joi, 12 iulie 2012

Dieta in functie de zodie - Rac

Am luat zodiile la rand, cum vin pe harta cerului: Berbec, Taur, Gemeni, acum a venit randul Racului, gratie aceluiasi articol din Femina.ro, care m-a trimis sa aplic metoda stiintifica Copy/paste, ca sa nu-mi mai bat capul sa scot ceva idei originale din el. Dar nu uitati: eu voi merge la Referendum ca sa votez pentru demitere.


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Rac 
Racii mananca din placere, sunt gurmanzi si deloc pretentiosi. Racul guverneaza stomacul, de aceea mancarea aduce un fel de securitate emotionala. De aceea, cand esti suparata, gasesti un refugiu in mancare.

Dieta pentru Rac: Dieta Rina Citeste aici dieta detaliata

Dieta Rina

Dieta Rina este un regim care promite sa te schimbe total in 90 de zile.

Popularitatea acestei diete consta in eficacitatea ei, dar si in faptul ca este usor de urmat, fiind "blanda" cu stomacul. Alimentatia asigura o dieta echilibrata  este bogata in vitamine si fibre, datorita cantitatii mari de fructe si legume consumate.

Dieta de 90 de zile a fost "inventata" de un medic sportiv american. Nu prezinta niciun pericol pentru sanatate si chiar este recomandata de terapeutii naturisti. 

In cele 90 de zile de dieta Rina slabesti intre 15 si 20 de kilograme. De asemenea este redusa si presiunea sanguina ridicata. Metabolismul se schimba, garantand astfel ca greutatea pierduta nu se va mai depune. In cazul in care vrei sa slabesti mai putin, poti opri dieta cand doresti, dar nu vei avea aceeasi schimbare de metabolism.

Esenta dietei Rinna consta in diferentiere. Acestu lucru inseamna ca stomacul poate primi un singur fel de mancare, care poate fi usor digerat. Este esential sa tii ordinea zilelor de dieta. 

Regimul incepe cu ziua proteinelor si continua cu amidon, carbohidrati si fructe. Aceste zile se repeta, intotdeauna incepand cu ziua proteinelor, pentru 90 de zile. O data pe luna este necesar sa ai o zi a apei, dupa ziua fructelor. Poti bea si cat ceai si cafea fara zahar doresti.

Micul dejun este acelasi in fiecare zi: fruct, poate suc de fructe 100% fara zahar. Poti manca fructe in orice moment al zilei, exceptand ora de dinaintea pranzului.

Ziua 1 - Ziua proteinelor
Pranz - carne fiarta sau la cuptor, peste, oua, branza si iaurt (maximum 200 de grame). Acestea pot fi asezonate cu orice cantitate de salata proaspata. Poti manca o singura felie de paine, desi ar fi mai indicat fara. Poti consuma si 200 de ml de supa fara taitei, dupa masa, dar, la fel, este mai indicat sa nu. Laptele si branza pot fi consumate doar in aceasta zi.
Cina - La fel ca la pranz, fara supa si paine, in cantitati mai mici.

Ziua 2 - Ziua amidonului 
Pranz - Orice fel de legume fierte (fasole, pastai, mazare, porumb, linte, morcovi, cartofi etc). Poate fi consumat si orez, alaturi de garnitura, sare, ketchup si cartofi gatiti. Ca garnitura se poate folosi salata verde si o felie de paine. 
Cina - Orice legume fierte, gratinate sau la cuptor si salata. In alte cuvinte, acelasi lucru ca la pranz, dar in cantitati mai mici.

Ziua  3 - Ziua carbohidratilor
Pranz - Paste sau pizza sau orice fel de produse de patiserie. Se pot consuma si legume in cantitate mica si sos de tomate. 
Cina - Felii mici de prajitura sau paine dulce sau chiar trei linguri de inghetata sau patru tablete de ciocolata amaruie. Daca nu iti plac dulciurile, poti consuma produse de patiserie.

Ziua 4 - Ziua fructelor
Pranz - Cantitati nelimitate de fructe, la fiecare doua ore. Poti manca si salate de fructe.
Cina - Ca la pranz.

La finalul dietei Rina, poti incepe sa iti schimbi alimentatia, insa cu mentiunea ca pentru alte 90 de zile la mic dejun sau pranz vei consuma doar fructe.

D.M.S.

 

Niciun comentariu: