vineri, 28 ianuarie 2011

Campionatul European de Patinaj Artistic 2011--Perechi--Programul lung

Ei, au inceput finalele. Am tot spus ca au aparut tot felul de schimbari in concursul de anul acesta, una din ele e si ordinea finalelor. Pana acum dupa fianal la perechi urma finala la baieti, apoi cea de la dans si abia la urma cea de la fete. De data asta dupa perechi urmeaza finala la dans iar cele de la fete si baieti vor avea loc in aceeasi zi, sambata.

Pt ca e tarziu si nu mai am rabdare sa trec in revista  tot ce s-a intamplat la programul liber al perechilor am sa spun ca am avut de cateva ori mari emotii, ba chiar m-am speriat la un moment dat atunci cand perechea din Marea Britanie Stacey KEMP / David KING, care avusese un inceput de program bun dar incepuse sa de semne de oboseala spre sfarsitul programul, Stacey cazand la o aruncare, la ultima ridicare au cazut amandoi. Yvonne Ghita insista pe faptul ca el a tinut-o pana in ultimul moment, astfel incat ea nu a cazut f rau, e adevarat dar el a fost cel care s-a impiedecat si a cazut. Putea sa fie mai rau, se pare ca el a avut ceva la picior.

Emotii mi-au dat si germanii Maylin HAUSCH / Daniel WENDE, tot la o ridicare, cand el a scapat-o pe spate, din fericire ea a alunecat usor spre gheata si a aterizat in picioare, fara sa se intample nimic in afara de depunctarea pt ratare. O prestatie buna au avut toate perechile dinn Rusia, care s-au clasat in final pe locurile 2, 3, 4 fara sa se mai intercaleze italienii Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK intre ele, ca la programul scurt. 

O ratare stupida au avut germanii Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY, Aliona ratand o pirueta. Zoli al nostru a "reusit" si el sa rateze o pirueta, lucru care se intampla extrem de rar, uite ca se poate si la case mai mari. Numai punctajul mai mare obtinut la programul scurt a facut ca germanii sa castige medalia de aur desi au iesit pe locul doi la programul liber. Astfel dragii, preferatii mei, Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV au obtinut medalii de argint atat in finala cat si la medaliile "scurte", de dupa programul scurt.  
 
Am fost placut impresionata de ridicarile spectaculoase si dificile ale perechii ruse Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV  desi comentatorul Nicolae Bellu, care si el a arbitrat concursuri de patinaj, ca si Florin Gafencu, a strambat din nas pt ca e prea usoara Vera in comparatie cu Yuri. Dar el m-a facut sa inteleg de ce YK/AS nu au primit un punctaj mai mare, suficient ca sa ia aurul, ne-a explicat ca din pdv al arbitrului ea va obtine o deductie in punctaj pt ca "fura" la aterizarea la saritura side by side, neavand astfel o rotatie completa. 

Ce trebuie sa spun neaparat e ca patinoarul din Berna nu este incalzit, mi-am dat seama de asta cand am vazut ca patiantorii se incalzesc cu treningurile pe ei si ca spectatorii sunt infofoliti, unii chiar cu paturi. De regula patinatorii se plang ca nu respira prea bine din cauza ca e prea cald in patinoar, de data asta ma mir ca nu le-a curs nasul de ger, erau cica -10 grade in Berna, ba chiar in patinoar era mai frig decat afara. NB spunea ca la intrare ti se da o patura cand prezinti biletul. Tot el spunea ca a discutat cu cineva la o intalnire si ca el, NB zicea ca la Berna trebuie sa fie cam ca la Miercurea Ciuc, si i s-a raspuns "la Miercurea Ciuc e bine, asteapta sa intri in patinoarul din Berna". 

In conditiile astea ciudatele ratari devin mai de inteles (lasa ca la perechi oricum se rateaza la greu in general, in special la aruncari sau la sariturile side by side, nu mai vorbesc de dificultatea de sincronizare la piruete) pt ca e greu ca sportivii sa evolueze asa dezbracatei si sa mai si zambeasca artistic ca sa ia note mari la interpretare. Era clar ca e f frig si pt ca imediat ce terminau de executat programul si se duceau la banca de smile or cry isi puneau bluza de trening pe ei. 

Am avut ocazia si sa aud comenzile date in timpul piruetelor de catre unii din baieti, cum s-a intamplat la perechea rusa Katarina GERBOLDT / Alexander ENBERT sau la cea germana Maylin HAUSCH / Daniel WENDE,


PlNameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWYGER206.2012
2Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOVRUS203.6121
3Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOVRUS188.2433
4Katarina GERBOLDT / Alexander ENBERTRUS169.9554
5Stefania BERTON / Ondrej HOTAREKITA164.8345
6Maylin HAUSCH / Daniel WENDEGER149.9766
7Klara KADLECOVA / Petr BIDARCZE139.9487
8Stacey KEMP / David KINGGBR128.0479
9Adeline CANAC / Yannick BONHEURFRA125.3498
10Lubov BAKIROVA / Mikalai KAMIANCHUKBLR120.721010
11Katharina GIEROK / Florian JUSTGER118.061111
12Carolina GILLESPIE / Luca DEMATTEITA115.531212
13Natalja ZABIJAKO / Sergei KULBACHEST106.471413
14Sally HOOLIN / Jakub SAFRANEKGBR104.161314
15Stina MARTINI / Severin KIEFERAUT100.871515
Withdrawn

Danielle MONTALBANO / Evgeni KRASNOPOLSKIISR

Niciun comentariu: