joi, 15 septembrie 2011

Zilele Bucurestiului: concerte si targuri in acest weekend

Hmm, cine vrea sa se distreze pe banii primariei capitalei noastre semi-milenare o poate face in acest week-end, cum se poate vedea mai jos:

Spectacole de acrobatii, circ si teatru de strada, targuri de obiecte traditionale si carte, concerte cu Orchestra Nationala Radio, Directia 5 si Monica Anghel, toate cu acces gratuit, in acest weekend, cu ocazia Zilelelor Bucurestiului.

Zilele Bucurestiului, organizate de Primarie, cu ocazia implinirii a 552 de ani de atestare documentara a orasului, vor cuprinde mai multe evenimente, la care publicul are acces gratuit, ce se vor desfasura in Centrul istoric, Parcul Herastrau si Piata Constitutiei.

Startul manifestarilor va fi dat de Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreArt, vineri, in parcul Herastrau, unde bucurestenii sunt asteptati de la ora 10.00, la Targul Mestesugarilor, Targul Editurilor de Carte, expozitii de pictura si grafica. Atmosfera va fi animata de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trasurile, iar iubitorii de muzica vor fi invitati sa cunoasca sau sa recunoasca stelele folclorului romanesc. Programul artistic al zilei de sambata este dedicat tinerilor, care vor fi atrasi in parc de interpreti si trupe renumite, iar duminica, pe scena amenajata in Herastrau vor evolua orchestre, trupe si interpreti ai minoritatilor.

In Centrul vechi al Bucurestiului se va desfasura, de vineri, de la ora 12.00, pana duminica noaptea, festivalul "Bucuresti - metropola vie", ce va cuprinde muzica live, acrobatii, mima, teatru de strada, spectacole cu picioroange si costume. Sambata si duminica, pe Strada Franceza din Centrul istoric, va avea loc prima gala Folk You de la Bucuresti.

Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti, ArCuB, organizeaza, sambata, un concert extraordinar in Piata Constitutiei, in care vor evolua peste o suta de artisti. Va fi o combinatie intre muzica clasica si muzica pop, cu participarea Orchestrei Nationale Radio, Big Band-ului Radio, sopranei Valentina Nafornita, tenorului Marius Manea, alaturi de un cor, si a trupei Directia 5 si solistilor Monica Anghel, Cornel Ilie si Lora. Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tanarul pianist roman care a cucerit Norvegia dupa emisiunea "Norske talente".

ArCuB va anima Piata Constitutiei pe parcursul intregii zile de duminica, printr-un concert special dedicat liceenilor din Bucuresti si tuturor tinerilor care vor trece prin Capitala, de Zilele Bucurestiului.
Seara de duminica va transforma spatiul in "Piata ingerilor", printr-un spectacol inedit adus din Franta de compania de teatru de strada Lea Studios de Cirque.

Zilele Bucurestiului se sarbatoresc anual, pe parcursul unui weekend, in jurul datei de 21 septembrie, cand, in 1459, a fost atestat pentru prima data orasul, intr-un act emis de Vlad tepes.

Sursa: Stiri.rol.ro

Niciun comentariu: