duminică, 15 iulie 2012

Dieta in functie de zodie - Balanta

Doctor (nu Dottore :) in copy/paste ma fac! Si e abia zodia (si dieta) saptea...Nici nu mai dau link pt cele anterioare, cautati si voi pe blogul meu, o sa dau link doar pt articolul de baza, din Femina.ro. Si nu uitati: la Referendum voi vota pentru demitere.


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Balanta
Echilibrul si armonia sunt calitatile care guverneaza balantele. Pentru a obtine rezultatele dorite, nativii trebuie doar sa gaseasca o dieta echilibrata.

Dieta pentru Balanta: Dieta Mayo Clinic - Citeste aici dieta detaliata

Dieta Mayo Clinic

Dieta Mayo Clinic care circula online si in alte medii nu are nicio legatura cu Mayo Clinic din Statele Unite.

Falsa dieta Mayo Clinic circula inca din anii 1940 este bogata in grasimi, moderata in proteine, si saraca in carbohidrati – aceasta falsa dieta Mayo Clinic proclama miraculoasele puteri de ardere a grasimilor pe care le poseda grapefruitul. Exista numeroase forme ale dietei, dar premiza de baza este ca puteti consuma cata grasime, proteine si colesterol doriti, dar nu puteti consuma carbohidrati complecsi.
Dieta adevarata Mayo Clinic, cu numele complet "Piramida Greutatii Sanatoase Mayo Clinic", este o solutie viabila cu rezultate pe termen lung.
Cele patru reguli ale dietei Mayo:

  • Sa mananci conform Piramidei Greutatii care iti va arata cate portii din fiecare tip de alimente poti sa mananci pentru a-ti atinge limita caloriilor
  • Sa fii mai activ fizic
  • Sa iti propui scopuri realizabile
  • Sa ramai motivat

"Planul nostru se vrea o schimbare a modului de viata dar si un plan sanatos care sa te ajute sa slabesti", potrivit medicului Donald Hensrud, unul dintre specialistii care a lucrat la acest proiect si directorul sectiei de medicina preventiva si nutritie a  Mayo Clinic. 
Ce poti sa mananci
Poti sa mananci mult grapefruit, sa bei mult suc de grapefruit, poti sa mananci carne, alimente prajite, grasimi, salate si legume pana cand esti satul, dar nu poti sa mananci intre mese.
Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa manance exact ce le prescrie dieta daca vor sa slabeasca. Trebuie sa evite zaharul, deserturile, painea, legumele albe, fructele, cartofii dulci, sosurile dietetice de salata si alcoolul. Trebuie sa bea 8 pahare de apa in fiecare zi si sa limiteze bauturile pe baza de cafeina la o singura ceasca la masa.
Exemplu de meniu:
Mic dejun:

  • Jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit fara zahar
  • Doua oua (pregatite oricum)
  • 2 felii de bacon
  • Cafea neagra sau ceai
 Pranz:

  • Jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit fara zahar
  • Carne (de orice fel, in orice cantitate)
  • Salata sau legume crude (cu orice fel de sos (nedietetic), in cantitate nelimitata)

Cina:

  • Jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit fara zahar
  • Carne sau peste (pregatite in orice fel si in orice cantitate)
  • Legume(orice legume verzi, galbene sau rosii, in afara de ceapa alba, cartofi sau telina) gatite oricum si cu orice sos.
  • Gustare de seara
  • Un pahar de suc de rosii sau un pahar de lapte slab

Cum functioneaza
Cat timp tii dieta Mayo Clinic o sa mananci mai mult grapefruit decat credeai ca este posibil, si probabil o sa te plictisesti destul de repede de numarul limitat de alimente pe care ai voie sa le consumi.
Desi grapefruitul este un fruct cu multi nutrienti si putine calorii, el nu "arde grasimile". Nu exista dovezi stiintifice care sa ateste lucrul acesta.
Nu exista dovezi stiintifice nici ca dieta ar functiona. Fiind o dieta bogata in grasimi si proteine, nu vei suferi de foame dar in ultima instanta aportul mare de grasimi, colesterol si calorii nu iti va face bine la talie sau la sanatate.
Planul nu include exercitii fizice, sau alte schimbari in bine ale stilului de viata care sa te determine sa si mentii scaderea in greutate.
Ce spun expertii
Specialistii sunt foarte circumspecti cu privire la acesta dieta, care spun ei ca este nesanatoasa.
Dietele bogate in grasimi si sarace in carbohidrati sunt dezechilibrate, nesanatoase si pot fi chiar periculoare pentru anumite persoane, potrivit expertilor. Ele pot creste colesterolul si spori riscul de afectiuni cardiace.
Fiind o dieta cu foarte putine alimente permise, ea poate duce la plictiseala si la abandonarea cauzei, facand scaderea in greutate sa fie doar temporara.
In plus, scaderea brusca in greutate, asa cum promite dieta, este un alt factor de risc, pentru ca poti pierde mai mult din masa musculara decat din grasime.
Dieta aceasta, desi mai buna decat cea falsa "Mayo Clinic" nu poate sa asigure o schimbare a stilului de viata si o scadere in greutate ce poate fi mentinuta pe termen lung.

D.M.S.

Niciun comentariu: