vineri, 26 iunie 2009

Fotografii pe furtuna




Oricat ar parea de greu de crezut primele doua fotografii sunt fotografii de fulgere facute prin fereastra dubla de la apartament (ca sa iasa fulgerul ca lumea trebuia sa am aparat foto, nu o "savoniera" pe post de camera foto, in plus ar fi trebuit sa stau in aer liber, sub umbrela, asa spun specialistii aka Petreanu sau Ill, dar insanitatea mea are limite.). Ultima a prins doar luminatia produsa de un fulger care nu s-a vazut pt ca era pe cealalta parte a blocului.

Mi se pare interesant ca fotografiile mele seamana cu fotografiile de fulgere globulare, niste bestii care sunt in stare sa intre pe gaura cheii sau in corturile turistilor, sa se plimbe prin camera si sa explodeze pe neasteptate. Nu stiu daca s-a reusit sa se explice cum apar aceste fulgere globulare, data fiind raritatea lor, dar se stie ca uneori pot sa apara din senin.

Sursa intelepciunii mele este un f vechi numar din Stiinta si Tehnica, cred ca eram la liceu cand am citit articolul si am vazut pozele, mai tarziu am citit o relatare a unor turisti aflati pe munte cu cortul, cativa dintre ei s-au trezit cu un fulger globular care s-a plimbat prin cort, nu-mi amintesc daca au fost sau nu victime..

2 comentarii:

LiaLia spunea...

Eu am aflat aseară, de la un prieten însoţitor de bord, că există un foarte rar fulger care pur şi simplu intră prin botul avionului, trece culoarul şi iese prin coada avionului! E chestiune de fracţiune de secundă şi cică nu ar fi periculos pentru pasageri, dar senzaţia să vezi cum trece "curentul" pe lângă tine e absolut sinistră, mai ales că pe furtuni cu aşa fulgere avionul face ca toate alea. Brrrr ...

Viorica spunea...

Sa fi surprins eu taman un asemenea fulger? Parca n-as crede. Inclin sa cred ca ar fi doar un fel de efect de blitz din cauza ca am facut pozele prin fereastra, cu geamulinchis. Iar fulgerul globular nu e intotdeauna inofensiv, asa am aflat din diferite surse. Oricum,nu mi-ar placea sa-l vad plimbandu-se prin avionul cu care as calatori.