miercuri, 15 octombrie 2008

Alte albume cu fotografii

Cei ce au vizitat de curand http://picasaweb.google.com/viorea4u au observat deja ca au aparut niste albume noi, de data asta cu pictura murala. Cel cu proiectul Funart are poze facute in prima zi in Cork, publicand albumul am vazut ca poate ar fi trebuit sa ma mai duc pe acea straduta (am trecut de nenumarate ori pe aproape) si sa mai fac niste detalii, dar mereu am vazut alte lucruri care m-au interesat si am uitat de acest proiect.

In drumul spre Ciochina am trecut de multe ori pe langa niste panouri cu grafitti care imi plac f mult, se afla de o parte si de alta a soselei, in apropiere de Metro. de cand am descoperit ca traficul e mai lejer prin Pantelimon (desi strabatem Bucurestiul de la Vest la Est) nu le-am mai vazut, si-asa le admiram doar din goana masinii. e unul care imi place in mod special, pe partea stanga cum iesi din Colentina, reprezinta un vapor. Tot din goana masinii am remarcat ca o cladire in care a fost Policlinica de copii Stirbey Voda e acoperita de grafitti colorate, nu stiu exact cat de artistice, pt ca, fiind dupa stop, trecem mereu f repede. Poate e o idee sa fac si in Bucuresti excursii cu teme fotografice, as avea ce poza, dar nu stiu daca as avea unde sa arhivez atatea poze., pt ca nu vreau sa le sterg dupa ce le pun pe Picasa, am citit ca unii au avut multe probleme incercand sa acceseze contul lor pe Google, am observat ca in ultima vreme Google merge mai prost, nu stiu ce pretentii am, doar e gratis. CD ar fi o solutie daca as avea CDburner sau un computer mai performant, dar asta inseamna sa cer prea mult pt o biata pensionara, care nu a reusit sa fie aleasa in Parlament cand a candidat (ehei, in 90) si deci nu poate spera intr-o pensie din aceea votata de curand pt alesi spre desfatarea lor.
Tot pe drumul spre Ciochina treceam pe langa o curte plina cu pitici de gradina (era chiar si un cal) si asta mi-a dat ideea sa ma uit prin gradinile din Cork si sa pozez ceea ce a constituit material pt un folder intitulat "Cork Pitici de gradina". La inceput nu am vazut nici un pitic autentic, cu timpul am gasit si din acestia.

Urmatorul album (m-am intors in Cork dupa digresiunea anterioara) e cu fotografii ale unor grafitti aflate in apropierea proiectului sus amintit. Posibil si grafittiurile din Parcarea de pe White Street sa fi fost initial tot un proiect, judecand dupa calitatea executiei.

Mai am si alte grafitti in stoc, dar acum am inceput sa prelucrez pt publicare alte fotografii. Pt ca pe calculatorul cu acces la internet nu exista Picasa si nici vreo perspectiva sa fie descarcat programul lucrez pe un calculator mai vechi, cu ACDSee destul de rudimentar ( nu pot face crop, de ex) dar cu un program ajutator, PhotoEnhancer, cu care pregatesc pozele pt publicare. Ca sa va faceti o idee ce inseamna asta o sa spun ca pt a prelucra o poza e nevoie uneori sa fac minimum 17 clickuri (le-am numarat din plictiseala).

Am mai spus ca Lia a produs si ea o lucrare de arta abstracta, se poate vedea mai sus.

7 comentarii:

Ioan Castil Valeda spunea...

Excelente !
Zici ca te afli in povesti acolo !

Un exceptional grafician a fost cel ce a desenat grafica aceea alb/negru cu orasul vazut de sus.

FELICITARI !
Si multumiri din partea mea si a lui fii-miu care si el este fan grafitti si fan foto ! :D

Ioan Castil Valeda spunea...

Si cand ne povestesti pe FYT despre candidatura ta in parlament ?

Viorica spunea...

Dupa cum am vazut, si grafitti din parcul Fitzgerald sunt tot un proiect facut cu copii din Guatemala, Nicaragua, Cork. M\i multe amanunte intr-un articol care urmeaza sa fie publicat, deocamdata nu merge computerul de pe care pot publica

Ioan Castil Valeda spunea...

Ma roade curiozitatea ! :D

Viorica spunea...

Te roade degeaba, nu prea am ce povesti, dar toate la timpul lor, sa ajung si eu acasa, sa-mi trag sufletul si sa-mi sarut barbatul :-)

Ioan Castil Valeda spunea...

AdiCA CA CAnd ? :D

LiaLia spunea...

:) Cu stima si multe multumiri, sunt onorata. Eu v-am adaugat deja in bloggroll :)