luni, 5 septembrie 2011

Aproape adevarat.

Un email primit de la o prietena m-a condus la un site unde se dau tot felul de stiri "aproape adevarate". Emailul primit se pare ca circula intens din inbox in inbox pt ca era deja fw a n-a oara cu subjectul "SENZATIONAL! Numai la noi se poate asa ceva..."

Asa ceva purta si un titlu "Romania a trimis ajutoare in TAHITI !!! ". In email nu se preciza ca stirea e aproape adevarata, dar era dat un link http://www.times.ro/international/romania-a-trimis-ajutoare-in-tahiti


Cum experienta m-a invatat ca e bine sa se verifice stirea macar din doua surse am mers la linkul respectiv, unde am gasit si o alta stire, si mai interesanta: "Bomba calorica dezamorsata la Mamaia" Va las bucuria de a merge la linkul copiat din email ca sa vedeti cum stau lucrurile in armata romana (nu uitati sa cititi si comentariile, sunt pe masura stirii) , eu voi copia numai textul cu bomba, fiind mult mai suculent, dupa parerea mea.

Emotii de nedescris pentru cei doi clienti fideli ai unei saormerii/guvidarii/hamserii, din statiunea Mamaia, dupa ce un telefon anonim a paralizat ieri intreaga activitate a unitatii de alimentatie publica, anuntand amplasarea unei bombe calorice in imediata apropiere a localului.
"Tocmai tocam niste usturoi cand am primit telefonul" spune Marian, unul dintre cei doi specialisti in saorma, scoliti in Liban, care asigura tura de noapte. "La început n-am stiut ce sa zic. Am crezut ca o sa ajunga usturoiul, dar dupa ce am terminat primele doua capatani mi-am dat seama ca mai trebuie. A, da, iar la telefon era o voce care a zis ca o sa murim toti pentru ca cineva a pus o bomba calorica."
Sositi de urgenta la fata locului, genistii nu au putut constata decat o coada foarte lunga, cativa tigani si doua pitipoance imbracate sumar.
"Am ajuns la fata locului foarte repede. Pentru ca eram la coada la covrigi si suberek putin mai jos," spune capitanul Pompiliu S. Bahaos, seful echipei de specialisti in explozibili. "Situatia se prezenta foarte tensionata pentru ca mai multi clienti doreau sa paraseasca coada iar una dintre pitipoance ne-a anuntat ca are Furadan la ea. Pastrandu-ne calmul am cercetat zona si am identificat dispozitivul cu potentiale exploziv in persoana unui colet suspect de aproximativ 300 de grame, invelit cu atentie in staniol, cu de toate, fara iute, mai mult sos de usturoi. Fara sa pregetam am purces la dezamorsarea bombei calorice, activitate ce a durat aproximativ 10 minute. Pentru siguranta am purces apoi la lubrifierea zonei cu bauturi carbogazoase."
Situata pe axa Istanbul, Bucuresti, Pipera, Romania este in ultima vreme tinta tot mai multor atentate cu bombe calorice, cele mai multe soldate cu nenumarate victime, iar cele mai putine soldate cu diarii si toxi-infectii.

Niciun comentariu: