miercuri, 20 august 2008

Magarul cazut in put

http://www.1funny.com/donkeywell.shtml
Intr-o zi magarul unui fermier a cazut intr-un put. Animalul a scos niste ragete demne de toata mila ore intregi in timp ce fermierul incerca sa gaseasca osolutie sa-l scoata de acolo. In final a decis ca animaluloricum era batran, iar putul oricum trebuia acoperit, asa ca nu se merita sa salveze magarul. A chemat toti vecinii sa vina sa-l ajute. Fiecare din ei a luat cate o lopata si a inceput sa arunce pamant in groapa. La inceput magarul si-a dat seama ce se intampla si a scos niste ragete inspaimantatoare.
Apoi, spre mirarea tuturor, a tacut. Dupa ce a mai aruncat cateva lopeti, fermierul s-a uitat in jos. S-a mirat de ce a vazut. De fiecare data cand o lopata de pamant cadea peste el magarul se scutura si pasea pe gramada formata, si astfel se ridica tot mai sus. Astfel ca, spre mirarea tuturor, curand magarul a iesit din put, tropaind fericit.
Viata o sa dea cu bulgari in tine, tot felul de bulgari. Smecheria este sa te scuturi si sa folosesti gramada formata ca sa iesi din put (necaz, as zice eu). Fiecare din necazurile tale e o treapta spre mai sus. Putem iesi dincele mai adanci puturi (chiar si cele de melancolie :-) luptand fara incetare, fara a renunta vreodata.
Scutura-te si fa un pas mai sus!
Aminteste-ti cele cinci reguli simple care te ajuta sa fii fericit:
1.Elibereaza-ti inima de orice ura - Iarta.
2.Elibereaza-ti mintea de orice grija -- cele mai multe necazuri de care te temi nu se intampla.
3. Traieste simplu si apreciaza ce ai.
4. Da cat de mult poti altora.
5. Asteapta-te sa primesti mai putin inapoi.

ACUM-----Sa terminam cu tampeniile astea.
Magarul s-a intors si l-a muscat cu sete pe fermier de dos. Muscatura s-ainfectat iar fermierul a murit de septicemie.

MORALA:--- Cand faci ceva gresit, oricat ai incerca sa indrepti raul facut, tot vei avea de suferit din cauza asta. Ai de ales: zambesti si nu mai spui la nimeni povestea asta sau o difuzezi, cum am facut eu.

Un comentariu:

Viorica spunea...

Alex scrie (in email)Mi-a placut chestia cu magarul, eu aplic de ani si ani cele 5 principii de comportare in viata. ..Nu existà cà cineva nu stie sau ca nu a auzit de asa ceva : "cine are urechi de auzit sa auda si cine are ochi de vazut sa vada" Nu vedem si nu stim ceea ce nu vrem sa vedem si sa stim.
..