joi, 30 octombrie 2008

Domul din Koln Fotografii

Pt ca am primit un cadou nesperat in aceasta viata, si anume posibilitatea de a vizita Domul din Koln (recunosc ca l-am vizitat in stil japonez, facand mereu click pe camera, nereusind sa fac atatea poze cat ar fi meritat) am hotarat sa las putin deoparte pozele facute in Cork si sa public mai intai pe cele facute Domului. Se va putea vedea ca si acest obiectiv turistic, ca multe altele, e in renovare, in unele locuri in exterior se vede ca fatada a fost curatata pana la alb. Unele poze sunt mai intunecate, altele mai neclare, cred ca eventualii privitori au sa ma ierte pt asta, doar nu particip la un concurs de fotografii.
Exista in zona in care e altarul in bisericile ortodoxe un spatiu in care pictura e total diferita de restul catedralei, mai rudimentara si in acelasi timp mai moderna sau mai arhaica, nu e f clar, stiut fiind ca la un moment dat pictorii moderni au fost preocupati de arta cu aspect arhaic.
Sfatuiesc privitorii carora le vor placea fotografiile cu vitralii sa dea click pe lupa din dreapta sus, apoi pe poza si sa traga cu mausul poza in toate directiile posibile pt a admira mai in amanunt desavarsirea cu care au fost alcatuite vitraliile. Printre ultimele poze din album se afla unele cu mozaicurile din partea dinspre altar a Domului, mi-ar fi placut sa fac mai multe poze dar nu aveam destul timp ca sa astept pana plecau toti vizitatorii din zona respectiva. Deja intr-o poza apar niste picioare de turist.
Pozele pot fi vazute la http://picasaweb.google.com/viorea4u/DomulDinKoln#

Niciun comentariu: