luni, 13 septembrie 2010

Ce salata mi-am facut azi.

O sa povestesc mai tarziu despre Picnicul de la Marginea Drumului pe care ni l-a pregatit Lia ieri, azi am sa vaspun cat de mult imi plac mie salatele. Imi plac pt ca poti practic orice iti trazneste prin cap in castronul respectiv, iar daca sunt destul de voluminoase iti umplu stomacul fara sa te ingrasi. 


Nu prea e cazul salatei de azi pt ca am asezonat-o (dres-o, acum imi dau seama ca acest termen culinar romanesc seamana bine cu dress folosit de englezi atat pt rochie cat si pt asezonat) cu maioneza, dar ca sa dreg lucrurile maioneza am amestecat-o cu iaurt low-fat care, spre deosebire de cel din USA sau chiar de la noi, e f gustos.


Am cules (de pe jos) niste mere acre irlandeze din gradina (au inceput sa apara si la magazin, se pare ca abia acum incep sa se coaca, seamana ele intrucatva cu cele padurete dar mai mari insa au un gust deosebit de bun, marul din gradina face alt soi de mere, mai mari si mai acre) le-am spalat bine si pe unul din ele l-am taiat feliute subtiri avand grija sa-i curat si coaja care si ea strepezeste dintii, pe celelalte le-am lasat pt alta data. 


Mai aveam ramase de ieri niste felii de ciuperci fierte si piperate, le-am aruncat si pe ele in castron. Nu putea lipsi ceapa verde. Alor mei li s-a aplecat de la cata telina de petiol (de aia care se vinde si la noi, arata ca niste bete ceva mai fragede) asa ca atunci cand am avut proasta inspiratie sa cumpar o telina din asta mi s-a spus 's-o mananci' si de atunci pun mereu cate un bat in salate.


Am tot auzit de planta numita limba mielului din care cica se face o salata f gustoasa. La supermarket (Lidl) s-a important din Olanda (cu numele de lamb letuce), n-as putea zice ca sunt cazuta in limba dupa ea dar cu iaurt si maioneza merge. Am mai taiat feliute subtiri o bucatica de branza 'speciala pt salata', de fapt un fel de telemea, o bucatica mica-mica. sa o pot zgaria cu spor. 


Ei, si cu asta salata  a fost gata. A avut gust bun, contrar asteptarilor mele, nu mi s-au strepezit dintii nici un pic.

2 comentarii:

disa spunea...

sa-ti fie de bine, draga mea!

Viorica spunea...

Multumesc, poftim la masa!