duminică, 30 ianuarie 2011

Campionatul European de Patinaj Artistic 2011--Baieti--Programul liber

Nu stiu din ce motiv ISU a decis sa schimbe ordinea in care se tin finalele astfel incat fetele si baietii sa se intreaca in aceeasi zi. De obicei finala la baieti avea loc imediat dupa cea de la perechi. Este insa adevarat ca in aceasta proba orgoliile sunt mult mai mari si lupta pt medalii este mult mai plina de pasiune. In plus baietii fiind mai atletici decat fetele si sariturile lor sunt mai spectaculoase. Dar "pe stil vechi" se conta pe atractia exercitata de aspectul artistic, apropiat de balet, al probei de dans pt a umple patinoarele si de aceea concursul se incheia cu progrmul liber de la dans.

Aceasta schimbare in programarea probelor ar fi de inteles daca intr-adevar s-ar insista pe aspectul tehnic al probei, insa modul cum a decurs si acest concurs ma face sa cred ca tot aspectul artistic conteaza mai mult in ochii arbitrilor, altfel nu se poate explica de ce Kevin VAN DER PERREN, care a avut un program excelent, fara greseala (a avut o usoara ezitare la un moment dat, dar nu greseala) as putea spune chiar perfect si care a interpretat f bine muzica aleasa, "mai ciudata, dramatica si puternica" asa cum a caracterizat-o Yvonne Ghita, muzica din fimul Mumia, a ramas in afara podiumului iar Tomas VERNER, care a gresit la un triplu Axel si a avut si alte greseli a capatat medalia de bronz. Amandoi au facut o cvadrupla reusita. Dar TV si-a etalat din nou calitatile de showman si se pare ca asta  a atarnat cel mai greu in balanta. Totusi, desi a fost multumit de ce a realizat nu a reusit un timp sa realizeze ce i se intampla, ca e medalist, cred ca si el, ca si mine, se astepta ca KVDP sa castige medalia. 

Altfel in afara de Michal BREZINA, care a cazut de doua ori si parea ca face parte din alt film, asa de dezaagitor a fost programul lui (bineinteles ca nici el n-a fost multumit, nu sunt sigura ca atunci cand si-a prins fata in palme dupa ce a terminat programul nu a varsat si cateva lacrimi, oricum pe banca era devastat) toate programele vazute au fost f frumoase si destul de bine interpretate. Revazand notele din timpul concursului am observat ca inaintea programului lui Samuel Contesti Michal vorbea la telefonul mobil, cine stie ce veste o fi primit el de a fost asa de bulversat cand a intrat pe gheata. Primul pe care l-am vazut a fost suedezul ( si nu elvetian, cum a zis YG, confuzia e de inteles, prescurtarea in engleza a numelui celor doua tari Sue pt Suedia si Swe pt Elvetia putand duce la asemenea greseala ) Kristoffer BERNTSSON. Chiar daca si el a cazut la triplu Axel si s-a clasat abia pe locul 14 a avut o interpretare ca de show de gala, apropiindu-se la un moment dat de mantinela si punandu-si mainile pe ea ca si cum voia sa sara dincolo ca sa o cucereasca pe arbitra. Muzica aleasa, un potpuriu de Michael Jackson se preta la o asemenea interpretare.

Brian JOUBERT a meritat mult mai mult decat CK medalia de argint, a reusit sa se adune, a inceput in forta cu o cvadrupla si a continuat sa evolueze f bine atat din pdv tehnic, cat si artistic (a ales o muzica f interesanta, Simfonia a 9-a de Ludwig van Beethoven, pe care a interpretat-o magistral). L-am recunoscut pe cel care a fost de atatea ori campion. Am admirat la sfarsitul concursului fair-plyul deosebit de care a dat dovada atunci cand compatriotul si rivalul  sau, Florent AMODIO, aflat in culmea fericirii cand si-a dat seama ca s-a sfarsit totul cu victoria sa (binemeritata de altfel)  i-a sarit in brate si l-a strans din rasputeri iar BJ l-a pupat pe obraz. S-au bucurat amandoi de victoria obtinuta si nu mi s-a parut ca ar fi vreo urma de invidie din partea lui Brian pt reusita lui Florent. 

Dar inca nu am spus nimic de programul considerat de FG cel mai spectaculos, cel al lui Javier FERNANDEZ. Pacat ca baiatul asta nu a reusit sa se claseze mai aproape de podium incat sa-l vedem si la gala, felul in care a interpretat muzica din Piratii din Caraibe, in special in prima secventa de pasi, cand mima ca bea la greu si ca s-a imbatat ar fi facut deliciul spectatorilor de la orice spectacol pe gheata. Stiu ca multi baieti au calitati de showmeni (printre ei si TV) dar baiatul asta are ceva aparte care il face sa fie deosebit de simpatic. 

