joi, 30 octombrie 2008

Jurnal de calatorie Cork 23 Octombrie 2008 Second Hand

Imi dau seama ca nu am vorbit deloc despre ceva ce tinde sa devina un fenomen, si anume despre insistenta cu care ni se vara pe usa niste abtibilde de diferite culori, cu diferite texte, dar toate cerand acelasi lucru: haine si eventual pantofi. Unii spun simplu „Please donate", altii pretind ca iti fac tie o favoare ca te scapa de lucrurile scumpe de care nu mai ai nevoie, ba chiar ajuti si pe altiii sa castige un salariu in acest fel, unii spun ca le vor folosi in orfelinate, altii ca vor fi date celor nevoiasi, eventual din Lituania sau, mai simplu, in tari din estul Europei, un singur abtibild spunea cinstit ca le aduna ca sa le revanda in magazine de second hand.
Interesant e ca unii insista sa nu le pui afara de cu seara pt ca vin altii in numele lor si le aduna. Uneori se da un nr de telefon, cel mai adesea diferit de la
abtibild la abtibild, mai apare si cate o adresa de web, nu totdeauna aceeasi. Deci dragii mei concetateni care cumparati de la second hand, sa stiti ca cei care vand aceste haine nu fac de fapt comert, ci cersetorie, exploatand buna credinta a micului burghez sau simplu cetatean vestic.

Niciun comentariu: