marți, 26 august 2008

Chiftele cu garnitura de Cometa

Gata, am scapat de grija bucatarelii! Nu numai ca nepotelei mele ii place sa gateasca, dar are si fantezie! Azi i-am propus sa ma ajute la facut chiftele, reteta clasica: carne tocata (de la macelaria de unde o cumpar de obicei, totdeauna de buna calitate), ceapa destul de multa (pe asta o toc acasa, cu Moulinexul, care se blocheaza cand vreau sa toc carne, desi sotul meu l-a luat drept cadou dintr-o deplasare tocmai pt ca un coleg i-a facut reclama utilajului "sa vezi ce de carne pt chiftele ai sa toci cu el"), condimente (coriandru praf, imi place f mult, piper, cimbru, maghiran cu aroma lui parfumata, si nucsoara), oua si pesmet.

M-a ajutat cu draga inima, dar a declarat ca trebuie si ceva garnitura, care a prins contur si consistenta sub ochii mei din ce in ce mai uimiti. Intai am preparat impreuna un aluat (faina, ou, ulei, un pic de apa --la sfarsit am adaugat si niste ceapa rosie tocata, ideea ei), apoi am tocat, tot impreuna, ceapa rosie (la Moulinex), am fiert un pic de conopida, am ras unpic de branza (urmand indicatiile ei pretioase in ce priveste cantitatile) iar ea a tocat marunt-marunt de tot o rosie pe care apoi a presat-o pt a forma un fel de piure.

Am uns o tava cu ulei, ea a format o stea din aluat (corpul cometei) si niste suluri de aluat care au format coada cometei, le-a ornat dupa fantezia ei cu restul ingredientelor. Am pus totul la cuptorul preincalzit pt un sfert de ora. Dupa parerea noastra si a lui Tataia a fost f bun.

Cometa poate fi admirata in poza.

Niciun comentariu: