong-su Lee
Eun-hye Park - Queen Hyo-Eui
Yeo-jin Kim
Mi-li Kyeon
Hyeon-a Seong
Jae-yong Lee
Hyo-keun Jeong
Jang-Hun Lee
Hie-do Lee
Sang-ryeol Ji
Ip-sae Lee
Chang-hun Lee
Kyeong-hwan Jo
Jeong-woo Choi
Da-wit Lee
Yun-ah Seo
Sang-hun Maeng
So-yi Kim
Sang-jin Han
Chung-sik Shin
Kang-san
Seung-ah Lee
Seong-won Ji
Hae-woo Lee
Seung Kyu

Cineva a dat acolo si un link cu muzica.
Trailerul serialului poate fi vazut aici.
Nu numai regizorul e acelasi din Dae Jang Geum, ci si unii actori, de ex am recunoscut-o pe prietena doctorita a lui DJG.

80 de comentarii:

Anonim spunea...

multumesc celui ce inregistreaza serialele "furtuna la palat" si le transmite. Trece ziua mai repede cu gandul ca seara am sa vizionez acest superb serial.

Viorica spunea...

Unde? Ce? Cum?
Draga Anonim nesemnat (chiar daca se posteaza ca "Anonim" exista posibilitatea ca sub comentariu sa scri numele tau, ca o semnatura) poate revii sipui un link.Am pierdut primul episod si as vrea sa-l vad.

dany spunea...

hppt://video.searchromania.net/video_Pl7zYVYEbCg/furtuna_la_palat_-ep_1_part_1_7_ aici gasesti ep 1 din film.dany

Viorica spunea...

Multumesc mult. Vazusem in trailer o parte din scena presupusului atentat al printului Sado si, nevazand episodul 1, asteptam mereu sa vad despre ce este vorba. In linkul dat e preluata de pe Youtube postarea persoanei care se semneaza tititidulce. I se pot adresa multumiri printr-un comentariu la adresa http://www.youtube.com/user/tititidulce

Anonim spunea...

Telenovela? Povestea de dragoste de acolo este o drama nu e telenovela. Se pare ca ea a existat si in realitate dar cu siguranta ca in serial aceasta poveste poate parea putin exagerata. Dupa parerea mea este ok si destul de credibila. Se pare ca mama imparatului Jeong Jo, Lady Hye Kyeong, si-a scris memoriile in timpul vietii drept urmare exista dovezi credibile despre acea perioada. Daca dati o cautare pe net veti gasi mai multe informatii.
Am reusit sa termin de vazut toate cele 77 de episoade ale serialului Furtuna la palat (pe internet o sa-l gasiti sub denumirea YI SAN). Recomand serialul pentru cei/cele interesati/e de tactica militara, politica si economica. Sunt cateva episoade in care se discuta despre scrierile lui Sun Tzu. De urmarit personajul Hong Guk Young care dupa parerea mea face toata actiunea serialului. Excelent interpretat de actorul Han Sanj Jin si foarte bine nuantat de catre regizorul Lee Byung Hoon.
Yi San/Jeon Jo e foarte bine interpretat de Lee Seo Jin. Nu prea am ce sa-i reprosez. Pana acum recunosc ca am vizionat doar trei seriale in care a jucat : Damo, Lovers si Yi San. In Yi San joaca excelent. Este un actor care se adapteaza foarte bine la cerintele personajului pe care-l interpreteaza si cu siguranta la cerintele regizorilor.
Totusi toata seria are o problema. Dupa episodul cu numarul 62, 63 evenimentele sunt prezentate cam superficial si destul de rapid, prea rapid si cu prea putine detalii in comparatie cu toate cele 62 de episoade. Lucrul asta deranjeaza putin. Cu siguranta ca dupa ce o sa terminati de vizualizat toata seria o sa doriti sa aflati mai multe detalii despre evenimentele reale petrecute in acea perioada. Nu intru in amanunte pentru a nu dezvalui prea mult evenimentele prezentate in cadrul serialului.
Mi s-a parut interesant sa aflu ca serialul este scris de o femeie Kim Yi Young http://wiki.d-addicts.com/Kim_Yi_Young.
Si de asemenea foarte interesant mi s-a parut ca in anul 2010 va fi lansat serialul DONG YI ce va prezenta istoria imparatului Yeon Jo (bunicul lui Yi San) http://wiki.d-addicts.com/Dong_Yi. Serialul va avea regizoroul si scenarista serialului YI SAN. Se pare ca actorul care va interpreta personajul principal este actorul Ji Jin Hee ( cel care a interpretat personajul Min Jung Ho din Giuvaierul Palatului).

Eu vizualizez dramele coreene pe site-ul www.aznv.tv. Trebuie sa va inregistrati si sa va instalati programul winamp pentru vizualizarea serialelor. Este un site destul de bun. Spun ¨destul de bun¨ pentru ca s-ar putea sa fiti dezamajiti de calitatea nu foarte buna a imaginii. Toate serialele pe care le gasiti aici sunt subtitrate in limba engleza.

Comentariile mele cu privire la serial sunt subiective. Este foarte posibil ca dupa vizualizarea intregii serii sa aveti o parere diferita de a mea.

Vizionare placuta in continuare.

Andreea

Viorica spunea...

Draga Andreea
Iti multumesc pt aceasta recenzie atat de documentata. Intre timp am acordat acestui serial mai mult spatiu in blogul meu, se poate vedea astala eticheta Furtuna la palat.. Eu il urmaresc pe TVR1. Mise pare ffff bine realizat din mai multe puncte de vedere, nu numai scenariul sau jocul actorilor sunt exceptionale, ci si costumele, decorurile, unghiul de filmare, etc, care arata mana de maestru a acestui regizor. Fac destul de des comparatie cu Dae Jang Geum si vad ca, desi a folosit mare parte din echipa serialului DJG, in Yi San regizorul are alta abordare, in concordanta cu epoca descrisa. Mie mi s-aparut la inceput ca a insistat prea mult pe povestea de dragoste, dar ulterior am inceput sa admir mai ales lectiile de guvernare pe care le primim deodata cu vizionarea.
M-am inregistrat la AZNTV, am descarcat si Winampul, dar n-am reusit sa vad decat un episod din DJG. Dupa nenumarate incercari in care se afisa invariabil ca situl nu e disponibil am dezinstalat WA si am vazut ce ma interesa pe Youtube. Problema mea e ca am un calculator vechi, cu Wds 2000 si IE6,iar YT anunta mereu ca in curand va sista accesul IE6. Pt alte browsere nu am suport tehnic.

Anonim spunea...

Buna Viorica,

Imi pare rau ca nu merge varianta cu acel site. Trebuie sa recunosc ca seria Yi San am vizionat-o in marea ei majoritate datorita torrent-ilor. Adica mi-a luat ceva zile pana am reusit sa descarc episoadele in numar de vreo 40. Restul serialelor le-am vazut folosind acest site.
Mai exista variante de vizionare dar trebuie sa ai o conexiune foarte buna la internet. Variantele sunt urmatoarele:

http://www.dramastyle.com/view_theme-g-Yi_San_Episode_01-t-495-sq-29654.html

http://www.mysoju.com/yi-san/

Seara buna.

Andreea

Anonim spunea...

Buna tuturor ... daca nu va deranjez .. imi puteti spune si mie unde pot viziona toate serialele de la A la Z ... online/torrent, cu subtitrare in romana va rog

Viorica spunea...

Draga Andreea
Eram la tara cand am publicat comentariul tau si acolo conexiunea la internet este intr-adevar f proasta. Am lasat raspunsul pe mai tarziu si intre timp m-am luat cu altele si mi-am amintit mereu dupa ce inchideam calculatorul.
Iti multumesc pt linkurile date.
Eu urmaresc lent, batraneste, serialul pe TVR1.
Vreau sa stiu daca ai vazut filmul The King and the Clown. http://google-viorica.blogspot.com/2009/10/king-and-clown.html Mie mi s-a parut extraordinar si as fi curioasa sa stiu tu ce parere ai.

Viorica spunea...

Pt anonimul de la 22:10
Deranjezi din doua motive:
1. ca nu ti-ai spus numele
2.Ca n-ai avut bunul simt sa citesti comentariile anterioare unde ai fi gasit raspunsul.

Andreea Iordache spunea...

Buna Viorica,

Nu am vazut filmul The King and the Clown. Dar promit ca fac rost de el si-l vizionez. Dupa vizionare promit ca-ti trimit un comentariu. In ultima vreme am vizionat mai multe seriale coreene cu subiecte contemporane. Destul de bune serialele. Ultimul vizionat este LOVERS in care actorul principal este Lee Seo Jin (actorul principal care-l interpreteaza pe YI SAN). Foarte buna seria Lovers si merita vazuta mai ales ca nu sunt decat 20 de episoade si nu necesita foarte mult timp de vizionat.

O seara buna.

Andreea

Viorica spunea...

Buna Andreea
Multumesc pt recomandare. Poate am sa-l vad si eu. Deocamdata imi fac curat in inbox, am f mesaje necitite.

miki spunea...

Am vazut si eu aproape toate serialele in care a jucat Lee Seo Jin (cu exceptia "Damo") tot pe AZNTV. Problema cu site-ul asta e ca la mine nu a mers sa vad filmul cu Winamp, ci cu un alt player (VLC) care nu ruleaza decat pe calculatoare care au minim Core 2 Duo. Insa si pe dramastyle e ok, chiar daca e imaginea mai proasta.
Recomand si eu "Lovers" care mi-a placut destul de mult, cu exceptia eroinei principale (care dupa serial a devenit prietena actorului LSJ si care s-a despartit de ea anul trecut in octombrie dupa 0 relatie de 2 ani). Si zic ca nu mi-a placut, vazand-o si in "Lovers in Paris", pentru ca tipa mi se pare un pic nevrotica.
Oricum, serialele koreene merita vazute!

Viorica spunea...

Bine ai venit,Miki.
S-ar parea ca e musai sa vad si eu Lovers. Dar cred ca mai tarziu, acum am niste alte probleme de rezolvat.

Ioana (ioanaminescu@yahoo.com) spunea...

Buna dimineata, dragii mei.

Fiica mea urmareste acest film si este foarte incantata de el. Aveti idee unde as putea asculta coloana sonora a filmului? Sau imi poate spune cineva cum se numesc cantecele minunate din film? Multumesc cu anticipatie pentru raspuns.
Ioana (ioanaminescu@yahoo.com)

Viorica spunea...

Draga Ioana,bine ai venit aici.
Nu era nevoie sa-ti lasi adresa de email,era suficient sa ai curiozitatea sa citesti articolulmeu si ai fivazut ca acoloam dat un link la situl de unde se face trimiterea la muzica. E drept cae in engleza, dar cuvantul pt muzica in engleza e music, deci nu poate fi prea greu sa se descurce fiica ta. Scrie daca vrei sa-ti traduc ceva de acolo, o fac cu placere. In partea de jos a paginiie formularul unde-mi poti trimite emailuri.
Poate gasesti si altceva interesant aici si iti faci timp sa citesti.

Ioana Minescu spunea...

Draga mea Viorica,

Nerabdarea m-a facut sa nu zaresc din prima linkul tau. Dar citeva minute dupa ce am postat anuntul, am intrat pe link si am gasit minunatul cantec pe care il cautam pentru fiica mea.

Iti multumesc oricum pentru TOT, pentru link, pentru informatii si mai ales pentru amabilitate.

Cu prietenie,
Ioana

Viorica spunea...

Draga Ioana
Daca atunci cand am inceput blogul intentionam sa contina doar articole pt uzul meu propriu cu timpul mi-am dat seama ca e mai important sa incerc sa fiu de folos altora, cat imi sta in putinta.

sorina spunea...

buna viorica .as vrea sa te intreb de uunde pot sa descarc toate muzicile filmului pt ca am mai incercat si in alte locuri dar nu am reusit .te roog ajutama

Viorica spunea...

Buna Sorina bine ai venit. Daca nu le poti descarca de aici http://www.4shared.com/file/85177005/44e675e4/Yak_Sok_-_Jang_Yoon_Jung_-_.html

(e linkul din articolul meu, sper ca l-ai citit)
nu am alta idee.
Dar daca ai rabdare sa citesti comentariile Ioanei Minescu cred ca o sa gasesti raspunsul.
Eu nu ma pricep la descarcat muzica, stiu doar cum sa pun pe blog videoclipurile care imi plac f mult. Muzica din acest film imi place, dar nu intr-atat incat sa-mi incarc blogul cu ea.

sorina spunea...

multumesc nu prea am avut timp sa mai intru dar intre timp am gasit un site de unde am descarcat muzica. siteul este:http://www.d-addicts.com/forum/torrents.php?type=info_hash&search=82b405798613cf9c4ca4b020b10e931b6544f0c6

sorina spunea...

nu pre am mai avut timp sa mai intru pe net dar intre timp am descarcat de pe site-ul de mai joc http://www.d-addicts.com/forum/torrents.php?type=info_hash&search=82b405798613cf9c4ca4b020b10e931b6544f0c6
multumesc oricum ma bucur ca va place si dv acest film

Viorica spunea...

Iar eu ma bucur ca ti s-a indeplinit dorinta. Am scris mai multe comentarii despre film. Ultimele episoade transmise de TVR1 au fost de infarct.

sorina spunea...

pacat de film pentru ca sfarsitul este trist nu prea imi plac finalurile triste
dar totusi abia astept sa vad episodul de azi

Viorica spunea...

@Sorina
Cand vorbesti de film te referi la serial?
Cred si eu ca are un final trist, nu-i asa ca mor toti?
De fapt au murit toti acum vreo 200 de ani, daca nu si mai mult :)))
Sa stii ca special n-am scris mai mult aici despre serial pt ca nu-mi place sa stiu dinainte "ce se intampla", chiar daca e un serial istoric. Imi place sa aflu totul treptat, mi se pare ca are mai mult farmec asa.
Am vazut mai de mult o comedie italiana fermecatoare, as fi ras din toata inima pt ca erau multe situatii amuzante dar o matusa mi-a stricat toata bucuria vizionarii spunandu-mi ca eroina moare la sfarsit. Tot timpul filmului am asteptat cu inima stransa sa vad CUM moare.

Anonim spunea...

aici puteti vedea episoadele pe care nu le-ati putut urmari:
http://www.youtube.com/profile?user=tititidulce#p/u/0/zIo32OOxELQ

Viorica spunea...

Multumesc pt vizita, pt bunavointa si pt informatie. Data viitoare te semnezi,da? Doar nu ai nici un motiv sapastrezi anonimatul.
Am dat si eu un link catre situl respectiv,e drept ca spunand ca se pot adresa multumiri.

sorina spunea...

asa este .eu am aflat fara sa vreau de la o prietena .mi-a parut si mie rau ca am aflat deja sfrsitul.

sorina spunea...

oare de ce nu mai este si astazi acest serial? asteptam cu nerabdare dupa un obositor week-end!

Viorica spunea...

Ei,Sorina, unii, printre care si o familie vecina cu mine, isi plang copiii morti la revolutie. Sa lasam si noiolacrima sa ne curga pe obraji pt ceicare nu mai sunt pt ca noi acum sa avem parte de libertate...
Asta a incercat sa faca Parlamentul si TVR1, cand au transmis sedinta inchinata acestei triste comemorari in locul serialului.
Eu am pierdut ultimele doua episoade si n-am reusit sa le vad nicaieri. Am downloadat Winamp ca sa le pot vedea pe AznTv dar ceva nu s-a instalat cum trebuie si am avut sunet, dar nu si imagine. Pana la urma iar l-am dezinstalat. E de mirare ca imi mai functioneaza calculatorul (sa bat in lemn)in conditiile astea. Poate imi scri tu (in josul paginii e formularul prin care imi poti trimite email personal) ce s-a intamplat si cum a scapat Lee San si din aceasta incercare de asasinat.

Anonim spunea...

Instaleaza VLC Media player si va putea fi vizionat pe azn.tv

Viorica spunea...

Multumesc pt sfat. Imi poti da un link?

Unknown spunea...

Nu știți de ce nu mai pot fi vizionate pe internet episoadele care au fost deja prezentate la TVR1?
(Ultimul -la data de 25.12.2009- este
ep.43)

Anonim spunea...

http://vlc-media-player.en.softonic.com/download

pe asta l-am avut eu, din pacate se blocheaza din cand in cand

am instalat winamp si merge fara nicio problema

http://www.winamp.com/media-player/download/ro-ro

Succes!

Viorica spunea...

Ce sistem de operare ai? Eu am Ws.2000
Si cum te cheama?

Viorica spunea...

@ Gabriel
Amdat adresa lui Tititi dulce mai sus undeva.Intreaba acolo. Poate e plecat, poate nu mai are acces la casetele TVR-ului.

Anonim spunea...

Ws XP am. Vlad.

Viorica spunea...

Multumesc Vlad. Cred ca Ws2000 al meu e deja depasit, dar nu am posibiltati sa-mi cumpar calculator nou (asta e cadou)

Serbu Iulia Alexandra spunea...

Am muncit foarte mult sa fac acest design si este inspirat de furtuna la palat! As avea nevoie de voturile si de comentariile voastre! Imi place foarte mult serialul si deaceea m-am hotarat sa aplic aceasta tema. Aceasta este adresa. va rog foarte mult sa imi dati comentariusi vot! Va multumesc foarte mult! Sper ca deranjul sa nu fie prea mare!
http://designmylaptop.ro/inscrieri/1ee57f1f03798c7ffbdc8a3e8e24a4eb/

Viorica spunea...

Iulia, bine ai venit! Pt ca spui ca ai muncit f mult si ne-ai rugat atat de frumos mi-am facut al n-lea cont pe net si te-am votat. Sper sanufiu singura care face acest lucru din cei ce acceseaza aceasta pagina. Succes!
Poate imi spui cum decurge concursul in continuare.

Anonim spunea...

buna! as vrea si eu versurile de la YAK SOK- JANG YOON JUNG...daca se poate si traduse in romana. sau macar un site de unde le pot lua...
multumesc! ALEXANDRA

Viorica spunea...

Buna Alexandra,bine ai venit. Am considerat rugamintea taunfel de "tema pt acasa".Rezultatulil gasesti la http://google-viorica.blogspot.com/2010/01/lee-sanfurtuna-la-palat-yak-sok.html
Ce nota imi dai? :))

Anonim spunea...

Multumesc din suflet Viorica!
tot de la tine am aflat cum se numeste melodia pentru ca de la tine am descarcat-o :) !
din punctul meu de vedere, melodia asta e PERFECTA!
acum incerc sa invat s-o cant (in coreeana) la un spectacol...sunt curioasa cum o sa-mi iasa :))... pt ca il invat fara versuri, din auzite ;)).
inca o data MULTUMESC !

cu dragoste,
Alexandra.

Anonim spunea...

ah! am uitat sa-ti dau nota!
10 ;))

Viorica spunea...

Ma bucur ca ti-am fost de folos. Exista undeva si versurile in coreeana, daca stiamle scoteam si pe ele. Nu promit ca o s-ofac dar e posibil...

Viorica spunea...

Sorry, era alt cantec, din alt film

Claudia spunea...

La multi ani, tuturor!

Am si eu o intrebare. Am incercat sa vad Yi San, pe AZN TV (www.aznv.tv), insa, pentru a-mi crea un cont, mi se cere un "invitation code". Ma poate ajuta cineva in acest sens?

Cat despre vizionarea serialului pe www.dramastyle.com, se intampla ceva ciudat. Mai precis, daca dau clic pe episodul 57 sau pe orice alt episod, ruleaza, invariabil, episodul 8.

Multumiri anticipate si o zi frumoasa!

Viorica spunea...

Bine ai venit, Claudia.
Vad ca acest articol se transforma treptat intr-un fel de forum.
E ciudat ca mie aznv nu mi-a cerut nici un cod. Dar soarta e uneori ironica, am cont, dar nu-mi functioneaza Winamp, nu amimaginea=, doar sonorul.
Am promis altcuiva,intr-un comentariu la alt articol, ca o sa incerc sa ajut cu aznvul.
Am mai multe articole despre acest serial, e de ajuns sa apesi pe eticheta Furtuna la palat.

def.vlad spunea...

As vrea sa aflu daca pana la urma Song-Yeon va deveni concubina regala?

Viorica spunea...

Banuiesc ca nu esti acel Vlad de mai sus, asa ca iti spun bine ai venit pe forum, ca blog nu-i mai pot spune.
Raspunsul la intrebarea ta e:ce importanta are?Oricum Sorina ne-a spus ca se sfarseste trist.
Dupa cate am tras eu cu ochiul pe You Tube Song Yong devine concubina regelui. Cam in episodul 63, daca am inteles bine. Mie nu-mi place sa stiu dinainte ce se intampla, imi pierd interesul.
Il prefer pe Calin file din poveste al lui Eminescu care:
"Indeajuns e de hain/ Valul alb de peste toate/ Sa-l inlature putin.
Ai auzit? PUTIN.

Unknown spunea...

In sfarsit am facut si eu o descoperire , destul de pretioasa as zice ! :D Episoadele serialului pe un torrent cu subtitrare in ...romana (Yaaay ) si calitate foarte buna . Singurul dezavantaj este viteza destul de mica .
In rest sper ca v-am ajutat un pic .

Site-ul : http://www.asiatorrents.com
si dati la cautare YI SAN.

La multi ani si un an nou fericit !

Viorica spunea...

Catalin, bine ai venit.
Multumesc pt urari. Sper ca o sa ma mai vizitezi si cu alta ocazie.
Multumesc si pt ca nu ai tinut descoperirea doar pt tine.

Anonim spunea...

Versuri din cantecul "Promise" - Yi San Ost
약속 – 장윤정
约定 – 张润贞
Promise by Jang Yoon Jung
Promisiunea de Jang Yoon Jung

기억 하나요 가슴 아픈 사연을
你还记得吗 那心痛的往事
Do you still remember, those very painful matters
Nu vă mai aduceţi aminte, aceste probleme foarte dureroase

내님 오실 날을 저울질 하나요
数着我的郎君归来的日子
Counting the days that my loved one would return
Numărând zilele până când iubirea mea va reveni

한참 후에야 그 마음을 알았죠
默然才发现心中的惆怅
Silently only then do I discover my disconsolateness
În tăcere doar atunci îmi pot descoperi nefericirea mea

내가 아닌 곳에 머물러 있다는 걸
才明白您留在没有我的地方
Only then do I understood that you are staying at a place that does not include me
Numai atunci am putut înţelege că locuieşti într-un loc care nu mă include

내게 올 순 없나요 사랑할 순 없었나요
无法回到我身边了吗 无法再相爱了吗
Could you not return to my side? Could you not fall in love again?
Nu te poţi întoarce de partea mea? Ai putea să nu te îndrăgosteşti din nou?

그대 헤일 수 없는 맘 나 였던가요
对您无尽的思念就是我的心
My heart is one that keeps you endlessly in my thoughts
Inima mea este una care te ţine la nesfârşit în gândurile mele

잊지 말아요 가슴 아픈 사랑이
不要忘记 那心痛的爱情
Do not forget that painful love
Nu uita acea dragoste dureroasă

슬퍼하는 날엔 내가 서 있을께요
当你痛苦的时候我会守护在你身旁
When you suffer I will be by your side to protect you
Când suferi voi fi de partea ta pentru a te proteja

이대로 안되나요 돌아올 길 잊었나요
不能就这么停留吗 忘记回来的路了吗
Could we not stop here? Could we not forget the return path?
Nu s-a putut să ne oprim aici? Nu am putea uita calea de întoarcere?

그대 헤일 수 없는 맘 나 였던가요
对您无尽的思念就是我的心
My heart is one that keeps you endlessly in my thoughts
Inima mea este una care te ţine la nesfârşit în gândurile mele

잊지 말아요 가슴 아픈 사랑이
不要忘记 那心痛的爱情
Do not forget that painful love
Nu uita acea dragoste dureroasă

슬퍼하는 날엔 내가 서 있을께요
当你痛苦的时候我会守护在你身旁
When you suffer I will be by your side to protect you
Când suferi voi fi de partea ta pentru a te proteja

Anonim spunea...

Yak-sok by Jang Yoon Jung
Romanised by starone

Gi-eok ha-na-yo ga-seum a-peun sa-yeo-neul
Iti mai amintesti cand inima mea tanjea dupa ziua cand vei reveni la mine?
nae-nim o-sil na-reul jeo-ul-jil ha na yo
Mi-am dat seama prea tarziu de sentimentele tale pentru mine.
han-cham hu-e-ya geu ma-eu-meul a-rat-jjyo
Inima mea e atat de departe de tine
nae-ga a-nin go-se
Nu poti veni la mine
meo-mul-leo it-tta-neun-geol
Nu ma poti iubi, nu mie imi apartii…

nae-ge ol-sun eom-na-yo
Sa nu ma uiti!
sa-rang-hal sun eop-sseon-na-yo
Atunci cand iti va fi greu sa stii ca ma vei gasi aici asteptandu-te
geu-dae-he il-su eom-neun-mam
Nu poti veni la mine, nu ma poti iubi,
na yeot-tteon-ga-yo?
Oare nu mie imi apartii?


it-jji ma-ra-yo ga-seu-ma-peun sa-rang-i
Ar putea fi acum momentul? Ai putea sa nu te mai indragostesti niciodata?
seul-peo ha-neun na-ren
Inima ta e atat de departe de mine, nu ma poti iubi
nae-ga seo i-sseul-kke-yo
Nu pe mine ma cautai…


nae-ge-ol sun eom-na-yo sa-rang-hal sun eop-sseon-na-yo
geu-dae-he il-su eom-neun-mam na yeot-tteon-ga-yo
i-dae-ro-an doe-na-yo do-ra-ol-gil i-jeon-na-yo
geu-dae-he il-su eom-neun mam na yeot-tteon-ga-yo

it-jji ma-ra-yo ga-seu-ma peun sa-rang-i
seul-peo ha-neun na-ren nae-ga seo i-sseul-kke-yo

Anonim spunea...

salut!
din intamplare am gasit versurile melodiei "yak sok" in coreeana si ma gandeam sa nu pastrez doar pentru mine descoperirea asa ca vi le trimit si voua...dupa cum vedeti traducerea din coreeana in romana e diferita de cea din coreeana in engleza. chiar in episodul 51 am vazut traducerea aceasta , care mie mi se pare mult mai placuta. in fine, nu stiu eu coreeana, dar cred k daca am trece cantecul asta prin 10 limbi , n-ar mai corespunde traducerea. (telefonul fara fir ;)) )

cu dragoste, Dana

Anonim spunea...

era sa uit!
am gasit un site de unde puteti descarca tot albumul cu toate melodiile din film

http://www.mediafire.com/?y5xeyx4untr


Yi San Original Soundtrack

01. San
02. Moo Moo
03. Yak Sok - Jang Yoon Jung
04. Juk
05. Jub
06. Lamento
07. So Nyuh
08. Jan Na Bi
09. Joo
10. Yong
11. Myung
12. Mool Ba Ram
13. Song Yun
14. Moo Duk
15. Yak Sok (Inst.)
16. Hang Ah (Ending Title)
17. Soo



sper ca v-am fost de folos!
o zi buna!


Dana

Anonim spunea...

inca ceva ;))
imi cer scuze ca am lasat comentarii ca anonom, dar altfel nu mergea, imi dadea erori...:D

Viorica spunea...

Draga Dana
Bine ai venit!
Iti multumesc pt contributiile tale la imbogatirea zestrei fanilor acestui serial. Sper sa nu ma parasesti cand se termina serialul si sa citesti si celelalte cronici pe care le-am scris pe acest subiect (le gaseti facand click pe eticheta Furtuna la palat, de exemplu). Am dedicat si eu un articol cantecului Yak-soc unde am publicat varianta in engleza pe care am tradus-o in romana,intr-adevar varianta in romana postata de tine e mult mai frumoasa, cine stie coreeana si romana poate aprecia mai bine care e mai corecta.

Dana spunea...

cum era sa nu citesc? le-am citit de ceva vreme, dar nu puteam sa las comentarii. azi vad ca am reusit, problema era la computerul meu:D.
promit ca nu te parasesc pana la finalul serialului. cand spun "final" ma intristez:(
parca s-a terminat prea repede.

daca mai gasesc ceva interesant sigur o sa revin :).

cu dragoste,
Dana

Viorica spunea...

Imi pare bine ca ti s-a rezolvat problema si te mai astept. Sper ca o sa mai gasesti si alte lucruri interesante, doar blogul meu e un fel de supermarket al blogosferei romanesti :))
Poate o sa se mai difuzeze si alte seriale, la fel de frumoase.
Acum ma duc pe youtube, sa mai vad nitel patinaj artistic.
Iti plac ppsurile? Am postat cateva pe
http://www.slideshare.net/viorea4u
Albume cu poze gasesti pe
http://picasaweb.google.com/viorea4u/
Din pacate Bloggerul nu permite sa se puna linkuri accesate cu un singur click la comentarii.

Andreea spunea...

stie cineva amanunte despre noul serial coreean de la TVR 1?

Viorica spunea...

Stie subsemnata.
Am publicat intr-unul din articolele recente aparute cu eticheta Furtuna la Palat sau The Wind of the palace.
Intre timp am aflat cum pot pune link in comentariu (ms Diana) dar iti las placerea sa descoperi tu unde am scris.

Anonim spunea...

Buna Viorica , ma numesc raluca si vreau sa iti spun ca mi-a placut foarte mult blogul tau care asa cum ai spus s-a transformat deja intr-un forum. As avea o rugaminte la tine. Ai putea sa imi spui daca atunci cand ai vizionat Lovers pe azntv , ti-a facut si tie la fel? Adica se interupea vodeoul din 5 in 5 secunde. Nu mai stiu ce sa fac. calitatea imaginii e foarte buna, s-a copiat rapid dar se interupe foarte des si porneste iar dupa 4 secunde din nou. Problema e ca este foarte enervant.

Anonim spunea...

sa nu te superi ca am pus anonim , dar nu ma lasa sa-mi introduc contul de google, astaa fost singura posibilitate de a-ti scrie.

Viorica spunea...

Buna Raluca, bine ai venit printre comentatori.
Ti-am raspuns si prin email, dar acum vreau sa te intreb daca face asa numai la Lovers sau si la alte filme sau videoclipuri?
S-ar putea sa nu mai ai destul spatiu pe computer sau sa ai si alte aplicatii deschise care intervin in timpul rularii filmului (eu de ex am un pop pt emailuri care intra automat la un interval setat de mine si imi perturba videoclipurile), sau poate ai un spion sau alt programel rauvoitor. Da un scan cu antivirusul, poate asa se rezolva problema.
Nu e nimic daca "o dai anonima, dar te semnezi", citatul e din Caragiale, ca tot a fost aniversarea lui.
Imi scri daca s-a rezolvat, promiti?

anonim2 spunea...

Buna.am scris acest comentariu chiar dupa ce s-a terminat serialul yi san(furtuna la palat).M-am intristat foarte mult pt ca song-yeon sh imparatul au murit.da,este o drama,dar deobicei personajul principal nu moare.mi-as fi dorit sa aiba peste 100 de episoade.vreau sa te intreb daca ai vazut serialul secretele de la palat.incepe maine,joi la ora 18:25.este frumos?sh iarta-ma ca te intreb sh asta dar din c oras esti?voi intra cat mai curand ca sa-mi raspunzi la intrebari!

imi place foarte mult site-ul tau!

laura

Viorica spunea...

Laura, bine ai venit!
Scuza-ma ca te-am facut sa astepti, am avut treaba Incerc sa instalez Firefox Explorer, pt ca eu am IE6 si are f multe vulnerabilitati.
Am auzit ca si acest serial e f frumos (tot de la cineva care a comentat) Vezi ca am scris un articol despre istorie, dai click pe Viorica din titlul paginii si ai sa ajungi (si) la el.
Sunt din Bucuresti si, judecand dupa stilul mesajului tau, facem parte generatii diferite. O sa-ti dai seama de asta daca apesi pe vizualizati profilul meu complet, e chiar sub poza.

Anonim spunea...

Viorica iti scriu din nou ca sa iti spun ca intr-un fel am rezolvat problema.........si spun ca intr-un fel pentru ca in afara de primul serial am putut sa vizionez pana acum 10 episoade......evident cu opririrle de rigoare, cu cateva blocari.....dar a mers pana la urma, cred ca primul serial are o problema mareeeee. Oricum ms de raspuns pe blog.

PS: As vrea sa te ami intreb ceva, ai idee de unde pot sa iau melodiile din Lovers, le-am luat deja de la Yi San , dar le-as vrea si de la Lovers pentru ca fiolmul imi place tare mult.

Semnat :Raluca :D

Viorica spunea...

@Raluca
Imi pare bine ca s-a rezolvat problema, chiar si asa, cu sincope.
Probabil ca eu n-o sa am ocazia sa-l vad vreodata, dar nu e nici o problema, ma bucur ca tu ai aceasta posibilitate.
Spune-mi, cand scri primul serial te referi de fapt la primul episod din serialul Lovers?
Am "forat" pt tine pe youtube si am gasit mai multe filme cu mentiunea"Lovers"si cu imagini din serial dar, cum eu nu am vazut niciunepisod nu stiu daca nu cumva unele din ele nu sunt de fapt videoclipuri care folosesc numai imaginile, nu si cantece din serial.
A moment like this
http://www.youtube.com/watch?v=D-olo4frGqs
http://www.youtube.com/watch?v=axmvqrJpKPE
http://www.youtube.com/view_play_list?p=6D9B299025CD62B1&playnext=1&playnext_from=PL&v=D-olo4frGqs
Lee Seo Jin Serenading Kim Jung Eun "Confession"
http://www.youtube.com/watch?v=5ghAQ_cCYO8
GO hae ("Confession") Lyrics and Meaning
http://www.youtube.com/watch?v=1EcOSUGtni0
it's not goodbye
http://www.youtube.com/watch?v=0W3oah1NXqU
the last time i felt like this
http://www.youtube.com/watch?v=ZkaBaXT7B38
just fall in love again
http://www.youtube.com/watch?v=XG67jsewMY4
only you
http://www.youtube.com/watch?v=wop5_sD3xDE
yu nin
http://www.youtube.com/watch?v=9mtAlrOXC_A

Min Ah-Li spunea...