Pe campionul Germaniei, Peter LIEBERS nu-mi amintesc sa-l fi vazut pana acum, el a ales ca ilustrare muzicala filmul Sherlock Holmes, el s-a straduit sa faca un program bun dar mie mi s-a parut ca dupa partea I a cam stins motoarele. In timp ce se asteptau notele a avut loc intre YG si FG un schimb de replici care m-a amuzat:
YG: " vom sti cine va fi regele sau printul....." 
FG: "sa nu fie un  presedinte de culoare, ma rog, FA nu e chiar de culoare"

In schimb Alban PREAUBERT, al carui program a purtat marca Anick Dumont (bine ca s-a maritat si si-a schimbat numele acela imposibil) care a avut un program pe muzica clasica, de Shubert, a dat dovada de mai multa siguranta in partea II-a. El , ca si PL nu a incercat o cvadrupla. Dar f tanarul (17 ani) si ambitiosul Artur GACHINSKI a debutat cu o cvadrupla f frumoasa, dar a cazut la triplu Axel, si astfel sansa de a-l depasi pe KVDP s-a spulberat. Intre timp in culise Florent si Kevin se imbratisau, bucurosi. Bietul Kevin nu stia ce-l asteapta, cum o sa-i zboare pe sub nas medalia de care era atat de sigur chiar dupa evolutia celui care a intrat ultimul pe gheata. 
Am anticipat insa si nu am povestit inca nimic despre Samuel CONTESTI care si-a aratat din nou calitatile cunoscute de showman dar a aratat si ca parerea mea ca ar putea fi campion nu era intemeiata, el neincercand macar sa faca o dvadrupla care aduce f multe puncte si facand si ceva greseli, situandu-se numai pe locul 5. La sfarsitul programului lui iar m-a iritat YG care s-a repezit sa faca ea aprecieri despre valoarea programului, incat FG abia de avea timp sa mai deschida si el gura. Si-a cam luat-o in cap dumneaie ca e mare profesionista in materie de comentarii sportive. Interesanta a fost alegerea muzicii de catre SC, melodii din Anzi interpretate la naiul specific acestei zone.

Dupa SC a urmat cel ce avea sa cucereasca aurul, Florent AMODIO, care a avut un potpuriu de melodii terminate cu una de Michael Jackson interpretat asa de bine ca mi-a taiat rasuflarea. Dealtfel intreg programul lui a fost f dinamic, debordand de energie, a executat f bine si sariturile, desi nici el nu a avut o cvadrupla, insa partea lui tare au reprezentat-o secventele de pasi, exceptionale. A fost atat de energic in prima parte incat ma steptam sa-i iasa sufletul de oboseala in partea II-a insa nici gand, la sfarsitul programului parea tot atat de proaspat ca la inceputul lui. Cand s-au afisat notele nu avea astampar, a sarit in sus, a tipat, iar cand s-a terminat concursul (au urmat inca patru sportivi dupa el) era in culmea fericirii de bucurie si voia sa-i faca pe toti partasi la bucuria lui. 

Clasamentul final


FPl.NameNationPointsSPFS
1Florent AMODIO

FRA
226.8613
2Brian JOUBERT

FRA
223.0171
3Tomas VERNER

CZE
222.6052
4Kevin VAN DER PERREN

BEL
216.5945
5Artur GACHINSKI

RUS
216.0736
6Samuel CONTESTI

ITA
204.8869
7Konstantin MENSHOV

RUS
202.62144
8Michal BREZINA

CZE
201.39210
9Javier FERNANDEZ

ESP
199.65117
10Alban PREAUBERT

FRA
196.15108
11Peter LIEBERS

GER
189.00911
12Paolo BACCHINI

ITA
178.341213
13Adrian SCHULTHEISS

SWE
178.191512
14Kristoffer BERNTSSON

SWE
172.58821
15Anton KOVALEVSKI

UKR
169.331914
16Jorik HENDRICKX

BEL
168.391319
17Kim LUCINE

MON
167.972015
18Viktor PFEIFER

AUT
164.831720
19Javier RAYA

ESP
164.682117
20Denis WIECZOREK

GER
163.602216
21Zoltan KELEMEN

ROU
160.502318
22Laurent ALVAREZ

SUI
159.451623
23Maxim SHIPOV

ISR
158.281822
24Stephane WALKER

SUI
137.642424
25Maciej CIEPLUCHA

POL
FNR25
26Moris PFEIFHOFER

SUI
FNR26
27Ali DEMIRBOGA

TUR
FNR27
28Justus STRID

DEN
FNR28

6 comentarii:

Vania spunea...

ISU e semnătura mea, şi m-am mirat să aflu că-s implicat în patinaj...

Viorica spunea...

Daca eram mai mica si mai obraznica iti raspundeam ca nu numai un caine e scurt de coada (e o zicala de pe la noi, din Baragan, cand se mira unii de coincidente de nume).

Dar cum nu mai sunt de mult mica...

Ana spunea...

Mi-a placut foarte mult Amodio si sunt tare mandra ca l-am vazut anul trecut la Kings on Ice. Sper sa mai patineze pe meleagurile noastre :)

Viorica spunea...

Sa dea Domnul!

Jocuri cu masini spunea...

Buna ziua,detinem mai multe site-uri de divertisment si dorim sa va facem o propunere de colaborare . Va adaugam linkul pe site-ul jocuri-joculete.org page rank 3 ,500-700 vizitatori/zi ,iar pe blogul d-voastra va rugam sa adaugati linkul jocuri-masini.in cu titlul Jocuri cu masini . Asteptam raspunsul d-voastra . Va multumim !

Viorica spunea...

Analfabetilor! Nu stiti sa cititi? Credeti ca ma pus Avertismentul doar asa, de florile marului?