joi, 12 iulie 2012

Dieta in functie de zodie - Leu

Eh, daca Leul e focusat, ce sa fac, trebuie sa incerc si eu, ca un Berbec ce sunt, cu tata (RIP) nascut in Taur, prieteni in Gemeni (din cei 500 cat numara lista mea de pe fb or fi cativa nascuti si in zodia Gemenilor), matusa in Cancer (Rac) sa imi reamintesc de metoda copy/paste si s-o aplic din nou, cu acelasi succes nesperat. Dar nu pt Mamita, nascuta in zodia Leului, ca ea saraca, la cele 37 kg cat atarna nu are nevoie de dieta de slabire. Nu am uitat ca punctul de pornire e un articol din Femina.ro, dar nici voi sa nu uitati ca eu la Referendum voi vota pentru demitere.


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Leu
Leul este inflacarat si focusat. O data ce un leu decide ce are de facut, isi canalizeaza toata energia pentru a obtine ce si-a propus.

Dieta pentru Leu: Dieta DukanCiteste aici dieta detaliata

Dieta Dukan

Dieta Dukan este planul de dieta numarul 1 in Anglia si Franta. Aceasta a fost elaborata de doctorul Pierre Dukan, cu scopul de a trata obezitatea.

Este o dieta in patru cicluri, cu un aport mare de proteine si putini carbohidrati.
 
Ideea principala a dietei Dukan este sa mananci cat de mult vrei, atat timp cat felul principal al ciclului sunt proteinele, combinate cu ovaz si cel putin 20 de minute de mers pe jos in fiecare zi.
 
Primul ciclu se numeste "Atac". Mananca vita, pui, carne slaba, peste, curcan, fructe de mare, oua, soia, lactate degresate si ovaz brun. Nu ai voie sa consumi carne de porc si miel. Aceasta parte a dietei Dukan nu trebuie sa dureze mai mult de zece zile. Alimente recomandate: carne de vita, vitel si de pui, sunca, peste, fructe de mare, lactate degresate, ceai, cafea si multa apa.
 
Al doilea ciclu, "Calatoria", dureaza pana ajungi la greutatea pe care o doresti. In aceasta perioada se vor consuma legume, excluzand salata, spanacul, telina, castravetele si sparanghelul. Poti consuma alimentele crude, la abur, in supe sau gatite la gratar.
 
Alterneaza zilele in care consumi legume cu cele in care consumi proteine. Nu ai voie uleiuri si unt. Alimente recomandate: Orice legume in afara de: cartofi, fasole verde, porumb, mazare, avocado si linte.
 
"Consolidarea" este al treilea ciclu. Ramane valabil meniul anterios si poti intregra in el si carne de porc si miel. De asemenea, poti manca fructe (cate unul pe zi) cu un continut scazut de zahar: banane, struguri, cirese si fructe uscate; branzeturi. Plimbarea zilnica trebuie sa dureze minimum 25 de minute. Alimente recomandate: se introduc treptat painea, orezul, pastele, uleiurile vegetale si untul.
 
Ciclul patru se numeste "Stabilizare". Acum poti manca ce vrei atata timp cat o zi pe saptamana consumi proteine si mergi cel putin 20 de minute pe jos, pentru restul vietii.
 
Poti sa consumi si multiminerale si vitamine. Alimentele de baza in dieta Dukan sunt: carne slaba, sunca slaba, carne de iepure, carne de vitel, ficat de pui, piept de pui, curcan, peste, fructe de mare, iaurt degresat, lapte degresat, albusuri de ou, tofu, legume verzi, ceapa, ierburi si condimente, mustar, ketchup fara zahar, ovaz, cafea, ceai, suc dietetic si guma de mestecat fara zahar.

Model de meniu pentru o zi (faza de atac)

Mic dejun
- Un iaurt degresat sau branza, un ou fiert cu o felie de curcan sau sunca slaba SAU omleta cu somon si o ceasca de ceai neindulcit sau cafea.

Pranz
- Clatita de ovaz cu somon sau branza cu smantana degresata sau mix de fructe de mare sau sardine.

Cina
- Peste la gratar sau piept de pui gatit cu lamaie si paprika.

D.M.S.


Niciun comentariu: