duminică, 16 noiembrie 2008

Albume cu poze facute pe 16,17, 19 si 22 septambrie 2008

Am reusit sa public si alte albume de fotografii din Cork. Primul publicat contine pozele facute pe 16 septembrie 2008, cand am hotarat sa refac folderul cu poze de pe 7 septembrie, care, am descoperit cu mare durere, era gol atat in "originale" cat si in "back up".

Am luat deci harta, mi-am amintit ca gasisem un traseu spre centru mai scurt decat traseul autobuzului si am pornit la drum. Toate bune si frumoase numai ca am gresit drumul si am colindat, fara parere de rau,pe strazi pe care nu mai umblasem, chiar daca am coborat la un moment dat pe o scara plina de gunoaie, aflata langa o casa care era mai mult de jumatate nelocuita, parand semiparasita. Am facut click pe camera foto si au rezultat 169 de poze care pot fi vazute la aceasta adresa.

In drum am trecut pe langa un liceu, nu stiu daca de baieti sau de fete, am reusit sa pozez si niste elevi in uniforma, am coborat pe strada principala din Shendon spre cheiul raului Lee, North Chanel, am trecut prin fata unei biserici trecuta in toate ghidurile turistice (initial am crezut ca Dominican Priory, aflata in spatele bisericii, e acel obiectiv turistic, si ma intrebam cum se cheama frumoasa biserica ce are fatada in stil de templu grec, cu o mare statuie a fecioarei in varf dar fara cruce, ulterior mi-am dat seama ca e St Mary Church).

M-am invartit un timp prin centru si la intoarcere iar am gresit drumul si am ocolit pe langa beraria Heineken. Desi vanam, intre altele, grafitti, nu m-am mai urcat atunci pe scara care ducea spre niste grafitti. Totusi, m-am bucurat ca am reusit sa pozez cocosul de pe Gurranabraher Credit Union (o fi intrat in criza?, n-as crede) si biserica din apropiere. Pt ca n-am vazut nicaieri vreo placuta care sa spuna ce fel de biserica e (banuiesc ca e catolica, dar am vazut multe biserici: dominicana, franciscana, baptista, presbiteriana, etc, fiecare din ele avand tablita pe care scria numele, doar asta nu) si carui sfant e inchinata am aflat numai, de la un om care a iesit pe usa din dos a bisericii, ca se numeste, ca si cartierul, Gurranabraher.

Mi-a placut si o casa care avea ca decoratii niste mozaicuri, era undeva prin Gurranabraher, parca. Ca sa nu ajung acasa cu mana goala am mers si la Lidl pt cumparaturi (am intrebat pe cineva cum ajung mai repede acolo) si pe drum am pozat ceva ce numai pe acea strada care trece pe langa complexul unde am locuit am vazut: Trafic Calming, probabil ca, fiind mai la periferie, se faceau curse de masini si in felul acesta i-a potolit.

In ziua urmatoare am mers pe jos pana la biblioteca din Bishoptown, aflata langa Wilton Mall, destul de departe de casa. Am coborat pe langa City Gaol, am trecut pe podul cel tremurator (pod pietonal) Daly Bridge, pe langa stadion, am traversat Fitzgerald Park si UCC (Universitatea), am trecut pe langa Manastirea Imaculata Conceptiune si o veche si interesanta scoala numita Glasheen si am ajuns insfarsit la Biblioteca, langa care se afla si biserica St Joseph, dar pe care n-am mai pozat-o. Toate acestea si inca altele le puteti vedea aici.

Pe 19 Septembrie in Cork a avut loc o premiera: Cork Culture Night. Probabil a fost f interesanta. "Noaptea" culturala a inceput la 5, multe din locatii s-au inchis destul de devreme, pe la 9, dar unele au stat deschise ceva mai tarziu. Pt ca nepotica a avut ora de Tae Kwon Do de la 7, am mers toti dupa ce a terminat ea, de aceea am reusit sa vedem Lewis Glucksman Gallery, dupa ce am facut o scurta tura prin Universitate, a carei arhitectura neogotica mi-a placut f mult, Quadrangle fiind construit de englezi, cu ceva timp in urma, destul de mult, dar nu mai stiu cat, Fenton Gallery, (am facut niste poze acolo dar au fost atat de nereusite incat le-am sters) am reusit sa vad singura niste studiouri ale unor pictori tineri, n-am pozat nimic acolo, nu prea mi-a placut ce au creat ei, am mers prin centru la o pizza si am terminat la o expozitie cu tablouri pictate cu culori acrilice, mi-ar fi placut sa pot pastra pozele facute acolo dar nu mi-a placut de loc cum aratau si am renuntat si la ele. In schimb am vazut niste grafitti interesante langa beraria Beamish, pe care le-am pozat alta data, le voi pune intr-un alt album. Sper ca pozele nocturne or sa placa si altora. Albumul e aici.

Luni, pe 22 septembrie am facut o excursie pe traseul urmat in Culture Night. La lumina zilei am vazut mai multe locuri, intre altele si o manastire, Holly Trinity Church, s.a., care se gasesc la aceasta adresa. Am pozat atunci si grafittiurile de langa Beamish, dar pt ca am muncit destul in noaptea asta le voi prelucra si publica alta data, mai ales ca am fost de doua ori pe strada aceea si de fiecare data am gasit alte grafitti pe cea mai mare portiune din zid.

Niciun comentariu: