luni, 25 august 2008

Ce verde era valea mea Pasajul Victoria

N-am mai trecut de mult prin Pasajul Villagros. Cred insa ca mai sunt intiparite urmele pasilor mei pe acolo. Era la inceput un fel de alee cu magazine de-o parte si de alta (ce clatite minunate se faceau odata!) dar la un moment dat cineva a avut o idee nemaipomenita (nu tot ce s-a facut inainte de 89 era cah) si l-a renovat, transformandu-l intr-o veritabila opera de arta. Aud acum ca alt pasaj, cel vis a vis de Palatul Telefoanelor, nu atat de frumos ca si primul, dar cu parfum de vechi Bucuresti (acolo le-am luat copiilor un suc in acea zi de neuitat in care entuziasmul bucurestenilor era cat pe ce sa-l sufoce, la propriu, pe Regele Mihai, si tot atunci, pt ca hotelul in care era cazata Majestatea Sa era f aproape, ne-am orientat sa-l vedem de la cea mai mica distanta posibila ca sa ne auda cand strigam "Majestate nu pleca Aici este tara Ta" ) este cat pe ce sa fie daramat de nesatuii care ar distruge orice pt a-si umple buzunarele.
Se poate protesta dupa cum ne sfatuieste:
http://www.terorista.ro/www/2008/08/22/pentru-primarie-si-pentru-bucuresti/, http://rapireadinserai.blogspot.com/2008/08/n-chestiunea-pasagiului-8-propunere-de.html
http://rapireadinserai.blogspot.com/2008/08/n-chestiunea-pasagiului-9-propunere-de.html
si, mai ales (pt ca de pe blogul lui am ajuns la adresele de mai sus) http://sebastian-corn.weblog.ro/2008-08-23/491312/Asta-e-pe-bune%21%21%21%21-Citi%C5%A3i-neap%C4%83rat%21.html
Daca demersurile celor ce protesteaza (am trimis si eu emailurile, unde trebuie, sper) vor avea aceeasi soarta ca protestele jurnalistilor atunci cand s-a daramat fostul pod Grant iar tablierele, tot o opera de arta, au fost trimise la topit in chip de fier vechi degeaba am trait cu totii in ultimii aproape 19 ani.
Sper ca n-o sa ajungem sa punem semnul egalitatii intre Dinca-te-leaga si actualii primari.
Rog cititorii mei, atatia cati sunt, sa mearga la adresele a doua si a treia, sa copieze textele scrisorilor pt primari si adresele aferente si sa le trimita.
Daca cineva, care stie cum se face, pune si de o petitie-on-line (am semnat si eu cateva, dar nu stiu cum se pornesc) sa-mi dea de stire, sa semnez si acolo.

Un comentariu:

Anonim spunea...

fir-ar sa fie de clatite, ca si io imi amintesc de ele!
cat despre ziua aia cand a fost Mihai in Bucuresti... cat de mult mi-a placut! imi amintesc si acum, la biserica la Sf. Gheorghe, cand Majestatea Sa a iesit din biserica si ne-a urat: "Hristos a 'nviat!", ce raspuns in ecouri a rasunat pe tot bulevardul:
- Adevarat a'nviat!
Dumnezeule, cum a fost de frumos!