joi, 15 octombrie 2009

Ceasul rau, pisica neagra.


S-a batut multa moneda la talkshow-urile isterice pe faptul ca sedinta istorica a apartamentului de la parlament a fost fixata intr-o zi incarcata de semnificatii superstitioase.
Daca pt stim-noi-cine superstitia a avut sens, pt pisica din imagine, ramasa fara o labuta si supravietuind miraculos intr-o incinta, ca nu-i pot zice curte, plina de caini comunitari sigur intamplarea care i-a creat labi-capul (cum sa-i zic handi-cap, ca doar are labe, nu maini?) sigur a fost un ghinion.
Se pare ca la palatul unde canta cucuveaua si la cel asediat mai zilele trecute de zeci de mii de sindicalisti se spera ca ghinionul ce i-a pocnit intr-o zi de marti 13 e asemanator pisicii negre din imagine si ca locatarii acestor palate vor putea sa supravietuiasca miraculos asa schiopi cum par pana cand meciul de sah dintre ei si noua majoritate parlamentara se va incheia cu mat in favoarea lor.
Se bazeaza nu numai pe lehamitatea din ce ince mai mare a omului de rand fata de realizarili prezentate in diverse dari de seama, mai lungi sau mai scurte ci si pe bau-baul sistarii laptelui de imprumut de la vacile grase ale FMI si Bancii Mondiale, incat urnele de vot mai mult goale sa fie umplute cu ce trebuie la vremea sorocita.
Nu e asa de mult cand inca actualul premier ne asigura ca se vor plati salariile si pensiile. Unde au disparut subit banii? A, au ajuns deja in camara palatului cu cucuveaua? Sper sa nu fie adevarat. Poate de aia nu-l vor pe neamt, sa nu-i dibuiasca sub saltea.

Niciun comentariu: