marți, 1 iulie 2008

Ozon

Nu este vorba despre fosta glorie a sportului rege autohton, pe numele lui Titi, ci despre O3, gazul despre care se spunea ca emana din padurile de conifere. "Aerul ozonat al padurilor de brazi", auzeam destul de des cand se spunea cat e de sanatos sa bantui padurile patriei, intr-o vreme cand ne separa cortina de fier de destinatiile de vacanta ale tineretului ramas (inca) in tara. Nu existau pe atunci nici turistii despre care vorbea Gorbaciov in 19 decembrie 1989 ca ar fi in numar atat de mare in Romania incat aceasta si-a inchis granitele pt a da posibilitatea studentilor sa mearga si ei la munte. Am auzit asta cu urechile mele la "Vremea", telejurnalul moscovit retransmis de bulgari direct in limba rusa. Exact atunci era Congresul PCUS sau sesiunea Dumei, (nu mai stiu exact pt ca , in conformitate cu articolele citate din "Cum te minte creierul", amintirile noastre se distorsioneaza pt ca acceptam chiar si o minciuna, daca e mai aproape de ce ni s-a mai spus, mai ales in mod repetat, dar sunt convinsa ca aceste amintiri pot fi probate cu casetele din Ostankino, daca nu se vor fi distrus cand Eltin a inscenat--dupa parerea mea---atacul asupra televiziunii ca sa aiba pretext sa atace Casa Alba din Moscova, sediul parlamentului cu care era in conflict, si ce tare semana cu "atacul " din 13 iunie de la noi, cand s-a intrerupt emisiunea, ca la indigo!) si un deputat din Moldova a intrebat ce se intampla in Romania. Atunci Gorbaciov a dat raspunsul de mai sus, spunand ca asa i s-a explicat si lui de catre autoritatile romane.
Paranteza: sa-i inchida cineva Magdei Ciumac gurita aia bogata, sau macar TVul nesimtit-ului/ei care a dat sonorul atat de tare incat aud, fara sa vreau desigur, fiecare cuvant rostit de madama cea isterica, avand TVul inchis. As inchide eu geamul dar pe caldura asta m-as sufoca de cald, ca nu ne-a crescut inca aer conditionat, care nici nu e prea sanatos, cum am aflat azi din blogul lui Dono. http://dono.ro/?p=283
Sa ma intorc la ozonul amintit mai sus. Mare mi-a fost uimirea cand am aflat ca numitul gaz de fapt e f toxic, indiferent de cantitate. Am cam aflat pe plamanii mei, ca rezulta intr-o eprubeta pe care trebuia s-o tin in mana, pt asa era "procesul tehnologic".
Si ce citeste azi Mircea Badea ? Ca Gabriela (scuzati cagofonia) Cristea vrea sa-si extraga niste sange (in fine, nu ea ci un "specialist") pe care sa-l ozonifice si apoi sa-l reintroduca in circuitul propriu sangvin, in scop de a slabi. Cica metoda e garantata.
Sunt de acord cu Mircea (mi se intampla rar) ca e o tampenie. In nenumaratele articole despre slabit si dietele aferente scrise de medici seriosi, nu ciubucari, revine mereu, ca un lait-motiv: "daca o metoda pare prea buna pt a fi adevarata, atunci asa e". Doamne, in ce secol(e) traim, cand in unele parti ale lumii mor copii de foame noi (et moi aussi) ne imbuibam pana crapa pielea pe noi si pe urma nu mai stim cum sa revenim la dimensiuni mai umane, ca nu s-a nascut nimeni de 90 de kile. Ma rog, la mine intervine, cred, si creierul care ma minte, pt ca ma culc pe urechea ca cele 2 scintigrame au aratat ca am o "tiroida mica si lenesa", cum s-a exprimat endocrinoloaga, care a continuat "linistindu-ma" cand i-am zis ca nu-i nici un bai, am sa mor fericita ca in Biblie, chiar daca "Predica depe munte" nu mi s-a adresat direct, "dar Dvs aveti o forma atipica, nu v-a fost afectat creierul". Si cand ma gandesc ce geniu as fi fost daca nu dadea nenorocirea asta peste mine (despre care cred ca e genetica, pt ca si tatitzul meu era un atipic din asta) ,:D,:D
In societatea noastra consumista (pt ca asta devenim treptat-treptat, tocmai cand resursele par a fi pe sfarsite, judecand dupa pretul petrolului, desi am si aici o teorie si anume ca sauditii il tot ridica pt a avea cu ce sa-si finanteze proiectele lor faraonice, pe care le-am "admirat" in cateva ppsuri, Chavez a pus botul ca sa ingenuncheze capitalismul american iar nigerienii cei smecheri se bucura ca au inca inca o ocazie de a-si exercita talentele de excroci) se fac bani din orice: din industria alimentara care momeste consumatorul cu tot felul de chestii ingrasatoare (cf lui Murphy cu cei trei i: imoral, ilegal, ingrasa, dar sunt buni) dar si din nenumaratele diete de slabit. Eu personal am slabit 15kg de frica sa nu mor dementa din cauza diabetului, cum am vazut eu un caz, intre timp mi-a mai trecut frica si am pus la loc vreo 5, iar reteta a fost de gen lowcarb (ca sa nu-mi mai creasca glicemia) da' low de tot, fara paine, paste, orez, cartofi sau morcovi. Dovada ca ma mai dedulcesc la cele amintite se gaseste la capitolul Retete.
Cea mai echilibrata dieta mi se pare cea a dr Andrew Weil, eram abonata la newsletterul lui de tip-uri, dar "bunul dr", cum era pupat de unii in partile dorsale, m-a scos de pe lista atunci cand a realizat ca n-o sa cumpar in veci vreuna din cartile lui si nici ca m-a mai pus la loc.

Niciun comentariu: