duminică, 2 ianuarie 2011

Mary Stayed Out All Night --Finalul

A dat Dumnezeu si s-a sfarsit serialul acesta si s-au indurat de noi traducatorii sa ne lase sa intelegem despre ce e vorba. Dupa halul in care s-au tradus ultimele episoade cred ca si lor li s-a acrit de cat de dezamagitor a fost, ce risipa de talente si cate chestii ilogice au reusit scenaristele sa introduca in atat de putine episoade.

Daca la unele soap-opera americane, cum ar fi "Pasiuni", ma uitam din pur masochism, sa vad pana unde poate merge idiotenia realizatorilor (in "Pasiuni" au tinut-o pe Sheridan, una din protagoniste, vreo luna de zile ingropata de vie incat era gata-gata sa mor eu de plictiseala ca nu sunt in stare sa inventeze un mod de a o scoate de acolo, nu mai vorbesc de "Sunset Beach" in care Maria si Ben se tot invarteau unul pe langa altul fara sa fie in stare sa se zareasca macar) in acest serial am avut bucuria sa vad doi tipi frumusei si grozav de talentati (desi mult prea slabanogi, dupa parerea mea, lucru pe care-l voi dovedi cu o poza a lui Kim Jae Wook la bustul gol in care se poate canta precum la xilofon pe coastele lui) alergand dupa o uratenie de fata, dar talentata si ea cat incape.

Nu mai vorbesc de actiune, pt ca in multe din episoadele dinainte de a se schimba scenarista a lipsit cu desavarsire, ca sa devina absolut ridicola in ultimele episoade, in care s-a incercat o rapire transformata intr-un mare fas, cu un soi de urmarire ca in filme cu o masina a politiei aparuta exact la momentul cel mai potrivit, nu mai vorbesc despre marea scena a ratacirii in padure si a accidentului ce l-a bagat pe Jung In in coma mai ceva decat pe Serban Huidu, cat despre scena nuntii atat de dramatica a fost, helas, atat de previzibila (stiti ca am prevazut inca de la inceputul serialului ca cel ce va pierde competitia pt "cea mai frumoasa mireasa din lume', cum zicea maestrul de ceremonii, va fi Jung In) incat la un moment dat m-a pufnit si rasul. 

Noroc cu KJW care a mai salvat ceva din ultimele scene mutandu-se cu arme si bagaje in casa personajului interpretat de Jang Geun Suk (lui JGS ii sta tare bine ca fetita, dar parca arata si mai bine ca mascul) si reusind sa arate un pic din talentul sau. Mi-a placut in scena nuntii faptul ca KJW si-a aratat calitatile de model (dar nu si pe cele de cantaret) , pacat ca nu a avut acesta ocazie si JGS, care si el e model, pe langa actor si cantaret.

Am insa cateva nelamuriri majore in ce priveste moravurile coreene. Pe langa cantitatile impresionante de alcool pe care le-au tot ingurgitat atat fetele si baietii, incat au ajuns sa fie carati in spate cand unul cand altul dintre protagonisti (asta e valabil pt f multe seriale, chiar si istorice) ce nu inteleg este de ce de multe ori barbatii se baga in asternut nu numai cu hainele de strada, dar chiar cu incaltarile? De ce desi e frig de le ies aburi din gura umbla uneori asa de dezbracatei? 

Si daca tot s-a strofocat atat urata dar sufletista de Marry Christmas sa impleteasca manusi si pulovar pt Kang Moo Kyul de ce in  episoadele urmatoare el nu mai poarta aceste dovezi de iubire? Cum se face ca rockerul care reuseste cu greu sa cante la lansarea serialului din film pt ca e accidentat la mana aproape imediat executa o bucata muzicala turbata zdranganind de parca scena accidentului si a salvarii miraculoase a lui Mae Ri facea parte din alt film?

Dar sa ceri logica unui serial care a fost tot timpul certat cu rationalul e parca prea mult. Am reusit, inainte de Craciun, sa vad doua episoade din Coffee Prince, caruia Drama Beans i-a dat nota 10. Diferenta fata de MSOAN e ca de la cer la pamant. Nu pot decat sa-mi doresc ca data viitoare baietii astia atat de talentati si de frumosi vor avea mai mult noroc la scenariste. 














4 comentarii:

disa spunea...

Viorica, sa dea Domnul, ca in acest an, sa fii la fel de prezenta in spatiul virtual!
Multe binecuvantari, draga mea!

sara spunea...

Si mie mi-a placut cum a defilat in ziua nuntii...exact ca un fotomodel.
Pe total mi-a placut.Dar cel mai mult m-a impresionat faptul ca desi prietenii se aduna si servesc bauturi ...multe,nu se intampla nimic mai mult,adica la noi,odata ce se imbata tinerii...o iau si pe alte cai:vorbesc urat,se dau la fete...si altele.
Imi pare rau ca JI nu si-a gasit pe cineva...poate pe SJ sau vreo prietena de-a MR.

Belle de Jour spunea...

Sae Hae Bok Mani Paduseyo!
Adica
La Multi Ani! (in romanizarea limbii coreene)
Multumesc pentru primire si un an 2011 foarte bun
:)

Viorica spunea...

@ Disa
Multumesc pt binecuvantari. De mai bine de o saptamana sunt infirmiera cu program redus iar in curand voi fi avansata la program non-stop. Mamitza si-a fracturat soldul si a fost operata, de recuperare ma voi ocupa eu, pt ca sora mea, care avea deja mari probleme de sanatate a constatat ca mersul prin ger nu i-a facut deloc bine.
@ Sara
E mare diferenta de educatie intre asiatici si occidentali. Ei sunt mult mai stricti in ce priveste morala, cu alcoolul e de discutat. JI merita ceva mai bun decat SJ sau caraghioasele alea de prietene.
@ Belle
Ce frumoasa urare!
Sa dea Dumnezeu.
Primirea a fost asa cum o meritai...