joi, 25 iunie 2009

Cand doi se cearta

Normal ar fi, conform proverbului, ca sa castige al treilea. Numai ca, cel putin deocamdata, din cearta balaurului bicefal care ne guverneaza tara nu prea vad cine ar avea ceva de castigat. Ceea ce stiu cu certitudine e ca din cearta din guvernarea trecuta dintre presedinte si premier a avut de pierdut Theodor Atanasiu, care a fost demis de presedinte pe baza unei simple plangeri, care ulterior s-a dovedit nefondata, in timp ce acum cei doi ministri pt care Parlamentul isi va irosi e timpul si energia prin comisii speciale sunt tinuti in functie si in sah de balaur.

Ce ma socheaza e vehementa cu care pedeleii fac zid in jurul mentorei celei cheltuitoare (la asa tara asa mentor, in loc s-o invete pe proaspata europarlamentara de sorginte prezidentiala cum sa articuleze cuvintele, singurele lectii vizibile pe care le poate da tanara ministreasa sunt de nesimtire, aroganta si dispret fata de banul public, pe care-l stoarce guvernul din buzunarele noastre) ca si hotararea nestramutata a conducerii guvernului, indiferent din care palat se exercita, de a o mentine in functie.

Desigur, cand nevasta de primar iti e prietena atat de apropiata si devotata familiei e greu sa accepti ca ai gresit cand ai propus-o la minister. Si ca sa nu bata prea tare la ochii electoratului nu-l matrasesti nici pe ministrul care nu-si mai stie numarul si valoarea proprietatilor, ca sa nu mai vorbim de o eventuala evaziune fiscala (stiu mari vedete internationale care au trait ani lungi in exil pt ca n-au facut declaratii corecte la fisc).

Dar vorba lui Mircea Badea "Traim in Romania..." nu dau restul citatului pt ca e proprietate personala, inregistrata la OSIM, cica.

Romani, va asteptam la urne!

Niciun comentariu: