marți, 14 septembrie 2010

Jurnal de calatorie Irlanda 2010 Cork 6 septembrie 2010.

Asta-i situatia, numai ce am scris despre salata cea minunata de azi si vad in Jurnalul aflat in chip de document pe calculator ca am profitat din plin de existenta marului din curte.


Iar am avut program de bucatarit, am cules iar niste mere (de pe jos, de sub pomul din curte\) care de data asta n-au mai fost f acre, incat am pus mai putin zahar in supa, si am fiert o conopida de servit cu sos de rosii (din borcan) si parmezan sau cascaval. Am mai facut si o supa de legume avand ca baza apa in care s-au fiert ieri cartofii pt piureul servit langa ciupercile umplute (niste ciuperci cu palarie mai mare) f simplu cu piciorusele lor taiate marunt, amestecate cu parmezan ras si cascaval (Cedar) precum si branza Feta, ou, si asezonate cu piper si ornate cu felii proaspete de rosii si lasate la cuptor sa se topeasca branzeturile si sa se coaca ciupercile.

Apoi am plecat, destul de tarziu, cam la sapte seara, sa vad ce grafittiuri mai sunt in parcarea de pe White Street. Vremea era in continuare inchisa, ba a plouat ba a  stat toata ziua. Mi-am luat hanoracul si jacheta de fash cauciucat cu mine si am plecat pe jos spre centru (e destul de departe). Pe zidul scund care margineste parcarea era asezat un grup de fete si barbati care beau ceva, cred ca bere. Cand mi-au vazut camera au protestat dar le-am spus ca sunt interesata de grafitti, nu sunt deloc interesata de ei. 

Una din fete m-a intrebat cati ani am si cand i-am raspus ca sixty six s-a mirat ca sunt interesata de grafitti. Unul din barbati a zis ceva cu help si homeless, i-am replicat ca nici eu nu am bani (nu mi s-a parut prudent sa vada ca am bani la mine, fie si maruntis, locul pare a fi destul de rau famat, acum doi ani cred ca am vazut doi tipi care fumau hasish). In timp ce fotografiam s-a pornit ploaia. Intai a picurat putin, apoi a inceput sa ploua torential.
Daca va uitati cu atentie in stanga jos puteti vedea ca acest grafitti a fost facut anul acesta.




In partea de sus mai erau inca grafittiurile  pe care le stiam de acum doi ani, in rest totul era schimbat, dar se vede totusi mana de artisti profesionisti. Mi-a placut ca au respectat (cel putin pana acum) rugamintea celor de la asezamantul religios de an mai picta pe peretii lor.. Inainte de a intra in parcare am facut cateva poze bisericii Trinity, aflata f aproape de aceasta. Imi place nespus aspectul ei dantelat.





Regretam nespus ca nu mi-am luat mantaua mea galbena lunga de ploaie, sau macar umbrela, asa partial stricata cum e ea, macar ca nu stiu cat m-ar fi aparat de ploaie, dar macar nu mi-ar mai fi curs siroaie pe fata si nu mi s-ar fi udat (iar) asa de rau pantalonii. M-am dus la Tesco sa caut o umbrela, nici vorba sa gasesc. Am mai cumparat ceva legume si fructe si am ajuns acasa uda fleashca. Noroc ca dadusera ai mei drumul la caldura.
Departe in zare se vad turnurile Catedralei Finbarr.


Pe drumul de intoarcere am pozat spatele Catedralei Finbarr.


Niciun comentariu: