marți, 22 iunie 2010

Dureri de cap

De la o vreme o multime de lucruri imi merg pe dos. Stiu ca mare parte din populatie sustine acelasi lucru (inclusiv chiriasa ce a deschis un magazin la poarta mamei mele si intre timp a dat faliment, ca multe alte afaceri numite IMMuri).

Dar eu, orice ar zice contestarii astrologiei, sunt nascuta in zodia Berbecelui (Aries) si nu odata ma comport ca atare. Si asta s-a intamplat si in ultimele (multe) ore cand m-am incapatanat cu mult curaj sa incerc sa repar cu forte proprii o defectiune la Internet Explorer.

Am spus de multe ori ca am un computer vechi, care avea instalat Ws98 iar sotul meu a instalat peste el un Ws2ooo despre care aveam banuiala ca deja continea niste "insecte", ca sa nu zic virusuri, pt ca mereu incerca sa deschida niste situri despre care Firewallul zicea ca sunt riscante.

A mai instalat la cererea mea IE6 in locul lui IE5 existent (si bine a facut pt ca IE5 chiar nu mai functioneaza, am constatat asta acum) si Outlook Express. LA un moment dat scumpul meu sot s-a suparat rau pe mine si m-a lasat sa-mi sparg capul cum oi sti cu administrarea computerului, pt ca mereu maraiam ca nu am acces la administrator.

Ei, si m-am descurcat cat de cat, ba chiar am downloadat Firefox cand am aflat ca IE6 e cam ushuit de pe toate siturile. Totusi Ffx e prea sofisticat pt saracutul (in memorie virtuala) computer, se deschide si se inchide f greu, una-doua ii dispar imaginile si nu e deloc atat de comod (dar si nesigur) precum IE.

Numai ca acum mi s-a infundat. Imi aparea de la o vreme la unele bloguri "IE nu poate deschide situl", dar ignoram avertismentul si el saracul il deschidea pana la urma. Uneori mai aparea si "Microsoft Internet Explorer has encountered a problem amd needs to close. We are sorry for the inconvenience", dar eroarea disparea atunci cand reveneam la situl respectiv.

Toate astea pana ieri, cand blogul meu s-a deschis pana la un punct, dupa care, fatalitate, aparea anuntul:

Runtime eroor
R6025
pure virtual...

Chiar acum am testat ce se intampla si voi fi nevoita sa fac o pauza pt ca IE se va inchide curand.

S-a inchis doar cel cu blogul meu...

O sa va intrebati de ce nu renunt la nenorocita asta de vechitura de Explorer. F simplu, Firefox nu ma lasa sa modific blogrollul. Pur si simplu nu-l afiseaza. De fapt afiseaza f putine aplicatii atunci cand vreau sa modific aspectul blogului.

Bun, sa continui saga. Am copiat frumos ce nu functioneaza si am aflat ca e vorba de o intreaga biblioteca, pe nume mshtml.dll.

Ceva, o carticia din ea s-a udat, au ros-o soarecii, a papat-o vreun vierme, naiba stie, destul ca atunci cand am nevoie de ea ia-o de unde nu-i.

Ei, dar netul e plin de specialisti gata sa dea sfaturi. Unii au zis sa downloadez din nou IE6 si sa-l reinstalez. Zis si facut. Am dwnd, am salvat, am trecut pe administrator, am reinstalat, am restartat. Am deschis blogul, nimic.

Am dezinstalat IE6. am restartat, am ramas cu gioarsa de IE5, am incercat sa vad daca pot deschide blogul cu el. Shoc, si groaza, nu se mai deschidea conexiunea la net, cica nu mai aveam modem. Treci madam si reinstaleaza modemul (noroc ca stiu engleza si un pic mic de tot de IT), renunta la IE5 si reinstaleaza IE6 de pe unde l-ai salvat.

Am uitat sa spun ca, de teama ca pierd toate setarile si tot ce aveam in OE am copiat totul pe un disc exterior (stick) timp de o eternitate. Nu mi-a folosit la nimic pt ca Ws dupa restartare cu IE5 m-a intrebat daca vreau sa sterg si setarile si am protestat; NU, IN NICI UN CAZ. Poate era mai bine sa o fac, nu stiu.

Bun, am reinstalat IE6, am deschis blogul, aceeasi poveste. Am cautat alta solutie si am gasit biblioteca si am instalat-o (cu tot tacamul, log administrator, install, restart, etc). Nimic.

Acum am gasit alta varianta, cu alte sfaturi, dar deja nu mai sper nimic (update: nici asta n-a facut vreo branza). O sa folosesc nenorocirea de Ffx ca sa vad blogul si o sa raspund la comentarii cand va binevoi sa ma lase.

A. si pt ca una-doua Ws zice ca i-a scazut memoria virtuala am marit-o si acum am f putin loc pe calculator, incat trebuie sa trimit un SOS la toate persoanele binevoitoare care imi trimit ppsuri sa ma scoata un timp de pe lista lor, pana mai fac putin loc pe disc sau pana cand, Doamne fereste!, am batut si in lemn... nu, nu mai continui ca sa nu atrag necazul.

Of, si mai aveam atatea sa povestesc, ceva despre o metoda inedita de reciclare...Alta data, ca deja au inceput sa ciripeasca pasarelele, semn ca e trecut de 5 si eu n-am inchis un ochi toata noaptea!

Un comentariu:

diana spunea...

Cabinetul unui psihiatru.
Se deschide uşa şi intră un bărbat, în patru labe, cu ceva în gură. Psihiatrul:
-Vai! Cine a venit la noi? O pisicuţă?
Bărbatul se târaie până în colţul cabinetului. Doctorul îl urmăreşte.
- Un căţeluş?
Bărbatul trece cu mâna pe lângă perete şi se târâie în celălalt colţ.
Doctorul nu renunţă.
- Ah! Cred ca e un arici! Nu? O broască ţestoasă?
Bărbatul scoate un cablu din gură şi zice:
- Auziţi? Mă lăsaţi şi pe mine să vă trag internetul sau nu?!