vineri, 20 mai 2011

Leapsha cu poza 84


Daca ati sti de cate ori nu am regretat ca nu aveam aparat de fotografiat cand puneam cate un platou pe masa...pt ca inca dinainte de casatorie am facut o adevarata pasiune pt a prezenta cat mai estetic posibil felurile de mancare, incat la un moment dat sotul meu mi-a spus cu repros "parca ai manca cu ochii, nu cu gura"

In salata de mai sus (salata verde, castraveti, ceapa verde, usturoi verde, branza, masline, oua de prepelita, ulei de masline EV, otet de mere) am pus si cateva cubulete de fileu de hering marinat iar ouale de prepelita le-am taiat in doua ca sa se vada ca am reusit sa le fac asa cum ii plac mamitei, adica cleioase. Stiam cum sa procedez cu ouale de gaina, adica sa le pun in apa rece pe foc, sa astept sa dea un clocot si sa sting focul si sa acopar vasul cu un capac lasandu-le 4 minute pt oua moi, 7 minute pt oua cleioase si 10 minute pt oua tari, apoi sa arunc apa si sa torn apa rece.

Dar cele de prepelita de regula imi ieseau tari sau daca le voiam cleioase imi ieseau nefierte. Acum cred ca am prins shpilul, le pun pe foc direct din frigider in apa rece cu multa sare grunjoasa, le aduc la fierbere, le las fix un minut si imediat le pun in chiuveta unde las sa curga in oala respectiva (de fapt o olita, una de zi :)) jetul de apa rece de la robinet. Rezultatul se vede mai sus. 

Peste pesti (care au fost stropiti din belsug cu zeama de lamaie) am pus ulterior maioneza si am presarat niste capere (aduse din Irlanda, aici multe persoane nici nu stiu cum arata, n-am reusit sa le mai gasesc in magazine) spalate bine sa le mai iasa sarea si apoi i-am servit. Au fost fierti in apa cu legume multe: morcovi, ceapa, mazare verde, fasole verde, cubulete de guluii. Am mai fiert in aceeasi apa niste pestisori mici apoi in supa de legume obtinuta dupa ce am scos si pestii mici am adaugat o cutie de rosii taiate cubulete si un litru de bors, am dat aroma cu multe frunze de leustean. Pestii mici i-am servit separat asezonati cu otet de la muraturi, o sa incerc azi sa fac un mujdei de usturoi. Am servit borsul la urma, ca in Delta.

Niciun comentariu: