joi, 24 iunie 2010

ALEGORIA BROSCUTELOR

Sunt f ocupata de la o vreme. Fac curatenie in emailuri cu attachmente. Una din manifestarile de prietenie de pe internet este cea descrisa in engleza prin cuvantul share, in romaneste suna oarecum pompos, a impartasi cu cineva. De aceea multa vreme am fost pt cei de pe lista mea de adrese de email o pacoste pt ca am simtit nevoia sa impartasesc cu ei bucuriile mele internautice sau doar computeristice, cum ar fi crearea de ppsuri (asta pana am descoperit un site unde le pot publica).

Bineinteles ca primitorii atentiilor mele au simtit nevoia sa ma recompenseze cu alte ppsuri, care li s-au parut lor ca merita vazute de cat mai multa lume. Asa se face ca acum am o colectie impresionanta de asemenea produse (nu le sterg, cum fac cei mai multi, pt ca din cand in cand le revad pe cele care mi-au placut cel mai mult sau folosesc muzica din ele ca ilustratie la propriile mele ppsuri).

Printre ppsurile primite se numara si unul f nostim, primt de la cineva (multumesc Rodica) care tine neaparat sa ma fericeasca cu tot felul de mesaje sau ppsuri in lant. Acesta insa merita sa ii public tot continutul textual, o sa vedeti de ce.


ALEGORIA BROSCUTELOR

A fost odata un grup de broscute care voiau sa se ia la întrecere.
Telul lor era sa ajunga în vârful unui turn foarte înalt.
Se adunasera deja multi spectatori, pentru a urmari cursa si a le încuraja pe broscute.
Cursa urma sa înceapa...Totusi...dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga în vârful turnului.
Tot ce se auzea erau exclamatii de genul: „Oh, ce obositor!!! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!“ sau: „Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea înalt!“
Broscutele începura sa abandoneze...Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...
Spectatorii continuau sa strige:„E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!“
Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... Doar una singura se catara consecvent mai departe... Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!
În final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura în vârful turnului!
Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi în vârf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!
Asa se afla ca...Broscuta învingatoare era SURDA !!!

Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi întotdeauna negativi si pesimisti...fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti în suflet!

Gândeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza în ceea ce faci!

DECI: FII MEREU OPTIMIST!

Si mai ales fii pur si simplu SURD când cineva îti spune ca nu-ti poti realiza visurile!

Trimite acest mesaj la 5 persoane care-ti sunt dragi. Le vei face si lor curaj!!!

Ei, asa-i ca merita sa public si fraza finala? Cel putin cinci persoane vor avea mai mult curaj de acum inainte. Sper.

Niciun comentariu: