miercuri, 14 septembrie 2011

Biblioteca Centrala Universitara organizeaza Strada de c'arte din 17 septembrie, la Bucuresti

Poate sa se supere Bogdan Enache si sa ma dea in judecata, eu tot o sa copiez anuntul facut de el, pt ca mi se pare prea interesant:

Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti organizeaza, intre 17 si 24 septembrie, evenimentul cultural "Strada de c'arte", in cadrul caruia strazile C.A. Rosetti, Boteanu si Golescu se vor transforma intr-o zona pietonala animata de teatru, de muzica, pictura, film si internet gratuit.  

Biblioteca Centrala Universitara organizeaza Strada de c'arte din 17 septembrie, la Bucuresti
Evenimentul, la care vor participa si 14 edituri si 14 birouri de arhitectura, va include si ateliere de creatie pentru copii. 

"Lunar Biblioteca Centrala Universitara Carol I atrage 20.000 de tineri in salile de lectura", a declarat Mireille Radoi, directorul general al institutiei. "Pentru ei, dar si pentru toti cei care iubesc arta, am pregatit o manifestare culturala in aer liber fara precedent, sustinuta exclusiv de companiile private care au ales sa investeasca resurse si incredere intr-un proiect aflat la prima editie", a mai spus directorul BCU.
Amenajarea spatiului cultural, in plina strada poarta semnatura biroului de arhitectura Tecon. Toate standurile de carte au fost create special pentru acest eveniment, plecand de la ideea de carte deschisa, cu un design simplu, functional, elegant si unitar. 

Vizitatorii vor avea acces la un targ de carte, sub titulatura "legalizam traficul de cultura", unde vor regasi titluri de carte romaneasca si straina de la cele mai importante edituri si vor afla care sunt cele mai semnificative lansari de carte ale sezonului. Vor fi organizate si seminarii de arhitectura, unde vor participa unele dintre cele mai tinere si mai apreciate birouri de arhitectura din Romania. 

Aula Bibliotecii va gazdui spectacole de teatru, precum "Novecento" cu Claudiu Bleont, regia Andra Negulescu, si one man show-ul "L-V: 8 - 16", regia Ioana Paun, un recital sustinut de Maria Raducanu si filme selectate de Transilvania Film, printre care "Ursul" de Dan Chisu, "Calatoria lui Gruber" de Radu Gabrea si "Caravana cinematografica" de Titus Muntean. La toate evenimentele intrarea va fi libera.
Organizatorii pun la dispozitie biciclete si internet wireless gratuit, in perimetrul evenimentului. 

Cladireile BCU vor putea fi vizitate, cu ghid, dupa terminarea programului de studiu din Biblioteca. 

Programul complet al manifestarii poate fi consultat pe site-ul www.stradadecarte.ro.

Bogdan Enache

Niciun comentariu: