luni, 20 septembrie 2010

Gandul zilei--Despre rugaciune

Suzeta are grija de dezvoltarea mea spirituala si imi trimite in fiecare zi cate un gand. Toate sunt interesante, dar cel care urmeaza are si o anecdota f instructiva, pt ca sunt destui care cred ca poti sa traiesti oricum, daca te rogi e suficient.

,,Anumite persoane au păstrat din copilărie obiceiul de a se ruga înainte de culcare. Ele trăiesc oricum în timpul zilei şi apoi,la venirea serii, rostesc o mică rugăciune cerându-i iertare Domnului pentru greşelile făcute. Ei bine, este insuficient, şi acţionând astfel îl vor avea mereu cu ele pe diavol. Ca şi călugărul din anecdotă.

Trăia cândva într-o mănăstire un călugăr cumsecade care bea, bea: nivelul vinului din butoaie scădea zilnic văzând cu ochii. Puţin ruşinat, desigur, el îşi spunea în fiecare seară rugăciunea cerând iertare Domnului; după care, uşurat, adormea liniştit, iar a doua zi reîncepea. Şi a continuat aşa ani în şir...Or, într-o seară şi-a uitat rugăciunea. În timpul nopţii a simţit că cineva îl scutură spunând: "Hei, nu ţi-ai spus astă seară rugăciunea. Scoală-te şi grăbeşte-te să te rogi!" El s-a  sculat, s-a  frecat la ochii, şi ce a văzut? Pe diavol! Da, diavolul îl trezise, întrucât el îl determina în fiecare seară să se roage. De ce? Pentru a-l împiedica să se corecteze. Deoarece călugărul îşi făcea rugăciunile cerând iertare Cerului, el avea conştiinţa liniştită, iar a doua zi reîncepea să bea, spre marea satisfacţie a diavolului. Povestea spune că atunci când a înţeles aceasta, călugărul s-a speriat într-atât încât a renunţat pentru totdeauna la băutură."

Omraam Mikhaël Aďvanhov


Eh, daca si alti alcoolici s-ar ruga seara pt iertarea pacatelor, ar mai avea o speranta de indreptare. Iar ziaristii ar avea mai putine fapte diverse (de la ora 5) de relatat...

Niciun comentariu: