marți, 24 iulie 2012

Dieta in functie de zodie - Pesti

Orice pe lumea asta are un sfarsit, chiar si un maraton copy/paste dietetic. Deci daca ati vrut diete, v-a dat mama diete, la fiecare dupa zodia aferenta. Dar sa nu uitati ca orice dieta e inutila daca nu adoptati si un stil de viata diferit, ca sa nu va treziti ca puneti la loc tot ce ati pierdut, cu varf si indesat...Oh, si sa stiti ca exista inca multe alte diete, fiecare pretinzandu-se culmea eficacitatii: Dieta Montignac, Deta dr Andrew Weil, Dieta Noam Chomsky, Dieta Mediteraneana, etc, etc...o sa ajungem sa avem cati obezi atatea diete. Pana si eu am slabit 15 kg in trei luni urmand o anumita dieta...n-am de gand sa v-o prezint aici, pt ca dupa aceea am pus la loc o parte din ce am pierdut (dar nciodata tot) si mai am de slabit 1-2 kg pana sa reajung la acea performanta minunata, inca departe tare de ideal..

Si nu uitati: Pe 29 merg la Referendum ca sa votez pentru demitere.

Va reamintesc ca articolul asta face parte dintr-o serie. Tot ce e mai jos cu fonturi negre e scris de altcineva, care a publicat un articol pe Femina.ro


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Pesti
Pestii sunt perceptivi, intuitivi si plini de compasiune. Nativii au nevoie de o dieta relaxata, mai degraba decat de un regim care sa le incorseteze natura visatoare.

Dieta pentru Pesti: Dieta OrnishCiteste aici dieta detaliata

 Dieta Ornish

Dieta Ornish are la baza un regim alimentar care are si rolul de a trata bolile cardiovasculare. Creatorul acestei dieta, dr. Ornish, este renumit pentru contributia sa in tratarea problemelor arteriale.

Ideea de baza in acest regim este sa se consume alimente bogate in fibre, cu un continut scazut de grasimi. Aceste alimente ajuta la mentinerea sanatatii, dar nici nu permit acumularea de kilograme. Astfel, se vor obtine rezultatele dorite nu prin numararea numarului de calorii, ci prin alegerea atenta a alimentelor consumate. In dieta Ornish, doar 10% din calorii trebuie sa provina din grasimi. 

Doctorul Ornish recomanda portiile mici, pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze mai rapid. De asemenea, este recomandat si sportul. 30 de minute de exercitii fizice moderate in fiecare zi sau o ora de trei ori pe saptamana.

Dieta Ornish este bazata pe studii stiintifice, insa poate fi destul de greu de urmat deoarece este destul de stricta. 

Alimente care sunt permise ori de cate ori intervine senzatia de foame:
- fasole si leguminoase
- fructe (oricare de la mere la pepene galben si de la zmeura la ananas)
- cereale
- legume

Alimente care trebuie consumate cu moderatie:
- lactatele degresate - laptele degresat, iaurtul degresat, branza fara grasimi, smantana cu un continut scazut de grasimi si albusurile de ou
- orice produse cu un continut scazut de grasimi sau degresate disponibile in comert (dar, totusi, care nu contin prea mult zahar).

Alimente care se vor evita:
- carnea de toate tipurile (indiferent ca este vorba de carne alba, de peste sau de pui). In cazul in care o persoana nu poate renunta la carne ar trebui, totusi sa consume cat mai putina posibil
- uleiuri si produse pe baza de grasimi (margarina, sosuri pentru salate)
- avocado
- masline
- nuci si seminte
- produse lactate (altele decat cele fara grasimi)
- zaharul si produsele care contin mult zahar (miere, melasa, sirop de porumb, fructoza)
- alcool
- orice preparat comercial care contine mai mult de doua grame de grasime per portie. 


D.M.S.

2 comentarii:

Aleena spunea...

Absolut minunata postarea ta, intamplarea face ca sunt zodia peste ,iti datorez multe aprecieri pentru articol tau.

Viorica spunea...

Felicitarile ar trebui adresate persoanei de la care am copiat articolul (sunt o plagiatoare :))