sâmbătă, 23 iulie 2011

Bratara de hematit







Inca de cand eram mica mi-au placut mult pietrele, mai mult sau mai putin pretioase. Din cand in cand ma uit pe tarabele care vand tot felul de obiecte din pietre si chiar ma hotarasc sa achizitionez cate ceva. Dintre acele obiecte acesta bratara mi s-a parut f interesanta pt ca are proprietati magnetice.

Acum multi ani, cand la Urziceni inca mai exista Fabrica de Ferite un inventator a inceput sa comercializeze un aparat numit Lucab care, zicea el, te ajuta sa scapi, intre altele, de dureri reumatismale. Cum pe mine pacostea asta ma chinuie de pe la 16 ani am cumparat aparatul respectiv, un disc care se pune la incheietura mainii si se tine un numar de minute, proportional cu greutatea si alti parametri ai utilizatorului, din pacate foaia cu instructiuni s-a ratacit iremediabil pe undeva si aparatul zace nefolosit, nici nu mai stiu pe unde. Zace zic pt ca n-am memorat tabelul respectiv si se pare ca daca il folosesc in mod impropriu risc sa fac mai mult rau decat bine.

Asa ca acum folosesc pe post de tratament antireumatic bratara aceasta. Adica atunci cand ies la plimbare sau cumparaturi mi-o pun la mana avand convingerea ca ma ajuta. Cand se bat insa cap in cap fronturile atmosferice raman doar cu amintita convingere, pt ca reumatismul continua sa muste din diverse incheieturi si mai ales din coloana. Insa bratara e deosebit de frumoasa, nu-i asa?

2 comentarii:

disa spunea...

Foarte frumoasa!
Sa-ti fie de folos!

Viorica spunea...

Folosul e mai mult estetic