Reteta e f simpla. Curatati doua gutui mari si frumoase de casuta de samburi, apoi le taiati in cuburi. Puneti intr-o oala de inox mai groasa (e f important, veti vedea mai tarziu de ce) cuburile de gutui si casutele de samburi (care au fost puse intr-un tifon), umpleti oala pe trei sferturi cu apa si dati focul destul de viu.
Mergeti la calculator si scrieti niste articole despre un concurs de patinaj artistic. Aveti grija sa va uitati la cat mai multe videoclipuri, dupa ce le cautati indelung pe net. Trebuie sa fiti f bine transpusa in atmosfera concursului, sa tresariti daca un concurent cade si sa va bucurati tare atunci cand concurentul preferat are un program reusit.
Cand vine sotul acasa il intampinati cu drag. Va amintiti de oala, gutui si foc atunci cand el va intreaba "ai pus ceva la gatit?" Dati fuga in bucatarie si vedeti cu bucurie ca frumusetea de gututi nu s-au caramelizat chiar de tot. Consumati putinul care s-a salvat, carbunele, cat se poate lua de pe peretii si fundul oalei se arunca la gunoi.
Se pune o solutie concentrata de soda caustica in oala si se aduce la fierbere, agitand cu coada linguritei (folositi o lingurita speciala cu coada lunga) in oala in incercarea de a racla cat de cat masa neagra depusa. Lasati sa clocoteasca la foc mic maximum 2 minute. Acoperiti si lasati pana a doua zi.
A doua zi veti vedea ca se racleaza oarecum usor minunea de carbune de gutui. Aruncati in vasul de toaleta solutia de soda caustica, clatiti bine oala si lingurita, mai raclati daca e cazul, apoi frecati energic cu un burete de sarma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu