vineri, 8 august 2008

Pieritoare opere de arta

Imi place sa gatesc, sa experimentez retete noi, ingrediente noi. Cand descopar un nou ingredient il folosesc pana la saturatie, pana ma plictisesc. Si nu e vorba doar de bucatarie.

Cand am primit o camera digitala am facut sute de fotografii, pe care le-am transformat in albume puse pe Google. Apoi am invatat sa fac ppsuri cu pozele mele, dar si ale altora. Parea ca n-am sa ma mai opresc. N-am invatat sa pun si muzica, dar nici nu mi-am dorit sa invat. Pt mine ppsurile sunt unfel de albume cu poze. Am deja o colectie. Sf Google sa traiasca, m-a ajutat mult. M-am bucurat ca am gasit reproduceri de Aivazovschi, de Jan Brueghel (pe vremea cand mergeam la Muzeu, la Palat, priveam cu rasuflarea taiata "Naufragiul" lui Aivazovschi sau minunatele buchete de flori ale lui Jan Brueghel, supranumit, pe buna dreptate, "De catifea", n-am mai fost acolo de ani de zile), l-am folosit si cand am facut ppsuri cu Dali.

Mai nou mi-am facut acest blog. Ma doare putin ca n-am trafic, dar scriu in primul rand pt ca-mi place, desi uneori ma gandesc ca tine putin de schizofrenie sa scriu ca si cum chiar as sta de vorba cu cineva, tinand un lung monolog. pentru ca farmecul blogului sta de fapt in comentarii, in faptul ca ce scrii e interesant si pt altii. Dar sa fiu atenta ce-mi doresc, exista bloggeri care-si protejeaza blogul din cauza neavenitilor care scriu vrute si nevrute drept comentarii.

Nu mi-as dori sa simt ura pe care am simtit-o azi, cand am urmarit conferinta de presa a lui Patapievici. reaua vointa a operatorului era atat de evidenta, ca mi s-a facut fizic rau.

Dar am suportat destul de bine asemenea manifestari de la colegele feseniste in anii 90. E drept ca eram mai tanara si nu aveam un stomac atat de sensibil.

Iar acum am sa ma intorc in bucatarie. Am descoperit de curand lipia libaneza si am folosit-o in diverse moduri. Pe langa shaorma (de fapt un fel de lipie umpluta cu un soi de salata de varza) am experimentat si lipia umpluta cu omleta (mniam,mniam) inspirata fiind de niste impresii de calatorie ale unei vedete TV in Tunisia, nepotica mananca, cu multa pofta, cornete cu creamcheese si banana facute din lipie, am umplut-o cu branza si rosii, cu pastrama haiduceasca, etc.

Am facut si un fel de pizza din doua lipii, punand pe prima cascaval ras, suprapunand-o pe a doua, presarand din nou cu cascaval si ornand cu felii de rosii, cum se poate vedea din poza.


Tot un fel de pizza am facut si din lipii romanesti, rezultatul se vede in poze.


Nepotica gateste si ea, a produs un"Pom cu flori" si un "Peisaj Venetian", inspirat din excursia in Italia, cu o gondola si un pod care se vrea, probabil, podul Rialto.
Pomul cu flori
Peisaj Venetian

2 comentarii:

Paula spunea...

Lipie libaneza , carne tocata de pui , condimente , rulata si bagata la cuptor.Iese o rulada delicioasa .:D

Viorica spunea...

Mersi, cred ca am sa incerc :-)