Bună ziua!Mă numesc Alexandra şi sunt foarte încântată de aceste postări dedicate unei drame coreene pe care am iubit-o extrem de mult!M-am grăbit să şterg blogul precedent şi am regretat acest lucru fiindcă,după aceea,am descoperit blogul dumneavoastră,motiv pentru care mi-am făcut altul.Îmi plac postările şi ideile dumneavoastră,din care pot să învăţ multe.Vă spun,cu sinceritate,mulţumesc!

P.S.:În caz că vă interesează,am câteva soundtrackuri Yi San postate pe blog.
P.S.:Vă mulţumesc din nou!

Viorica spunea...

Buna Min Ah-Li
Ma adresez asa cu urarea de bun venit pt ca nu stiu daca esti aceeasi Alexandra care a mai comentat.
Inca inainte de a posta acest comentariu am facut o vizita blogului tau. Am incercat sa-ti raspund dar nu stiu de ce Bloggerul n-a vrut sa ma ajute sa public.
Ieri am mers din nou la blogul tau dar mi s-a blocat calculatorul de data asta, asteptand raspuns de la Yuotube.
Multumesc pt invitatie si vorbele bune.

Min Ah-Li spunea...

Nu,am uitat să menţionez că sunt nou-venită pe blogul dumneavoastră.
Este posibil să nu se fi afişat pagina blogului meu fiindcă am postate multe melodii.Chiar şi mie mi s-a întâmplat acest lucru,deşi am Windows-ul instalat de puţină vreme.
Imediat ce o să înceapă vacanţa de Paşti,o să încep să mă delectez cu paginile acestui blog foarte,foarte,foarte interesant.La revedere!

Viorica spunea...

Intr-adevar, am observat si eu ca prea multe videoclipuri incetinesc pana la blocare incarcarea paginii. Cand incepe vacanta de primavara?

Min Ah-Li spunea...

Sincer,nu-mi place deloc cum pică vacanţa aceasta!Vacanţa de primăvară,care este de o săptămână,începe exact în lunea de după Duminica Paştelui.Mă agasează acest lucru.Asta este!Ce să facem dacă învăţământul s-a dus de râpă?

Viorica spunea...

Noi nu aveam nici Pasti, darmite vacanta...
Dar ce-i drept e drept, invatamantul era serios. Nu degeaba parintii se plangeau ca suntem supraincarcati. 6x6 ore pe saptamana la liceu, plus o dupa amiaza de politehnizare (ateliere de: crotorie, electrotehnica si conducerea automobilului).
Am in teles mai tarziu cat de bine ne-au prins toate astea.
Mai putin placut a fost la Maturitate (acum ii zice Bac) am dat 2examene scrise si 7 (sapte) orale.
Iar pt admiterea la facultate am dat scris si oral materia din tot liceul la chimie, fizica si matematica. Nici nu mi-a venit a crede ca am intrat din prima.

Min Ah-Li spunea...

Îmi cer scuze că am întârziat cu răspunsul,dar am fost foarte stresată de teste peste teste.Da,acum învăţământul este apă de ploaie.Era extrem de diferit pe vremea dumneavoastră.Poate mai dificil,dar măcar se prindea ceva de elevi,nu ca acum!Se observă că aţi fost o persoană inteligentă şi încă sunteţi.
Vroiam să vă întreb dacă v-aţi uitat la Secretele de la palat.Vai,ce interesant este acum!Şi asta datorită numai lui Bi-dam!Am aflat câte ceva despre el,dar este foarte trist.Şi apoi ar fi urât din partea mea să vă iau porţia de suspans!

Viorica spunea...

Foaie verde de dudau
O sa fie si mai bine!
Tu comentezi de pe Feed? Pt ca in stanga paginii de blog am etichete. Una din ele se cheama Secretele Palatului si in paranteza e nr 4. Atatea articole am scris. La Serial Sud Coreean in paranteza ai sa vezi 40.
Dar despre Secrete si Bidim fac schimb de impresii cu Alynna la http://google-viorica.blogspot.com/2010/02/lee-sanfurtuna-la-palat-istorie.html
Poti sa comentezi la ce articol vrei, cred ca stii asta. Eu te gasesc pt ca Google imi trimite comentariile in email, de aceea am si pus moderare. Mi-ar fi mai comod sa comentezi la un articol mai recent, pt ca eu incerc sa salvez offline tot ce scriu pe blog,inclusiv comentariile.

Viorica spunea...

"Se observă că aţi fost o persoană inteligentă şi încă sunteţi"

Bine spus "inca" :D :D
Mai ales cand doctorul ala neamt bate la usa. Trebuie sa frunzaresc Google pt orice afirmatie ca sa fiu sigura ca nu scriu prostii (mi s-a intamplat sa incurc pe Louis Bromfield cu Eric Maria Remarque, noroc ca am cititori vigilenti).
Rolul scolii nu e sa te indoape cu cunostinte (scuza cucufunia) ci sa te invete unde sa le cauti, asa am fost educati noi. Si pe vremea noastra nu exista Google!

Min Ah-Li spunea...

Desigur,o să încerc.Doar că m-am blocat,pur şi simplu,la această postare.

Viorica spunea...

Hai deblocheaza-te, te rog!