joi, 11 iunie 2009

Uraaa! Am scapat de Parlament!

Toate sondajele de opinie care se respecta spun ca institutia cu cel mai putin credit la populatie e Parlamentul. Desigur ca asta a avut in vedere guvernul atunci cand a dat mult discutata ordonanta nr 16, care la art 4 prevede ca guvernul poate sa modifice sau sa abroge orice lege, chiar daca aceasta nu a ajuns nici macar sa fie aplicata.

Problem solved! Nu conteaza ce legi destepte au prin sertarele lor parlamentarii, de acum incolo tatucul (Boc stieee!) isi aroga (vine de la aroganta) dreptul de a hotari cum se aplica sau se abroga orice lege, chiar si cele deja votate (aaa, a facut-o deja cu aia cu salariile? Nu-i de-ajuns!).

Culmea e ca cei scandalizati sunt taman aliatii marelui Boc (in frunte cu insusi Titu Corlateanu), care pretind ca nici n-au avut habar ca asemenea blestematie a fost trimisa deja spre aducerea la cunostinta a celor interesati, adica parlamentarii insisi. Iar reprezentantii celei mai iubite printese din tara (fosta independenta) sunt extrem de vehementi contra presei tip Baba-Cloanta, care indrazneste sa deschida ciocul, afisand (reprezentantii, nu presa) o vehementa, o agresivitate si o obraznicie ("ne credeti pe toti tampiti", a exclamat surazand Banicioiu-- care m-a enervat nu odata cu cele ce sustine-- la adresa PDlistului din platou, nu i-am retinut numele,parca Necula, dar nu conteaza,pt ca toti au acelasi tip de discurs) de care ii credeam capabili doar pe PSDisti.

Sa mai comentez cat de bine ii sta beizadelei in uniforma militara (portul uniformei militare de catre civili se sanctioneaza cu inchisoarea)? Sau "sa imi pun mintea cu cei doi Basesti, dintre care unul are mintea ceva mai odihnita", cum ne-a atentionat deja sa nu facem asta proaspata europarlamentara ? Avand mintea deja obosita de tupeul cucoanei de la BEC care "in timpul ei liber" a chefuit "succesurile" impreuna cu cei ce au contribuit din plin la alegerea europarlamentarei la restaurantul unde noi, bloggerii, n-am gasit loc (se pastrau scaunele calde pt fundurile mai mult sau mai putin prezidentiale) cu ocazia devirtualizarii, mai bine renunt.

Nu inainte de a aminti de tehnicalitatile care, in pretioasa opinie a Ministrului Justitiei, justifica ordonanta din primul paragraf. Cica trebuia sa corecteze anomalia ca guvernul (stiu ca e cacofonie, de la grecescul cako=urat) vrea sa-si asume responsabilitatea pt noul Cod penal in conditiile in care vechiul cod, al Rodicai Stanoiu, nici macar n-a fost aplicat, desi afost votat de Parlament (dar ce mai conteaza inca o lege votata si neaplicata, vezi legea salariilor profesorilor?) Dar bine fratilor, ati uitat ca aveti o majoritate confortabila, exact visul, devenit realitate (dezamagitoare), bunului nostru presedinte? Cine v-a impiedecat sa votati abrogarea vechiului cod neaplicat? Sau nu exista alta procedura pt indreptarea tampeniilor decat comiterea unei tampenii si mai mari?

Eh, pt raspunsuri la atatea intrebari retorice as avea nevoie de o minte ceva mai odihnita.

Niciun comentariu: